Отидете към основна версия

2 522 8

Реформа! Всички над 64 г. задължително ще се пенсионират в Северна Македония догодина

  • пенсионер-
  • северна македония-
  • зоран заев

Изключение от това са здравните работници - лекари и медицински сестри, както и кадри от областта на висшето образование

Снимка: shutterstock

От идния месец трябва да започне процесът на приемане на нов закон, според който всички лица, навършили 64 години, трябва да се пенсионират, съобщава скопският вестник "Вечер".

Изключение от това са здравните работници - лекари и медицински сестри, както и кадри от областта на висшето образование, пише изданието. Както обяви премиерът Зоран Заев, законът трябва да започне да се прилага от януари идната година.

В момента в страната продължават да са в трудови правоотношения около 10 300 лица, които са на възраст над 64 години. Така ще отворим пространство за младите и перспективни кадри, които наистина ще могат да се движат напред, заявил Заев, цитиран от БТА.

Вчера се състоя първото заседание на новото правителство на Северна Македония. На това заседание бяха избрани вицепремиерите. Те са Артан Груби, Люпчо Николовски, Фатмир Батичи и Никола Димитров. На заседанието било взето решение детските градини в Северна Македония да бъдат отворени отново на 9 септември.

Вестник "Нова Македония" съобщава, че през последните 24 часа в страната са били направени 1665 теста и са били регистрирани 115 нови случаи на коронавирусна инфекция. Институтът за обществено здраве е регистрирал 368 оздравели пациенти. В болнични условия е починал един пациент от Гостивар на възраст 76 години.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: