Last news in Fakti

3 Септември, 2020 16:42 2 377 19

Кремъл: Нямаме полза от отравянето на Навални

  • алексей навални-
  • русия-
  • германия-
  • отравяне-
  • дмитрий песков-
  • полза-
  • новичок

Няма никаква причина да бъде обвинявана руската държава, каза Песков

Кремъл: Нямаме полза от отравянето на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Като цяло не мисля, че отравянето на това лице може да е от полза за когото и да било. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков ден, след като германските служби обявиха, че Алексей Навални е отровен с "Новичок” в Руската федерация.

"Няма никаква причина да бъде обвинявана руската държава", каза пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Той обяви, че Русия е готова на диалог с Германия и европейците по този случай, предадоха руските медии.

Никаква токсична субстанция не е била открита от руските медици по време на първоначалната хоспитализация на Навални, в клиника в Сибир в края на миналия месец, подчерта Песков. Той отбеляза, че досега Русия не е получила "никаква информация от страна на Германия относно анализите, позволили да се заключи, че става дума за отравяне на опозиционера".

Има категорични доказателства, че руският дисидент Алексей Навални е отровен с невропаралитичен агент от групата "Новичок". Това обяви говорителят на германското правителство Щефен Зайберт. По думите му това е било установено с токсикологичен тест, извършен в специална лаборатория на Бундесвера, германските въоръжени сили. "Шокиращо е, че Алексей Навални е станал жертва на нападение с нервнопаралитичен агент в Русия", се казва в изявлението на Зайберт. Говорителката на руското МВнР Мария Захарова заяви, че Русия е станала обект на информационна кампания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обаче други нации имат полза

    20 1 Отговор
    Да го направят да изглежда така все едно е Русия.
  • 2 Сектор газа

    0 8 Отговор
    Нямате и нищо против.
  • 3 xaxa

    12 2 Отговор
    Абсолютно. Даже сега им се утежнява положението. Трябва да си намерят и назначат друг дворцов "опозиционер".
  • 4 Украйна

    10 1 Отговор
    Кой ли би имал огромна полза от това? Може би Украйна. Може би Полша. Може би...

    Коментиран от #12

  • 5 Цветан Пеевски

    17 0 Отговор
    Те тия Руснаци , требе да са тотални Дебили . Първо ще го тровят ( ама не съвсем ) . А после ще го пускат в Германия за интоксикация . Има нещо гнило в Дания ( пардон Германия )
  • 6 Иванов

    20 1 Отговор
    Най-голям интерес за отравянето на Навални има САЩ. По-точно интерес към охлаждане на икономическите отношения между Русия и Германия, свързано с построяването на Северен поток - 2
  • 7 ГЕРМАНЦИТЕ СА ГО

    5 1 Отговор
    ОТРОВИЛИ
  • 8 нали ви казах

    2 2 Отговор
    звънземните бяха.
  • 9 ❗❗❗

    9 2 Отговор
    Кремъл нямат полза от отравянето на Навални, но САЩисаните русофоби в Пентагона имат, за да се настройва света срещу Русия!
  • 10 не може да бъде

    7 0 Отговор
    Според мен,ако зависеше от САЩ и Англия,вече щяха да открият ,че по досега прокараните тръби на Северен поток -2 тече Новичок.И затова на Германия щеше да бъде направена препоръка по никакъв начин тия тръби да не стигат до немския бряг!
  • 11 Сделано в СССР

    1 8 Отговор
    При неандерталци никой не търси смисъл в действията им. Каква мисъл може да има в чекисти ?!

    Коментиран от #13

  • 12 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Украйна":

    Може би САЩ и Брюксел. Старият рефрен, Новичок, санкции на Северен поток 2. И тук списъка не свършва. Може би някой от колегите на Навални, рсботещ повече от него, а парите пристигат за главния опозиционер, който си пътешествува из Европа, Азия и САЩ. Сътрудниците на Навални мълчат относно подозрителен човек в тяхната компания тази седмица в Сибир, преди теоретичното отравяне. Значи не се изключва вероятността да е някой вътрешен. Либералната интелигенция си пада по купони и оргии, преди месец някъде на една такава вечеринка хомо от техните изнасилил младеж, пак от техните. Хванах тази история в опозиционните руски канали на you tube, извършителят се извинил на жертвата и случката може да се забрави,какво толкова.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Е-5

    4 0 Отговор
    А създателят на "новичок" казва че няма такъв агент от "него"(новичока) който да убива само един човек! Субстанциите трябва да се взривят за да станат отровни и са способни да убият цял полк! Няма и начин пострадал да бъде спасен, смъртта настъпва за минути. Ха сега да видим кой лъже!? И което е по важно - Защо лъже???
  • 15 Сандо

    1 1 Отговор
    Никой не ви пита имате ли полза или не!Целта на мероприятието е съвсем друга и ако не сте разбрали това,още дълго време ще ядете шамари.
  • 16 ⚡ Хрониките на Евразия

    0 2 Отговор
    А ако имаха полза , щяха да го отровят ли ?
  • 17 Историк

    0 2 Отговор
    Москва нас за глупаци ли ни има?
    Отравянето на опозиционера на Путин има изгода само Путин
    Какви искат да ни внушат, че изгода от отравянето на Навални имат Индонезия, израелския ционизъм или бразилските футболни фенове

    Коментиран от #19

  • 18 адв Хаджигено

    1 0 Отговор
    А чий го дирят дойчовците във вътрешните работи на РФ? Немците много са си повярвали, не виждат че и техната страна съшо е кочина!!
  • 19 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Както виждаш на рашаните не им пука кой къде е,ако искат да затрият някой го затриват,а другите само плямпат!Така че ако са искали да го отровят нямаше да им мигне окото!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания