31 Август, 2020 14:17 2 216 24

Кремъл: Русия няма да изпраща правоохранителни сили в Беларус

  • русия-
  • беларус-
  • александър лукашенко

Москва все пак е готова да окаже помощ при осъществяването на промени на конституцията на Беларус, ако президентът на страната Александър Лукашенко поиска това

Кремъл: Русия няма да изпраща правоохранителни сили в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия не вижда необходимост от изпращане на правоприлагащи сили в помощ на Беларус, тъй като сега ситуацията в страната е стабилна и под контрол, заяви в понеделник говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Говорейки по време на конферентен разговор с репортери, Песков посочи, че беларуските сили за сигурност и ръководството на страната държат ситуацията под контрол по "доста сигурен начин".

Миналата седмица руският президент Владимир Путин заяви, че Кремъл е създал специални полицейски сили, които да подкрепят Лукашенко по негово искане, но заяви, че те няма да бъдат разгърнати, освен ако вълненията в Беларус не излязат извън контрол с оглед на гражданските вълнения, избухнали в Минск след президентските избори. Докато този ход беше приветстван в Беларус, той беше осъден от НАТО и Европейския съюз.

Дмитрий Песков също така отбеляза, че Москва е готова да окаже помощ при осъществяването на промени на конституцията на Беларус, ако президентът на страната Александър Лукашенко поиска това.

Ройтерс напомня, че по-рано тази година Русия одобри промени в собствената си конституция, които позволяват на Путин да остане на власт до 2036 г., ако бъде избран за нов президентски мандат.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловец на комунисти

    12 11 Отговор
    На комунист вяра да нямаш.

    Коментиран от #17, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СеСеСеРе

    6 10 Отговор
    Въпрос от радио Ереван: Знаете ли как се спасява давещ се комунист !?
    Отговор: Мислили, мислили ..... не знаем.
    Радиото: Браво, верен отговор !
  • 4 Тези в

    16 8 Отговор
    Беларус нямат ли телевизори да видят капитализъм, проститутки,убийства ,хероин,алчбост ограбване чееее да си седнат на задните!Нито комунизъм нито капитализъм нито религии са нужни на този свят! Образование и науката обединена на чело на стадото .Стачката ще е след нова година и ще започне от Франция или Италия предполагам.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СеСеСеРе

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Тези в":

    Като гледам, при теб образованието липсва ....... начело се пише слято !

    Коментиран от #9, #20

  • 7 списъка

    8 12 Отговор
    Лукашенко, Ердоган, Асад, Ким Чен...това са всички приятели на кремълския диктатор.

    Коментиран от #21

  • 8 Бай Бай

    8 14 Отговор
    Идва краят на Беларуският диктатор. Да се готви руският.
  • 9 Тези в

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "СеСеСеРе":

    Не съм добре образован признавам но компанията ми е образована и аз слушам с интерес и отварям очи .Хората като мен се увеличават със всеки изминал час ,отварят очи!
  • 10 Бесен Язовец

    3 7 Отговор
    Страх го е путин и дава на задна.Не му пукало от запада ли:)))
  • 11 Коко

    4 3 Отговор
    Зелените човечета са готови за действие. Естествено по молба на Лукашенко. Е, той може и да не знае, но това са подробности.
  • 12 Петър Танчев

    1 9 Отговор
    Руснаците и червената армия много обичат израза:"Поканиха ни да помогнем на...народ". Така бяха поканени""-1956 г В Унгария, 1968 г. в Чехословакия, 1979 г. за 10 години в Афганистан, Куба, Никарагуа, следват Северна Осетия, Сирия, Либия, Южна Африка, Венецуела, Украйна....Крим. Агресията в Русия наричат "помощ"

    Коментиран от #22

  • 13 Путин

    0 0 Отговор
    Само няколко батальона зелени човечета!
  • 14 ужас

    5 0 Отговор
    Прoизнeceнa e cмъртнaтa приcъдa нa Ф22 и Ф35. Нa oръжeйнoтo излoжeниe в Мocквa Aрмия 2020 e oбявeнo , чe e cъздaдeн и гoтoв зa ceрийнo прoизвoдcтвo РOФAР лoкaтoр. Въпрocнитe игрaчки щe мoгaт дa ce виждaт oт 1000 кв във вид нa тeлeвизиoнeн oбрaз, a нe кaктo ceгa кaтo cвeтeщa тoчкa.

    Коментиран от #23

  • 15 Питанка

    1 1 Отговор
    Колко "струва " мнението на форумен трол ? Колко миродавно е "мнение " копирано от спуснати текстове ? Колко морален може да е човек, продал родината си за шепа копейки ?

    Коментиран от #24

  • 16 Сова

    7 0 Отговор
    Нима този който иска да запази държавата си от западните хиени еска да запази предприятията и заводите безплатно образование и здравеопазване работа на народа си богатсвата на дъравата е диктатор. Нима този който не иска народа му да е ратай на запада е диктатор. Нека белорусите да попитат нас българите как сме и защо и у нас има протести. Защо като сме в ЕС имаме най бедното най болното насление. Защо като сме в НАТО пращаме наши момчета в Ирак Афганистан Косово.. и на други не знайни места. Защо това което е изгодно за България не е изгодно за запада. Погледнете в магазините почти няма българдси стоки. Е стига толкова че може да мш изтриат коментара.
  • 17 ЕФЕКТИВНА ПОМОЩ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ловец на комунисти":

    Направо да препишат новата конституция на Руската федерация. Като добавят че след смъртта на Лукашенко президент и премиер ще бъдат големият и малкият син на беларуския диктатор. В Русия това е невъзможно - Путин има две дъщери.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А на Евро джендар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ловец на комунисти":

    още по-малко!
  • 20 То и при теб

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "СеСеСеРе":

    липсват кавичките, ама карай.
    "-Джендари, сър!"
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Защо ли

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Петър Танчев":

    нищо не пишеш за говедата помощ в Либия, Ирак, Афганистан, Сирия....? До какво доведе?
  • 23 Вече отдавна знаем,

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ужас":

    че трите милиарда за ръждилниците Ф 16 са пари на вятъра! Ясно е, че и 22 милиарда, които ГЕРБ и патроидиотите се готвят да хвърлят на боклука за никому ненужно и остаряло въоръжение през следващите 10 години са поредната грандиозна кражба, но... така е.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания