Отидете към основна версия

3 947 17

Спад в жертвите от COVID-19 в Испания, Франция и Италия

  • испания-
  • италия-
  • франция-
  • жертви

Коронавирусът е заразил 219 764 души в Испания, включително такива, чиито тестове показват, че имат изградени антитела към болестта

Статуя на рибаря в северна Испания Снимка: БГНЕС/EPA

Общият брой на смъртните случаи от коронавирусната инфекция в Италия достигна почти 26 000 души. Според Министерството на гражданската защита 420 души са починали за ден от последствията от болестта, причинена от новия коронавирус.

Общият брой на заразените от началото на пандемията в Италия е достигнал 192 994 при дневен ръст от 3 021. Броят на излекуваните е достигнал почти 60 500, като през последния ден са били излекувани 2 922 пациенти.

367 души са починали от коронавирус в Испания през последните 24 часа, което е най-малкият брой за един месец, а общият брой на жертвите на пандемията в страната е 22 524, съобщи днес Министерството на здравеопазването.

Испания, третата по големина държава в света по смъртност от инфекциите, не е отчитала толкова малък брой смъртни случаи от 22 март, когато са загинали 394 души.

Коронавирусът е заразил 219 764 души в Испания, включително такива, чиито тестове показват, че имат изградени антитела към болестта.

"Това е първият ден, който можем да кажем, че броят на възстановяващите се е по-голям от броя на новозаразените", каза Фернандо Симон, директор на Центъра за координация на здравните услуги, като изрази удовлетворение от „добрата новина, ако може да се нарече така“.

Броят на новозаразените през последните 24 часа в страната е 2 996 души, каза Симон.

Според министерството 35 295 медицински работници са били заразени с Covid-19 в Испания.

Франция отчете 389 повече смъртни случаи от коронавирус, по-нисък брой в сравнение с предишните дни, а също така приветства нови спадове в броя на пациентите под болнични и интензивни грижи.

Последните смъртни случаи както в болници, така и в старчески домове доведоха общия брой на починалите във Франция до 22 245, каза висшият здравен служител Джером Саломон пред репортери, като добави, че сега има 561 по-малко хора в болници и 183 по-малко под интензивно лечение.

Но въпреки постепенно подобряване на данните, той каза: "Циркулацията на вируса остава висока. Трябва да бъдем мобилизирани и да спазваме социалното дистанциране, което трябва да се превърне в рефлекс."

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини