Отидете към основна версия

3 744 33

В болницата на Навални има повече полицаи, отколкото лекари

  • алексей навални-
  • русия-
  • отравяне-
  • полицаи-
  • лекари-
  • кома-
  • опозиционер

Тежко е състоянието на Навални, след като бе приет по спешност в болницата

Снимка: БГНЕС/ EPA

В болницата, в която лекуват Алексей Навални, има повече полицаи, отколкото лекари. Пристигнаха и служители на Следствения комитет. Това написа в Туитър говорителката на опозиционера Кира Ярмиш. Според нея пропагандната машина сега ще разпространи твърдението, че не става въпрос за умишлено отравяне.

Руският опозиционер Навални беше хоспитализиран с подозрение за отравяне. Кира Ярмиш заяви, че той е в кома и състоянието му е тежко. По думите ѝ той пил отровен чай. Ярмиш написа също така, че лекарите отказват да дадат информация дали Навални е отровен или не. Според съобщения в руските медии, през последните дни Навални е бил в Сибир. Първоначално е пристигнал в Новосибирск, където вероятно е събирал материал за ново разследване и се е срещнал с доброволци. 

По време на полет със самолет обаче Навални внезапно се е почувствал зле и е загубил съзнание. Навални е един от най-яростните критици на Владимир Путин. Основаният от него Фонд за борба срещу корупцията редовно разкрива случаи на корупция в Русия. Опозиционният политик вече многократно е бил арестуван и осъждан на лишаване от свобода. Навални е летял от Томск за столицата Москва.

Заради състоянието му самолетът е извършил непланирано кацане в Омск, където той е транспортиран с линейка до болницата. Навални е организатор и участник в множество антиправителствени протести в Русия и един от най-силните гласове в борбата с корупцията по върховете на властта в страната. От неговия екип са сигурни, че е бил отровен с токсичен агент. В реанимацията на болницата, в която го лекуват, гъмжи от полицейски служители, написа Кира Ярмиш. Тя попита защо ако не се разглежда версията за умишлено отравяне, то тогава в болницата има толкова много полицейски служители?

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания