Отидете към основна версия

1 413 8

Париж забранява протест срещу смъртта на Джордж Флойд пред американското посолство

  • джордж флойд-
  • франция-
  • париж-
  • протести

Полицейското управление в Париж забранява демонстрацията заради рисковете от нарушения на обществения ред

Френската полиция забрани демонстрация, която трябваше да се проведе пред американското посолство в Париж в събота на фона на нарастващите протести по целия свят заради смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис. Това предаде Reuters.

Полицейското управление в Париж съобщи в петък, че е решило да забрани демонстрацията заради рисковете от нарушения на обществения ред и опасности за здравето от струпването на големи тълпи от хора на едно място поради коронавирусната пандемия.

Проблеми имаше на друга демонстрация срещу полицията във френската столица в сряда. Въпреки забраната на събитието, хиляди се появиха в памет на Адама Траоре, 24-годишен чернокож французин, загинал при полицейска операция през 2016-а. Мнозина оприличават случая със смъртта на Флойд.

Припомняме, че размириците в САЩ избухнаха след убийството на Джордж Флойд, 46-годишен афроамериканец, който почина, след като на 25 май в Минеаполис бял полицай прикова врата му под коляното си за близо девет минути.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Глоба от €135 за изхвърлен фас

    Франция драстично увеличи глобите за хвърляне на предпазна маска, както и на фас от цигара, на необозначените за това места. 135 евро ще трябва да пла ...
    07.06.2020
    3 408
    7
  • Няма чужда намеса в протестите в САЩ

    Ръководството на социалната мрежа Facebook не е намерило доказателства за чуждестранна намеса в протестите, предизвикани от смъртта на афроамериканеца ...
    06.06.2020
    2 575
    22
Новини по държави: