Отидете към основна версия

1 854 36

Лукашенко е бил в своята резиденция по време на протестите

  • александър лукашенко-
  • беларус-
  • протести-
  • минск-
  • резиденция

Президентът отказва да подаде оставка и твърди, че изборите са организирани отвън

Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуският президент Александър Лукашенко е бил в своята резиденция в Минск по време на вчерашните протести в столицата срещу неговото управление. Това съобщи близък до пресслужбата на Лукашенко канал в месинджъра Телеграм, цитиран от ТАСС.

Коментирайки появилата се снимка на беларуския президент в бронежилетка и с автомат в ръка, Телеграм каналът уточни, че тя е била направена около 16 ч., когато демонстрантите са били край неговата резиденция Дворец на независимостта. "Там беше и президентът", се подчертава в съобщението.

140 човека вече са задържани при протестите в Минск, каза за ТАСС прессекретарят на беларуското министерство на вътрешните работи Олга Чемоданова. Тя увери, че обстановката в столицата вече е по-спокойна и се контролира от властите.

В бившата съветска република избухнаха масови протести след проведените избори, които опозицията обяви за фалшифицирани. Лукашенко събра 80% от вота, но се появиха доказателства за изборни измами. Президентът отказва да подаде оставка и твърди, че изборите са организирани отвън.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: