Отидете към основна версия

2 261 12

Джонсън: Протестите срещу расизма в Лондон са подкопани от престъпност

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • протест-
  • лондон-
  • джордж флойд

14 полицейски служители бяха ранени, след като избухнаха сблъсъци между протестиращи и конната полиция край резиденцията на британския премиер на "Даунинг стрийт"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Протестите срещу расизма във Великобритания са били "подкопани от престъпност", написа британският премиер Борис Джонсън в Туитър и предупреди, че от виновните ще бъде потърсена отговорност, съобщиха Ройтерс и БТА.

Десетки хиляди излязоха по улиците на Лондон в неделя за втори пореден ден, за да протестират срещу полицейското насилие след убийството на Джордж Флойд в Минеаполис. Когато броят на демонстрантите започна да намалява, някои от тях влязоха в сблъсъци с полицията.

В събота 14 полицейски служители бяха ранени, двама от тях сериозно, след като избухнаха сблъсъци между протестиращи и конната полиция край резиденцията на британския премиер на "Даунинг стрийт".

"Хората имат право да протестират мирно и като спазват социална дистанция, но нямат право да нападат полицията", написа Джонсън в Туитър в неделя.

"Тези демонстрации бяха подкопани от престъпност и те са предателство към каузата, на която претендират, че служат. На виновните ще бъде потърсена отговорност", казва британският премиер.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: