Отидете към основна версия

5 951 31

Ердоган отново захапа гърците: Вие сте стръв!

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • гърция-
  • стръв

Напрежението между двете съседни държави остава високо

Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Ердоган не показва никакви признаци да се откаже от острата си реторика, описвайки Гърция като „неспособна да помогне на себе си“ и като „стръв“, използвана от други страни, пише гръцкият вестник „Катимерини”.

Турският държавен глава смята, че Гърция се крие зад други страни, които от своя страна я използват, за да изпълнят своите амбиции. „Комично е да се използва страна, която дори сама не може да си помогне, като стръв за регионална и глобална сила като Турция”, заяви Ердоган в реч в Анкара, цитирана от AP.

Последните дейности в Източното Средиземноморие и Егейско море - които поставиха Анкара в противоречие с Атина, Никозия и Европейския съюз - се извършват срещу правата на Турция и справедливостта, добави още Ердоган. Коментарът му е направен на фона на повишеното напрежение между двете съседни държави. „Колониалната ера е приключила и ние вярваме, че съюзниците на Турция ще се увеличат през този нов период“, добави още Реджеп Ердоган. Последните коментари на Ердоган са на фона на изявленията на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който увери, че Анкара е отворена за диалог с Атина.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: