Last news in Fakti

2 Септември, 2020 14:52 2 517 8

Реформа! Всички над 64 г. задължително ще се пенсионират в Северна Македония догодина

  • пенсионер-
  • северна македония-
  • зоран заев

Изключение от това са здравните работници - лекари и медицински сестри, както и кадри от областта на висшето образование

Реформа! Всички над 64 г. задължително ще се пенсионират в Северна Македония догодина - 1
Снимка: shutterstock

От идния месец трябва да започне процесът на приемане на нов закон, според който всички лица, навършили 64 години, трябва да се пенсионират, съобщава скопският вестник "Вечер".

Изключение от това са здравните работници - лекари и медицински сестри, както и кадри от областта на висшето образование, пише изданието. Както обяви премиерът Зоран Заев, законът трябва да започне да се прилага от януари идната година.

В момента в страната продължават да са в трудови правоотношения около 10 300 лица, които са на възраст над 64 години. Така ще отворим пространство за младите и перспективни кадри, които наистина ще могат да се движат напред, заявил Заев, цитиран от БТА.

Вчера се състоя първото заседание на новото правителство на Северна Македония. На това заседание бяха избрани вицепремиерите. Те са Артан Груби, Люпчо Николовски, Фатмир Батичи и Никола Димитров. На заседанието било взето решение детските градини в Северна Македония да бъдат отворени отново на 9 септември.

Вестник "Нова Македония" съобщава, че през последните 24 часа в страната са били направени 1665 теста и са били регистрирани 115 нови случаи на коронавирусна инфекция. Институтът за обществено здраве е регистрирал 368 оздравели пациенти. В болнични условия е починал един пациент от Гостивар на възраст 76 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    6 1 Отговор
    Това ми напомня на един коментар, когато премахнаха категорията на учителите и отивайки при министъра на образованието възрастните учители му рекли: "Г-н министър, преподаваме и се напикаваме." , а той отговорил": "Пенсиониране след насиране."
  • 2 КОТарАК

    14 0 Отговор
    аз от кога разправям че макетата и сърбите отдавна са ни минали отвсякъде

    Коментиран от #6

  • 3 Кажете пенсията

    24 1 Отговор
    Минималната пенсия в Македония стана 420 в лева, а нямат парите от европейски фондове, то и наще пари от Европа са в шкафчета и офшорки.
  • 4 Перо

    4 6 Отговор
    Дрън,дрън,дрън... .Минахме по този път и се оказа,че младите са избягали от мутренския режим в чужбина и върнаха пенсионерите. На макетата,основния проблем е в чипа,промития с македонизъм мозък до немислеща чугунена глава.
  • 5 Cash

    3 0 Отговор
    Всички над 64 г. задължително в Македония да живеят!
  • 6 Българин да си е неква прокоба

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Ми те хората не желаят да се наричат бегета и с право тва е нека болест и проказа

    Коментиран от #7

  • 7 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин да си е неква прокоба":

    Маке,не се наричай българин,но научи родния си български език като пишеш на него.
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    И в БЪЛГАРИЯ трябва да се направи това, но как младите които не се интересуват от НИЩО ще заместят дългогодишните работници ???
Новини по държави: