Last news in Fakti

5 Юни, 2020 16:43 1 401 8

Париж забранява протест срещу смъртта на Джордж Флойд пред американското посолство

  • джордж флойд-
  • франция-
  • париж-
  • протести

Полицейското управление в Париж забранява демонстрацията заради рисковете от нарушения на обществения ред

Френската полиция забрани демонстрация, която трябваше да се проведе пред американското посолство в Париж в събота на фона на нарастващите протести по целия свят заради смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис. Това предаде Reuters.

Полицейското управление в Париж съобщи в петък, че е решило да забрани демонстрацията заради рисковете от нарушения на обществения ред и опасности за здравето от струпването на големи тълпи от хора на едно място поради коронавирусната пандемия.

Проблеми имаше на друга демонстрация срещу полицията във френската столица в сряда. Въпреки забраната на събитието, хиляди се появиха в памет на Адама Траоре, 24-годишен чернокож французин, загинал при полицейска операция през 2016-а. Мнозина оприличават случая със смъртта на Флойд.

Припомняме, че размириците в САЩ избухнаха след убийството на Джордж Флойд, 46-годишен афроамериканец, който почина, след като на 25 май в Минеаполис бял полицай прикова врата му под коляното си за близо девет минути.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    17 1 Отговор
    "ДЕМОКРАЦИЯ" сър.

    Коментиран от #3

  • 2 Сандо

    13 0 Отговор
    Абе я го направете пред руското,те за всичко са виновни.Те и у нас някакви щели да протестират в защита на негрите и циганите/?/,пращайте ги и тях на посланик Макаров,той да се оправя.
  • 3 Stéphanie 🎲

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Няма нищо общо с ДЕМОКРАЦИЯ.Тук е демокрация,пак ще го повторя двамата африканци + този френският ракай,агресор на бели хора може би,наркодилар който вероятно е убил десетки хора от продаденото,направил е зависими деца които може би се борят в някоя клиника да си върнат нормалният начин на живот.Убити и двамата ок. По грозен начин от полицаи ,това се наказва със закон и те имат присъда.20 хиляди калпазани ,крадци,агресори от гетата излязоха в Париж.Които вероятно нямат и ден работен само на социални,УЖ срещо расизма който във Франция го няма и не се толерира.Нещата бият в съвсвм друга посока....За полицаите никой нищо не казва на какво са подложени всеки ден,и че със страх влизат в африкански квартал.
  • 4 Рошко

    3 5 Отговор
    А дано и там да се събудят жълтите жилетки че и повече да са да го поизпочупят

    Коментиран от #5

  • 5 Stéphanie 🎲

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Жилетките са нормални хора като теб и мен,които си плащат данъците и работят.А от тези данъци отиват за помощи на африканеца.И ако ти работиш като луд да си изучиш детето в хубав колеж,лицей....африканеца не плаща.Дават им всяка година и парични помощи за почивка и много други превилегий.Защо -защото има расизам?И с цялата си наглост излизат на протест и знайни и незнайни звезди артисти и певци африканци ги подкрепят -възмутена съм.
  • 6 другарят

    5 0 Отговор
    Преди дни, когато един германски джендър от ДВ беше взел да коментира "кошмара в Америка" написах, че този кошмар много скоро ще се прехвърли в градовете на Западаща Европа! В бъдеще фашистка Америка ще се превърне в един голям ЮАР, а Европа в новият Близък изток от неспиращи социални, етнически и икономически кризи.Същият този кошмар ще обхване и България с нашите местни социални и етнически проблеми. Олигархията ще се опита да съхрани своите богатства и власт с нов фашистки режим, като вместо да решава всички тези проблеми, ще ги решава, както в миналото с тоягата и разстрели. Вече ви готвят "каскета" за новият наместник на мутрата, но това няма да реши проблемите, а ще ги задълбочи до пълното ни изчезване като българска държава и български народ!

    Коментиран от #7

  • 7 Това е идеята на афроарабите

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "другарят":

    Пропуднах да кажа че тези две националности.Са постоянно заедно в голяма дружба,като малко бебе със памперс .Но ще ги мачка валяка и ще им покажат от дека изгрява слънцето,и как се прави една работа в турска чиния.Дишай спокойно без стрес няма се случи това което си писал.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: