Last news in Fakti

13 Август, 2020 20:22 1 994 3

Дипломация! Израел и ОАЕ са се договорили да нормализират отношенията си

  • израел-
  • оае-
  • западен бряг

Еврейската държава има нормални дипломатически и търговски отношения само с Египет и Йордания - единствените арабски страни, с които има мирни договори

Дипломация! Израел и ОАЕ са се договорили да нормализират отношенията си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел и Обединените арабски емирства са се договорили да нормализират отношенията си, съобщи преди агенция Ройтерс като се позова на служители от администрацията на американския президент Доналд Тръмп.

Споразумението е с исторически характер заради обтегнатите отношения на еврейската държава с Арабския свят. 

Израел има нормални дипломатически и търговски отношения само с Египет и Йордания - единствените арабски държави, с които има мирни договори.

Като част от днешните договорености израелското правителство се е съгласило да не анексира Западния бряг на река Йордан.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 3 Отговор
    Моше блафира пред чалмите. Коя е далававерата?
  • 2 Премиер-милиардер от държавна заплата

    0 1 Отговор
    Айде мир да е. От мен да мине. Няма да те нападам и заграбвам територията ти, но на другите съседи ще.
  • 3 Рошко

    0 5 Отговор
    Арабите са прости хора по една кофа вода да им хвърлят и ше ги издавят, ама нали ингилизите и краварите са им гръб, цял свят тегли