Отидете към основна версия

5 005 33

Няма връщане назад! Турското министерство на туризма и Диянет подписаха протокол за "Света София"

  • турция-
  • света софия-
  • истанбул-
  • реджеп ердоган

"Света София" ще продължи да бъде грижливо пазена, увери турският министър на туризма

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Света София" ще продължи да бъде грижливо пазена, увери днес турският министър на туризма след подписването на протокол за сътрудничество между неговото министерство и Дирекцията по религиозните въпроси за стопанисването и управлението на храма като джамия, предаде турската частна телевизия НТВ.

"Ако днес "Света София" стои непокътната, то светът дължи това на турския народ. Никой да не се съмнява, че джамията "Света София" ще бъде грижливо пазена. Това е наш дълг към миналото", каза министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой.

Съгласно подписания в Анкара протокол министерството ще стопанисва сградата, а Диянет ще обслужва религиозните дейности след отварянето ѝ за мюсюлмански богослужения, допълва БТА.

Директорът на Диянет Али Ербаш изрази увереност на церемонията по подписването на документа, че посетителите в "Света София" още повече ще се увеличат.

"Милиони хора не само от нашата страна, но и от чужбина ще дойдат за да видят "Света София", каза той и призова Аллах да благослови дейностите, които ще бъдат предприети.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: