6 Юни, 2020 08:30 2 562 22

Няма чужда намеса в протестите в САЩ

  • джордж флойд-
  • facebook-
  • протести-
  • сащ-
  • чужбина-
  • намеса

Facebook не намери такава

Няма чужда намеса в протестите в САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководството на социалната мрежа Facebook не е намерило доказателства за чуждестранна намеса в протестите, предизвикани от смъртта на афроамериканеца Джожд Флойд, който на 25 май умря по време на арест. „Детайлно проследихме и към момента не се открили чуждестранна намеса или координирани действия на територията на страната, имащи отношение към протестите. Искаме да предпазим хората от това да правят неоснователни изводи”, каза в отговор на журналистически въпрос ръководителят на отдел „Киберсигурност” във Facebook Натанаил Глейчър.

Проверката идва в отговор на информация от страна на генералния прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар, който по време на пресконференция на 4 юни заяви, че чуждестранни сили „действат от всички страни с цел да провокират повече насилие” в страната. Минисърът заяви, че разполага с доказателства за тези действия, но отказа да ги предостави. „разполагаме с доказателства, че някои от чуждестранните хакери и групи, свързани с чуждестранни представители, имат отношение към ситуацията”, допълни Глейчър.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    33 4 Отговор
    Не може да бъде, аз мисля, че лично Путин е виновен...

    Коментиран от #5

  • 2 гжгж

    34 0 Отговор
    Да това си е вътрешно дело. Зад метежите стоят от демонократичната партия. Тръмпи не им е удобен.
  • 3 Най безпомощния президент на САЩ

    13 31 Отговор
    Тръмп ce oкaзa нaй гoлямoтo избoрнo прeзидeнтcкo нeдoрaзумeниe cлучвaлo ce някoгa нa Aмeрикa кoйтo бe рaзкритикувaн oт вcичкитe бивши прeзидeнти нa CAЩ и вce oщe имa рeaлнитe шaнcoвe дa фaлирa и зaвлeчe CAЩ нa дънoтo зa дa ги рaзпaднe нa oтдeлни щaти...Oщe c избoрa му и пaлячoвщинaтa му зaпoчнa c влoшaвaнeтo нa oтнoшeниятa му c Eврoпa , издигнeтo нa митничecки вoйни и cтeни зa вcичкитe трaдициoнни cъюзници нa CAЩ, oбяви Китaй зa врaг №1 нa щaтитe, oтхвърли бoрбaтa зa cпacявaнeтo нa климaтa, клeкнa прeд Путин и ce прeдaдe нa Ким, рaзкритикувa CЗO и пoжeртвa живoтa нa cтoтици хиляди aмeрикaнци кaтo ce пoдигрa c oпacнocттa oт зaрaзaтa нa кoрoнaвируca , A зa кaпaк вмecтo в coбcтвeнaтa cи cтрaнa дa бъдe oбeдинитeл нa нaциятa, прeдизвикa нoвo рaздeлeниe и oтнoвo избухвaнeтo нa рacиcтки вoйни c рeчитe cи и гoтoвнocттa дa изпрaти aрмиятa cрeщу мирнитe дeмoнcтрaнти зa дa ce пoкaжe кoлкo cилeн лидeр e, кoeтo вeчe прeдизвикa мacoви вceнaрoдни бунтoвe и бeзрeдици c грaбeжи и вaндaлщинa из цялa Aмeрикa....

    Коментиран от #14

  • 4 ХХХХ

    28 2 Отговор
    Че защо не се други във ътрешните проблемите на САЩ при положение, че САЩ се месят навсякъде.
    А и много често проблемите в други държави са предизвикани от САЩ.
    Най-общо казано "Каквото повикало такова се обадило".
  • 5 Бесен язовец

    6 21 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Лично Путин не е виновен за протестите в САЩ но Путин е виновен за промитият ти мозък.
  • 6 Знам знам🙄

    28 1 Отговор
    А сакън те там колко са родом американци. Субективно погледнато си е външна намеса. Те бедните в САЩ сичките са като чужденци за управляващите. А нали нямаше бедност и мизерия там. Нали беше велика демокрация. Почти утопия. Страната на възможностите. Ама май получаваш възможност да бачкаш като вол и промоционалната и уникална възможност да те гръмне или удуши изнервено и малоумно ченге

    Коментиран от #12, #13

  • 7 Хахахахахаха

    9 0 Отговор
    Неолибер. Асчетата пак са се разпищолили. Външна намеса няма има само вътрешна намеса, но и Бар се прави на противник на лука. Това си е чиста цветна революцийка. Знаем кой е спеца по тия работи.
  • 8 Гост

    15 0 Отговор
    Тръмп казва това, което много хора си мислят в прав текст. Той не е от тези, които говорят сладки приказки само за да не го помислят за такъв и онакъв. За това го харесат хората.
  • 9 Сандо

    13 0 Отговор
    Не може да бъде!Да проверят отново - може да открият намеса на САЩ в САЩ.
  • 10 Бачо Киро

    7 0 Отговор
    Тъй де, намесата е вътрешна. Външна е за останалите държави по света.
  • 11 До посолството на фащ

    13 0 Отговор
    Нинджите от Huawei са виновни.
    Искат да увеличат цената на дезинфектанта и по този начин да лишат жълтия вселенски мозък на фащ от любимата му напитка.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бачо Киро

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Знам знам🙄":

    Не забравяй да те гръмне и от тъмните, все пак повече от половината по затворите са от тях. При това без да се разхождаш в гетото.
  • 14 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Най безпомощния президент на САЩ":

    Но поне не започна войни по целия свят и оранжеви революции както предшественика му от демократичната партия, награден за тези свои злодеяния с Нобелова награда.

    Коментиран от #20

  • 15 Ммм

    10 0 Отговор
    Аз пък мисля че ЦРУ е замесен,искат да свалят Тръмп.А защо ли?Защото е като Кенеди,не си поплюва хич.
  • 16 Семит

    15 0 Отговор
    Ако това е вярно теорията ми че масовият американец е тъп се потвърждава.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мамата

    2 0 Отговор
    ХА ХА ХА намесата не е чуждестранна ,А ЧУЖДОЗЕМНА,ще го разберете почти скоро ,не сте готови още за това
  • 19 фурми 2020

    2 1 Отговор
    този умрял колко пъти бил в затвора и какви зулуми правил преди да го претиснат с коляното..все едно нашите цигани по 10-15 престъпления и все са на свобода..всичко е фалшиво, а нашите полицаи.. до кога цигани ще ги тупат..
  • 20 Най безпомощния президент на САЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Спокойно... и има време!!!! С такъв президент на САЩ външни врагове не им трябват, защото им е достатъчно вътрешното разделението при управлението на Тръмп на нацията с кулминация в избухването на масови протести, размирици и бунтове по територията на целите американски щати равностойни на вътрешна революция и невъоръжена гражданска война с разпалването отново на омраза и расизъм и недай си боже ако бъде отново преизбран от зомбираните американци, то вторият му мандат вече ще е с гарантирани войни на много места по света за отклоняване и потушаване на вътрешното напрежение навън и за поредното ново мобилизиране на нацията...
  • 21 Пенчо

    1 0 Отговор
    Щом няма активност във Фейсбук, значи нищо не се случва. Желязна логика.
  • 22 Интелигентен

    3 0 Отговор
    Най-сериозна намеса има единствено от.... Цялата Африка,от всички африкански държави,без изключения,туй като всички искат да превърнат Америка в африканска колония и да доминират изцяло в САЩ.За сега,,африканците успяват на американска територия да оказват ефективно влияние и да постигат целите си.Тъъъъъъъъъъъъъътъъъъъпи американци.Защо ги приемат и ги отглеждат като паразити???