Отидете към основна версия

4 051 19

Много германци подкрепят изтеглянето на американските войски

  • германия-
  • пентагон-
  • сащ-
  • войници-
  • нато

Само поддръжниците на консервативния блок на канцлера Меркел, включващ Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз, са преобладаващо против намаляване на броя на американските военни

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хората в Германия до голяма степен одобряват изтеглянето на 12 000 американски войници от страната, показва проучване, цитирано от ДПА.

Според допитването, проведено за ДПА от социологическия институт "Югав", около 47 процента от анкетираните подкрепят намаляването на броя на американските войници в Германия от 36 000 с 12 000. Една четвърт от участниците в проучването смятат, че САЩ би трябвало да изтеглят напълно войските си.

Едва 28 процента от анкетираните казват, че одобряват запазването на сегашния брой на американските войски, а 4 на сто биха подкрепили увеличение на числеността. Други 21 процента са отказали да дадат мнение, предава БТА.

Пет от шестте парламентарно представени партии в Германия отхвърлят изтеглянето на американските войски. Само партията "Левите" подкрепя тази идея, но също така настоява за пълно изтегляне на войските на САЩ.

Сред избирателите картината е различна. Само поддръжниците на консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, включващ Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз, са преобладаващо против намаляване на броя на американските войски.

Сред привържениците на останалите партии преобладава подкрепата за изтегляне на войските.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: