Отидете към основна версия

2 380 19

Кремъл: Нямаме полза от отравянето на Навални

  • алексей навални-
  • русия-
  • германия-
  • отравяне-
  • дмитрий песков-
  • полза-
  • новичок

Няма никаква причина да бъде обвинявана руската държава, каза Песков

Снимка: БГНЕС/ EPA

Като цяло не мисля, че отравянето на това лице може да е от полза за когото и да било. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков ден, след като германските служби обявиха, че Алексей Навални е отровен с "Новичок” в Руската федерация.

"Няма никаква причина да бъде обвинявана руската държава", каза пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Той обяви, че Русия е готова на диалог с Германия и европейците по този случай, предадоха руските медии.

Никаква токсична субстанция не е била открита от руските медици по време на първоначалната хоспитализация на Навални, в клиника в Сибир в края на миналия месец, подчерта Песков. Той отбеляза, че досега Русия не е получила "никаква информация от страна на Германия относно анализите, позволили да се заключи, че става дума за отравяне на опозиционера".

Има категорични доказателства, че руският дисидент Алексей Навални е отровен с невропаралитичен агент от групата "Новичок". Това обяви говорителят на германското правителство Щефен Зайберт. По думите му това е било установено с токсикологичен тест, извършен в специална лаборатория на Бундесвера, германските въоръжени сили. "Шокиращо е, че Алексей Навални е станал жертва на нападение с нервнопаралитичен агент в Русия", се казва в изявлението на Зайберт. Говорителката на руското МВнР Мария Захарова заяви, че Русия е станала обект на информационна кампания.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания