Отидете към основна версия

2 734 15

Турция: Лицемерно е решението на ОАЕ да се споразумее с Израел

  • турция-
  • израел-
  • оае-
  • реджеп ердоган

Обединените арабски емирства и Израел се договориха да установят пълни дипломатически отношения като част от сделка за спиране на анексията на окупирани територии

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турското външно министерство смята за лицемерно решението на Обединените арабски емирства да се споразумее с Израел за нормализиране на двустранните отношения, се казва в съобщението на министерството, разпространено днес и цитирано от информационните агенции.

"Историята и съвестта на народите в региона няма да забравят и никога няма да простят това лицемерно решение на ОАЕ, които предадоха делото на палестинците заради тесните си интереси и се опитват да представят това като акт на самоотверженост", се подчертава в съобщението, допълва БТА.

Турското министерство заявява още, че "ръководството на ОАЕ няма право да води преговори с Израел от името на палестинците и да прави отстъпки по жизнено важни за Палестина и нейния народ въпроси".

Обединените арабски емирства и Израел се споразумяха да установят пълни дипломатически отношения като част от сделка за спиране на анексията на окупирани територии, които палестинците искат да бъдат част от бъдещата им държава.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: