Last news in Fakti

13 Юли, 2020 13:49 24 181 122

Гърци палят турското знаме, руснаци бойкотират турския туризъм

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • света софия-
  • истанбул

Решението за връщането на статута на джамия на "Света София", след 86 години като музей, разтревожи Запада, а папата заяви, че е опечален от събитията

Гърци палят турското знаме, руснаци бойкотират турския туризъм - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Света София е наш вътрешен въпрос" ("Йени шафак", "Тюркийе"), "Ердоган счупи оковите" ("Йени акит"), "Подкрепа от ислямския свят за джамията "Света София" (в. "Йенисьоз"), "Турция не преви врат пред Запада" ("Анаюрт") - това са някои от заглавията в турския печат тази сутрин по повод на решението за промяна на статута на храма "Света София" в Истанбул от музей в джамия.

Редица вестници цитират днес думите на президента Реджеп Тайип Ердоган, че турският народ, а не други, е последната инстанция, която решава за статута на "Света София", предава БТА.

"Това е наш вътрешен въпрос. Другите страни трябва само да проявят уважение към взетото решение", заяви турският лидер.

В интервю за списание "Критер" президентът казва, че решението на министерския съвет на страната от 1934 г., с което "Света София" става музей, е наранило дълбоко турския народ. "Трябваше "Света София" да си върне същинската идентичност", посочи още той.

"Йени шафак" отбелязва, че след решението за отварянето на храма за богослужения, интересът е насочен към двамата имами и четиримата мюеззини, които ще бъдат назначени там.

"Тюркийе" пише, че решението за връщането на статута на джамия на "Света София" след 86 години като музей е разтревожило Запада, а папата е заявил, че е опечален от решението.

"Гневните гласове отвътре и извън страната в хода на процеса са без никаква стойност. Това е наш вътрешен въпрос", изтъкна Ердоган.

Според цитиран от същия вестник професор по история на турското и ислямското право Екрем Бугра Екинджи с решението за промяна на статута на "Света София" е "поправена една грешка". Той отбелязва, че султан Мехмед Втори Завоевателя е превърнал византийската църква в джамия, спазвайки закона, и я е дарил за религиозни цели.

Вестник "Дирилиш постасъ" отбелязва, че решението за превръщане на музея в джамия е предизвикало реакции от страна на християнския свят. Според вестника по-специално руснаци и гърци реагирали "като луди" на намерението за преустройване на храма в място за мюсюлмански богослужения, а фашистка група в Гърция запалила турското знаме пред посолството на Турция в Атина. Сред руснаците пък били предприети кампании да не се ходи в Турция, пише още изданието.

Същевременно обаче мюсюлманският свят приветствал "избавянето на джамията Аясофия от 86-годишно пленничество", пише "Йенисьоз" и цитира реакции от представители на различни мюсюлмански страни.

"Не богослужението е въпросът при "Света София", пише същевременно опозиционният в. "Джумхуриет" и цитира мненията на различни анализатори.

"Зад всяка стъпка, направена от политическия ислям, лежи принципът "републиката трябва да падне", казва Ергин Йълдъзоглу. Според Мехмет Али Гюллер въпросът не е в богослуженията, а няма и необходимост от (ново) място за богослужения. "Въпросът се отнася до уреждане на сметки с Лозанския договор, с републиката", смята той.

"Това решение е предизвикателство към Ататюрк. Обвързването на решението с независимостта и суверенитета е оскърбление за Ататюрк", казва Йорсан Йоймен. Според Ердал Атабек пък е "стара традиция да се укриеш в храма, когато в трудно време нямаш друг изход".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    150 18 Отговор
    Боко си трае,че да не счупи държавата.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Дядо Мрази

    159 27 Отговор
    Глупита.
    От хора където си чукат главата у бордюра, по пет пъти на ден, какво да очакваш!?

    Коментиран от #56, #59

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    76 22 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ще пита СоПола и тогава ще вземе решение по въпроса...
  • 6 Красимир

    123 12 Отговор
    Пълен бойкот на доганите!
  • 7 Анонимен

    119 27 Отговор
    Като гледам, колко му хлопа дъската на Ердо, дано като сменим Бойко, да дойде на власт някой с малко акъл и да си купим ракети. В днешни времена, само ракетите са гаранция, че чужда държава, няма да се меси в действията на друга. Взривната вълна от ракета, не я касае колко милиона има на дадена територия. На България са й нужни ракети с такъв агресивен съсед.

    Коментиран от #46

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ****

    140 29 Отговор
    Ако действително Русия направи бойкот на туризма,на кривозурлестите ще им излезе през носа това им желание.Този пингвин ходи един път да се моли на колене при Путин,но втори път с молби няма да стане,Русия не вярва на сълзи.

    Коментиран от #113

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аятолах Ердогани

    17 123 Отговор
    Ислямската република Турция е единственият начин планетата да се върне по Божия път!

    Коментиран от #96

  • 17 Елхамдюлиллах

    31 121 Отговор
    Велик е аллах, който направи така, че единственото което могат да сторят гърците е да палят турски знамена в безсилието си.

    Коментиран от #23, #83

  • 18 Активист на БКП

    39 21 Отговор
    Бъдещето е на социализма !!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СОФИЯ

    105 14 Отговор
    АЙДЕ В СОФИЯ ДЖАМИЯТА. СТАНЕ ЦЪРКВА. ......ТОЧНО. СВЕТА СОФИЯ.!!!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    113 22 Отговор
    АЛОО !!! УМИРАСАХТЕ НА ОВЧА ЛОЙ ЦЕЛИЯ САЙТ !!!!! Като ви е жал за туркието вървете си там БЕ !!!! ЩО ЦИВРИТЕ ТУКА !!!!!
  • 23 Чудя се

    75 14 Отговор

    До коментар #17 от "Елхамдюлиллах":

    Въпросът не е гръцко-турски, той дори не е само мюсюлманско-християнски, а глобален и културен. Какъв проблем имате в Турция и не можете да разберете прости и основни неща?

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 нека обясня

    110 16 Отговор

    До коментар #23 от "Чудя се":

    на първо място, те имат голям комплекс за малоценност спрямо гърците, които са християни, цивилизовани, така че имат проблем с целия модерен свят, защото никога не са създавали нищо и светът ги познава само за фанатизъм, варварство, изтезания и геноциди.

    Коментиран от #72

  • 26 Дерибеев

    84 10 Отговор
    Ние веднага трябва да превърнем джамията пред ЦУМв музей ! Би било чудесно !

    Коментиран от #97, #102

  • 27 НЕ СИ ПРАВ

    103 11 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    НЕ МЕН, А ТЕБ ТРЯБВА ДА ТЕ БОЛИ ЗА ОТКАЗА ОТ РЕШЕНИЯТА НА КЕМАЛ АТАТЮРК. КАКВО ПОСТИГАТЕ С ТОВА РЕШЕНИЕ?????? ИМАТЕ ОЩЕ ХИЛЯДА ДЖАМИИ В ИСТАМБУЛ. А ТОЗИ АКТ Е ПРОСТО АКТ НА ОМРАЗА И АГРЕСИЯ. ТАЗИ ЦЪРКВА БЕШЕ ЕДНА ПОДАДЕНА РЪКА ОТ КЕМАЛ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО И РАЗБИРАТЕЛСТВО МЕЖДУ ХОРА И РЕЛИГИИ. БОГ Е ЕДИН ЗА ВСИЧКИ - И ЗА ТЕБ, И ЗА МЕН. С ОМРАЗА НИЩО НЕ СЕ ПОСТИГА. САМО С ДОБРОНАМЕРЕНОСТ. М И С Л Е Т Е.

    Коментиран от #45

  • 28 Прохор

    81 18 Отговор
    Браво на руснаците и гърците, трябва и ние да бойкотираме Турция.

    Коментиран от #33

  • 29 Ххх

    67 12 Отговор
    От всички мразени, и от всички отритнати. Те са си самодостатъчни. С манията си за величие, със злобното и заплашително поведение към всичките си съседи, с великотурския си шовинизъм и териториални претенции.
  • 30 12345

    70 19 Отговор
    Гърците винаги знаят ,как да постъпят. Изгореното турско знаме ,е само началото.Но, къде е Православна България?Къде е ибрикчията и измикярина Бойко Методиев Борисав -комунист ,но както се оказа и атеист.Няма го.Срахлив,подмазвач, без българска гордост, без нито една дума против Ердоган. Напротив -покорно приведен пред него.Ето това е Герб-мутри и мутреси,лигавата Е. Захариева,Цвета Караянчева с цветистото определение /ж...ски орган/лъжливата Дариткова/срам за лекарското съсловие/.Позорът е пълен .
  • 31 БАРС

    56 9 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Ти явно не си разбрал та да ти обесня. Св.София е било първо църква а после става джамия и после музей.Написах същата ситуация но да се получи обратно .Първо тамбул джамия в Шумен си е била джзамия 1744 год. после става музей при соца.и сега си е джамия.След като зелките постъпват така с християнски светини ние защо не постъпим като тях
  • 32 Ал-Уатия

    8 19 Отговор
    В същото време, когато псевдо-мюсюлманинът Ердоган се преструва на герой, една наистина мюсюлманска страна, Египет, провежда големи военноморски учения в Либийско море и потъва с ракети, цели, преструвайки се на турски кораби.

    Коментиран от #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ромски Мюсюлманин

    18 46 Отговор
    Според Ванга през 2050г. Европа изцяло ще бъде мюсюлмански континент.

    Коментиран от #119

  • 36 2020

    51 12 Отговор
    Русия знае как да окаже натиск върху Турция.Не е само до отлагане на руския туризъм. Руснаците има къде да осъществят почивката си. Въпросът е за една Православна Светиня.Но Турция тепърва ще има ядове.Интересно ,къде е Българския посланик другарката Нейнски.И тя мълчи, като страхливеца Бойко Борисов.Затова ще премахнем това порочно правителство.Пълно падение от страна на мутрите/Герб ,Валери Симеонов "Воля"/.

    Коментиран от #41, #100

  • 37 ВСЪЩНОСТ

    16 22 Отговор
    НЯКОЙ СЕ ОКАЗА НАЙ- ГОЛЕМИЯТ Г.ЛУПАК НА СВЕТА. ПОСТРОИ НАЙ- ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ В МОСКВА. СПАСИ ЕРДОГАН АТ ПУЧ. ПРОКАРА ИМ ГАЗ ДО САМИЯ БРЯГ. ВСЪЩНОСТ, ТОЗИ ЧОВЕК МЮСУРМАНИН ЛИ Е ИЛИ ПРАВОСЛАВЕН???? ДЕЙСТВИЯТА МУ ПОКАЗВАТ КАКЪВ Е.

    Коментиран от #38

  • 38 Да така е

    8 7 Отговор

    До коментар #37 от "ВСЪЩНОСТ":

    По делата ще ги познаете.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Umen

    23 5 Отговор

    До коментар #32 от "Ал-Уатия":

    'Де е Кайро, 'де е 'Станбул?
    Египет е нация на поне 4000 години, доста преди арабите да внедрят исляма в ежедневието им.
    А самите араби не са били единни преди възцаряването на Мохамед, а ислямът не е бил фактор даже в Арабия до смъртта на Мохамед.
    А египтяните преди Александър Велики са били империя в какъвто и да е бил аспект.
    Мюсюлмани или не, Египет има достойнство и го пази на всяка цена.

    Коментиран от #44

  • 41 И как ще окаже натиск

    16 5 Отговор

    До коментар #36 от "2020":

    Като построи още две джамии в Москва ли???? Като им спре газа ли, а цената на тръбите до Турция КОЙ ЩЕ ПЛАТИ???? ТОЗИ ЧОВЕК ВЗЕМА НАПЪЛНО ПОГРЕШНИ РЕШЕНИЯ В ПОЛЗА НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ И ДРУГА РЕЛИГИЯ. ............
    ....М И С Л Е Т Е.
  • 42 турчин

    19 10 Отговор
    А Путин преди малко се обади на Ердоган за да се коорденират действията в Сирия и Либия.,как става това май нещо не се пасва с руснаците бойкотират турския туризъм.
  • 43 Очевидния

    2 10 Отговор
    Гърция, Русия и запада.... Съюзниците на исляма, циврят че си преправят подаръка "Константинов Град" в лицето на "Света София" на джамия. Хубаво ви е като ги използвахте да си измиете ръцете с тях в историята, сега ревете. Утре да им се подари Москва, в други ден Ватикана. Тогава ще е пито платено.
  • 44 ПРОЧЕТЕТЕ

    21 12 Отговор

    До коментар #40 от "Umen":

    ЖИТИЕТО НА МОХАМЕД, ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КОЙ Е БИЛ, КАК СЕ Е ОЖЕНИЛ ЗА ТАЙ- БОГАТАТА ЖЕНА, КАК Е ИЗПОЛЗВАЛ РЕЛИГИЯТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ, КАК Е БИЛ ПЕДОФИЛ, САК Е ПОЧИНАЛ С ЕРЕКТИРАЛ ПЕНИС В РЪЦЕТЕ НА АИША. Ч Е Т Е Т Е И М И С Л Е Т Е. БОГ Е ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ТОЙ СЕ НАРИЧА ДОБРОНАМЕРЕНОСТ И ЛЮБОВ. ЛЮБОВ И МЪДРОСТ. ЛЮБОВ И ЗНАНИЯ.
  • 45 Като трябва да ме боли мен

    10 6 Отговор

    До коментар #27 от "НЕ СИ ПРАВ":

    Защо тогава виеш ти под всяка статия за Турция, м?

    Коментиран от #66

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хахаха

    7 11 Отговор
    Виете ли, виете ли от безсилие?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Елхамдюлиллах

    8 25 Отговор
    Няма друг такъв храм в света, от който гласът на мюезина, призоваващ за молитва да се чува в целият свят.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Прохор

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Прохор":

    *максимум
  • 55 Роки

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Tri samoleta":

    Млъкни Муйо
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Прохор

    26 6 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Скоро ще има Кюрдистан и внос на Американска демокрация в Турция.

    Коментиран от #104

  • 58 Радо

    9 5 Отговор
    Да им пратим Динко с танка, той човека си знае работата, ще стане пак църква после джамията.

    Коментиран от #62

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Бачо Киро

    30 2 Отговор
    "Трябваше "Света София" да си върне същинската идентичност" ??? Ми направи я пак християнска катедрала тогава. Това е същинската идентичност на Света София.

    Коментиран от #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 НИЩО ПОДОБНО

    7 5 Отговор

    До коментар #45 от "Като трябва да ме боли мен":

    Сгрешил си. Аз харесвам Кемал Ататюрк.

    Коментиран от #69

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тук

    9 14 Отговор

    До коментар #63 от "Бачо Киро":

    Е пълно с руски тролове, защото собстветикът на сайта е руски. Няма спасение от тях. Но не виждат, че политиката на П.утин е напълно погрешна. Ще ни докарат до много лоши неща. Също и за тях. Но нищо не осмислят с главата си. Само изпълняват погрешни решения.

    Коментиран от #70

  • 69 Нищо подобно овчи

    9 3 Отговор

    До коментар #66 от "НИЩО ПОДОБНО":

    ти харесваш камили и мъже. Жените ви ние ги харесваме и плющим.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хайде бе

    31 3 Отговор

    До коментар #25 от "нека обясня":

    Турците нямат комплекс за малоценност, а за МНОГОЦЕННОСТ. ТАМ Е ПРОБЛЕМЪТ. МЕГАЛОМАНИ. Имат хиляда джамии, а това със Света София е просто акт на агресия и неуважение КЪМ ВСЯКА ДРУГА РЕЛИГИЯ. ПЪРВОБИГНО ОБЩЕСТВО " МОЯТ БОГ Е ПО- СИЛЕН ОТ ТВОЯ". А ЕРДОГАН БЪРЗО ЗАБРАВИ КОЙ ГО СПАСИ ОТ ПУЧА И НАПРАВИ П.УТИН НА ПЪЛЕН И. ДИОТ.
  • 73 КОЙТО НЯМА МОЗЪК

    7 0 Отговор

    До коментар #70 от "Не бе хюм":

    ...ИЗПОЛЗВА ЛИЧНИ ОБИДИ. ПЪРВОБИТНО Е!!! САМО ПОКАЗВАШ КАКЪВ СИ И ДОРИ НЕ ГО ОСЪЗНАВАШ.
  • 74 не нор ма л ни

    21 1 Отговор
    Не виждам нормален,да удря главъта по 5 пъти в,чакъла
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Както ги "превзема" в Сирия и Либия ли?

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Прохор":

    Пхахахаха

    Коментиран от #93

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Бай Манчо

    14 2 Отговор
    Това със "Света София" си е подигравка с християнството , а като знаем нашите мишоци в правителството няма и да гъкнат , онова недоразумение - неински няма да и се чуе гласчето , за боко също никакво съмнение . Най-вероятно заради спорът с гърците ердо направи тази глупост и като намерят взаимно изгодно решение пак ще стане музей .

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 А какво общо има българското правителств

    8 13 Отговор

    До коментар #80 от "Бай Манчо":

    С Аясофия, която изцяло си е в юрисдикцията на турската държава? Разбирам, да беше превърнала в джамия църквата Св.Стефан и да роптаеш, ама какво общо имаш ти с Аясофия? И ти не знаеш ама лаеш...
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 журналист

    19 1 Отговор
    Щом фесове ги е наранил музеят СВ.София" и я превръщат в джамия, Европа, наранена от турския цинизъм да превърне 10 джамии в църкви

    Коментиран от #116

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Прохор

    15 3 Отговор

    До коментар #76 от "Както ги "превзема" в Сирия и Либия ли?":

    А Ердо Лайн-ара пък се осра в Идлиб и няма да влезе никога в желания от него ЕС.
    ХАХАХАХА
  • 94 Прохор

    7 4 Отговор

    До коментар #79 от "Ами тя вече е превърната бе плоскоглавец":

    Ако на теб ти стиска ела във Варна,мюмюнчо ибрикчийски.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Глупак 13

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Аятолах Ердогани":

    Бегай с 200 на Капъкуле малко да те обиждат и в Резландия.Беж да те няма резанко
  • 97 AGIOS STEFANOS

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Дерибеев":

    Добра идея.Свети Стефан също.
  • 98 123

    10 1 Отговор
    Победителя пише историята както му хареса и се отанся със населенито, земята и собственноста на завладените земи както им харесва.Ако заваладяващия е богата,напреднала и културна нация завладения най вероятно ще живее по добре, ако завоевателя е бедна, технологично и кулурно изостанала нация, ще вземе каквото може да вземе от завощваните народи, и ще си бъде пак като преди, няма да има развитие.
  • 99 Ракета Пейтриът

    13 1 Отговор
    Разбира се, че е демонстрация! Агия София не е построена от тях и не е построена като джамия. Те имат нулева заслуга за нейното величие. НУЛЕВА. Да си построят и да я правят каквото си искат. Но върху нещо оставено от друг като световно културно наследство имат НУЛЕВИ права. End of topic.
  • 100 Айде бе

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "2020":

    И като дойде, примерно, друго правителство у нас- какво решително ще направи? Война ли ще им обяви? Или ще спре газовите проекти? Или ще напише някаква нота на която те няма да обърнат внимание? Хайде сега да видим юначният Радев как ще блесне! Нали има представителни функции.
  • 101 Грую

    10 0 Отговор
    Ататюрк се опита да ги направи хора, а те като инато магаре се връщат назад. Аз предлагам да бягат назад, колкото могат, това е мисленето на повечето от тях
  • 102 ггггг

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дерибеев":

    Музей, ама на КАКВО??? Че сме сглупили след Освобождението?
  • 103 Стефан

    6 1 Отговор
    Абе ти голям го вадеше и когато свали руския самолет, но после като куче помияр обикаляше около руския си господар.
  • 104 даааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Прохор":

    А евреите с пълно право могат да ги изгонят от Ерусалим и всички нормални хора ще ги подкрепят... Евреите пак печелят...за сметка на други.
  • 105 Юстиниан

    6 0 Отговор
    Османците и техния Ага с този ХОД, най-накрая ще НАПУСНАТ и ще се върнат зад Босфора!!!!Света София и Константинопол най-накрая ще бъдат освободени!!!!
  • 106 1122

    7 1 Отговор
    Това Богохулство няма да остане НЕ наказано от Господ,който ще разтури Турция на няколко части,и ще я заличи от лицето на земята като държава.

    Коментиран от #115

  • 107 чалма тв

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Трябваше "Света София" да си върне същинската идентичност", и да покаже истинско лице на турци...лицемерно поведение,грабваш чуждо и го превръщаш в кочина.
  • 108 О. Ч. З

    8 0 Отговор
    Ердоган е прав други държави не трябва да се месят във техните работи. За това всички джамии да станат църкви и те да си мълчът
  • 109 1122

    0 0 Отговор
    към №102. Ще стане в музей на глупостта на нашата ТОЛЕРАНТНОСТ след освобождението,че до сега!
  • 110 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    Заглавието е абсолютно подвеждащо. Няма как руснаци да бойкотират туризма в Турция защото границите на Русия са затворени до 31.Август, а след това не се знае. Никой руснак не може да отиде на почивка в Турция даже и да иска.
  • 111 Ким Чен Ун

    5 0 Отговор
    Еми да вземем джамията пред ЦУМ да я направим на църква, щото нали това си е наш въпрос... Ама като задуха насрещния вятър много хора ще надигнат вой...
  • 112 Габдулла

    4 1 Отговор
    Не се хабете излишно. Превръщането на Св.София в джамия е грешка, за която Турция ще си плаща. В Корана се говори за Константинопол, а не за Истанбул. Пак там е казано, че мюсюлманският свят ще намери покой и просперитет, когато Константинопол стане пак християнски. Това сега са последните напъни на Джалала. За това политиците на Ердоган бръмчат, а моллите мълчат.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Запознат

    3 0 Отговор
    Гръцките цигани вместо да горят турски знамена да вземат да построят една джамия в Атина! След като я построят тогава да протестират, че турците нарушават религиозните свободи! В Турция е пълно с гръцки и арменски църкви!

    Коментиран от #117

  • 115 Психиатър

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "1122":

    Блаблаблабла...... Взимай хапчетата!
  • 116 Запознат

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "журналист":

    Абе Ганю пак нищо не си разбрал! Света София е била действаща джамия после става музей и сега пак е джамия! Докато беше музей за да влезеш и да разгледаш трябваше да платиш входна такса а сега нищо няма да плащаш! Когато не се използва за молитви всички ще влизат свободно!
  • 117 Леля

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Запознат":

    Абе запознат кви ги дрънкаш. В Турция има само джамии. Те не допускат църкви.
  • 118 Хаха

    2 1 Отговор
    Кви бойкоти ще правите бе да си купите памперси и хляб никаква сила не сте и територията ви не струва 5 стотинки
  • 119 Да живее България

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ромски Мюсюлманин":

    Ванга май се казва баба ти. Ако го карате така , до 2050та ше сте в записките на новите концлагери !
  • 120 Павлов

    1 1 Отговор
    По същество съм 100% против тези действия - това е безобразив, НО няма да скрия, че определено се възхищавам на решимостта на Турската държава да отстовява суверенитета си. Хайде де, агресори западняци, защо не изнесете малко демокрация в страна с 500 хилядна армия. Ха-ха-ха-ха!
  • 121 Ицо

    1 0 Отговор
    Значи затваряме всяка джамия в България и това си е вътрешен въпрос толкова .
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: