Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 20:00 3 587 24

Сърбия ще запази неутралитет

  • сърбия-
  • неутралитет-
  • александър вучич

Александър Вучич очаква среща с Владимир Путин

Сърбия ще запази неутралитет - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия ще запази своя неутралитет. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92,

Президентът направи коментара пред руския заместник – министър Александър Грушков. Според Вучич запазването на военния неутралитет ще бъде потвърдено от определени договори.

„Очаквам с голямо нетърпение предстоящата ми среща с руския президент Владимир Путин. Мисля, че в Сочи ще проведем добри разговори“, заяви Вучич.

Преди това той ще се срещне с беларуския президент Александър Лукашенко. Това ще е негов трети разговор с Владимир Путин.

Основна тема на разговори ще бъде икономическото сътрудничество между двете страни. С Грушков беше обсъдена регионалната сигурност.

Той и Вучич заявиха, че се надяват стабилността на Балканите да бъде запазена. Сръбският президент благодари на Русия за подкрепата, която оказва на неговата страна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JPower

    30 9 Отговор
    Ааааа, ние българите, го знаем тоз сръбски неутралитет!!
  • 2 Brat

    8 13 Отговор
    Като гледам накъде отиват нещата, Сърбия в скоро време няма да може да пази никакъв неутралитет и ще трябва да избира чий крака трябва да целува-на САЩ или на Русия.
    И да се надява изборът и да е правилен, ако иска да си върне Косово.
  • 3 Велимера курвата проста

    11 19 Отговор
    СЛАВА РОССИИ!
  • 4 Велимера курвата проста

    10 19 Отговор
    СЛАВА РОССИИ!
  • 5 Велимера курвата проста

    9 14 Отговор
    СЛАВА РОССИИ!
  • 6 Велимера курвата проста

    10 15 Отговор
    СЛАВА РОССИИ!
  • 7 Велимера курвата проста

    6 13 Отговор
    СЛАВА РОССИИ!
  • 8 El chochone

    25 11 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! ;)
  • 9 FUCK OFF

    11 5 Отговор
    SERBIA..
  • 10 Путин - детето ми учи на Запад.

    17 17 Отговор
    Аз предлагам на Сърбите от западните държави да им наложат ограничения за работа, стоки и пътуване. Нещо като комунистиеския модел едно време. Та вучича, като е толкова на страната на Русия населението му да ходи да търси благинки там.Колко спирт и картофи направо ще залеят Сърбия.

    Коментиран от #20

  • 11 Само питам

    12 2 Отговор
    Ако и утре пуснете тая "новина" ще стане за седми път за седмицата.
  • 12 Вечна и нерушима дружба

    13 11 Отговор
    Путев пак ще му '' подари"'два самолета миг 29 на изплащане с лихва за вярна служба и четери танка от основен ремонт безвъзмездно за Сръпската армия
  • 13 Гоце Делчев

    7 10 Отговор
    До колкото до българите управници всички са продажници.Народа няма вина.Сърбия си гони интересните.Дано скоро когато балканите се нагреят да не потърсят Руска помощ от дядо Иван

    Коментиран от #14

  • 14 На върбе

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Гоце Делчев":

    А Целувал ли си на Ленин главичката А на Хитлер мустака боцкал ли ти е отзаде

    Коментиран от #15

  • 15 Гоце Делчев

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "На върбе":

    Ти сигурно си пробвала на Ленин и Хитлер че с това ме плашиш..Първо трябва да ми кажеш как беше заболя ли те,че раздаваш акъл или пък ме осветяваш за да не падна на твойто дередже

    Коментиран от #16

  • 16 На върбе

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "Гоце Делчев":

    Личи си от далеч че си Целувал на Ленин картунката и те е боцкал на Хитлер мустака Не се срамувай Признай си Честна комсомолска
  • 17 Гост

    8 3 Отговор
    ХАХАХАХА....Сърбия и неутралитет..те ова бе фейлетона на седмицата...
  • 18 onq s konq

    7 9 Отговор
    Какъв "Неутралитет" ще пази Сърбия,след като е в Положението на България преди 10.Ноември?Верно че Руски войски в Сърбия НЯМА ,както и в БГ НЯМАШЕ 45г,но на практика ...ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ!Пише тука ном.13/пък и мн др. като него/ че "Сърбия за разлика от нашите "Продажни Управници" си гледа интересите".В статия от 28.11. Вучич ПРИПЛАКВА:"Държат ме на мушка,защото не плащам на Мафиоти".КЛЮЧОВАТА ДУМА тук е не "Мушка",а "МАФИОТИ",т.е. според ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАНИЕ на Сръбския Президент В СЪРБИЯ ИМА МАФИЯ,КОЯТО КОЛИ И БЕСИ,като ВКЛЮЧИТЕЛНО ИЗНУДВА И ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА!!!Та КОЙ си "гони интересите" в Сърбия - Народът,или Мафията?Преди Половин година "височкия" Вучич се изцепи,че Сърбия ВЕЧЕ е задминала БГ.МАЛКО СЛЕД ТОВА обаче СЪЩИЯ ВУЧИЧ се коригира,че тия му думи са "СТРЕМЕЖ", а НЕ "ФАКТ",тъй като Ср.Раб.Заплата в Сърбия е 903лв,а у нас - НАД 1200ЛВ.А ЗАЩО Е ТАКА?Ами защото "нашият Боко" ходи при Тръмп в Овалния кабинет в Америка,а Вучич- при Путин в Кремъл.Който ФАКТ си казва Думата...

    Коментиран от #24

  • 19 Hово -двойно- робство

    9 2 Отговор
    Вучич е забавен. Сърбия е руска плячка. Турският вълк, новият любим брат на руската мечка, също ще вкуси малко парче от нея. Останалите, нека внимаваме ..
  • 20 Сърбин

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Путин - детето ми учи на Запад.":

    Германия реши от 01.01.2020 година да отвори места за работа на сърбите, що ли е така???

    Коментиран от #21

  • 21 Борис джонсан попов

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Сърбин":

    Щото руснаците са беднички мизерстват и от съжаление западните богати и развити държави, ги съжаляват и им подхвърлят по нещо.
  • 22 az#ЛибераленКрах

    5 2 Отговор
    Сърби, турци и гърци ще си оплетат кошничките, а ние пак ще лапаме мухите, под вещото ръководство на Хъбов...
  • 23 Луда работа

    3 2 Отговор
    Тоя Дългия Крачун ходи като гламав насам натам и той не знае вече накъде да хване
  • 24 Мафа Низакура

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Ти четеш, както дяволът чете евангелието. Къде в материала става въпрос за сръбски мафиоти? И какво общо има средната заплата от преди половин година с привикването и "набиването на обръчи " от преди няколко дни? Защо не споменеш и факта, че сме по всичко на последно място в Европейския Съюз, изключвайки заболеваемост и смъртност? Защо като сръвняваш заплатите не сръвняваш и покупателната им способност? Аз ще ти кажа, защото с техните 903 лева можеш да купиш повече от даден продукт, отколкото с нашите 1200 лева! При това хранителните им продукти са такива, каквито бяха в България преди 9.11.1989 година!
Новини по държави: