Last news in Fakti

3 Септември, 2020 17:27 6 150 27

Създателят на „Новичок”: Ако Навални беше отровен, щеше вече да е мъртъв

  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок-
  • германия-
  • нато-
  • леонид ринк

Германските въоръжени сили са сигурни, че Навални е бил отровен с "Новичок"

Създателят на „Новичок”: Ако Навални беше отровен, щеше вече да е мъртъв - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако Алексей Навални беше отровен с „Новичок”, той вече щеше да е мъртъв. Това заяви създателят на отровното бойно вещество Леонид Ринк, цитиран от РИА Новости.

Вчера германското правителство обяви, че руският опозиционер Навални, който в момента е подложен на лечение в берлинска клиника, е отровен с вещество от групата на нервния агент „Новичок”. С такова химическо оръжие беше натровен и Сергей Скрипал във Великобритания през 2018 година.

Направените тестове във военна лаборатория на Бундесвера са потвърдили недвусмислено, че Навални е бил отровен с „Новичок”. Според Леонид Ринк обаче това не отговаря на истината. „Симптомите са коренно различни. Ако беше използван „Новичок”, Навални щеше да има припадъци и вече да е мъртъв”, каза Ринк. Друг от създателите на „Новичок” – Владимир Углев, също твърди, че тази възможност трябва да се изключи, защото не са пострадали хората, които са били в контакт с Навални.

Германия иска отговори от Русия за отравянето на Навални. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди „употребата на бойно отровно вещество” в ситуацията с руския опозиционер Алексей Навални и също поиска от Русия спешно провеждане на пълно и прозрачно разследване. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че руският опозиционер е станал жертва на опит за убийство чрез отравяне. Тя посочи, че само Русия може да даде отговори какво се е случило с него.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    46 10 Отговор
    Лицето Българоубиец Бойко Методиев Борисов е първия премиер на страната използвал сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестиращи Български граждани! Според независимата телевизия Евроком в която има кадри от протеста са участвали 150 Хил.души. Сега фактите- Декември 1990 г.когато започнаха протестите и блокадите срещу правителството на Луканов дори от БКП( Чийто член бе Борисов и заклеймяваше метежа) не си позволиха да използват сълзотворен газ. Луканов след месец подаде оставка. 1997 януари г.когато бяха протестите срещу Виденов и участваха около 60 хил.души и бяха обградили парламента полицията беше без щитове,боксове и палки и не докосна протестиращи. Помня че няколко протестиращи блъснаха полицай който счупи вратата на парламента с тяло. Вътрешния министър Николай Добрев тогава каза " Не искам да се бия със справедливо протестиращите" и те бяха допуснати да влязат в парламента от полицията. Депутатите на БСП скупчени пееха партизански песни а Жорж Ганчев се криеше под 1 маса. Протестиращите обиколиха парламента и сами излязоха. Да си спомним ноща на белия автобус 2013г.когато около 1500 протестиращи бяха обградили парламента и не допускаха депутатите да се качат. Тогава финансовия министър Чобанов бе получил почти инфаркт. Полицията пак не си позволи да използва сила макар с павета да чупеха прозорците на автобуса. А снощи Банкянския уродд и гoвeдoo заповяда да бъдат влачени,пръскани със сълзотворен газ и пребивани Български граждани. Присъдата ско

    Коментиран от #19

  • 2 Антимилиционер

    53 4 Отговор
    Пореден удар по джендърите на Сорос и Ротшилдите. Защо не съм изненадан от лъжите на тези еврейски мъ рши?
  • 3 НКВД

    58 4 Отговор
    Тия западняци не разбраха, че Новичок-5 и Новичок-7 са 8 пъти по-токсични от най-токсичното вещество изобретявано някога газ VX. Налазили те нема спасение за 3 сек си пътник.
  • 4 минчо

    44 5 Отговор
    СТИГА ГЛУПОСТИ НОВИЧОК Е БЕЗ ВРЕДЕН ЕДИН ЧОВЕК НЕ Е УМРЯЛ ОТ НЕГО В АНГЛИЯ ДВАМА СА ЖИВИ В БЪЛГАРИЯ КОЯТО ХОРА УМИРАТ ОТ ЗЪБ ЕМИЛИАН ГЕБРЕВ УЖ ОТРОВЕН И ТОЙ ОЦЕЛЯ СЕГА И ТОЯ РУСНАК Е ЖИВ Е КАЖЕТЕ ЕДНА ЖЕРТВА НА СТРАШНИЯ НОВИЧЕК ХА ХА ХА ХА ХА
  • 5 Хай стига

    38 2 Отговор
    Стига ни заливали с немските медийни глупости. Всяка втора "новина" за нещо, на което никой не отделя това пространство в света. От това няма внезапно да получите истина.
  • 6 Сделано в СССР

    7 53 Отговор
    Създателя е като всички "създатели " в Руслямия ! Всичко при тях е едно голямо ЩЕ . Т.е. нищо и половина . Тези блатни хора не създават ! Те рушат, разграбват и унищожават всичко, до което се докопат !

    Коментиран от #8

  • 7 Хер Флик

    42 3 Отговор
    Нямаше да има никаква разлика ако беше тровен със Зарин,Зоман,Хлор—Пикрин или Циклон —В. На Западняците им трябва някаква жертва за раздухване на бясна идеологическа пропаганда.Говори се,че Навални добре е усвоявал грантовете на спецслужбите но за запои,дрога и проститутки.
  • 8 Ender

    26 4 Отговор

    До коментар #6 от "Сделано в СССР":

    Предлагам да докажеш истината на света, като се предложиш за кандидат за тест на новичока!
  • 9 xaxaxa

    32 3 Отговор
    Уж били употребили "бойно отровно вещество", а назначения кремълски придворен "опозиционер" бил още жив. Да да
  • 10 Гост

    32 3 Отговор
    Интересно е, че докторите от Шарите, където е Навални мълчат. Обаждат се някакви лаборанти от военна лаборатория. Англичаните за няколко час откриха, че Скрипал са атакувани с Новичок, тука немците се мотаят повече от седмица. Не, този смъртоносен Новичок, който обаче никого не убива е вече толкова смешен, че не си заслужава да се коментира.
  • 11 Фотоса под

    35 1 Отговор
    Заглавието,е по красноречив от всички " шменти- капели" на дойчо,на каубоеца,и всички пригласящи пудели в Европа. Сипали му новичока в чая,и забележете: в самолет,където има принудителен начин на въздухообмен! Докато минат 1-2 минути всичко е заминало при Св.Петър.Със екипажа начело.Тези съвсем изнагляха( отвъд океана). ГРУ ще го трови с Новичок,при наличие на предишна провокация с онзи- баш шпионина Скрипал,който не знае,къде е портала на летище Внуково,камо ли някакви свръх секрети на Кремъл. Навални е още по дребна цаца.Имаше два файтона пришълци- платени " деревенские".И този мушморок,е " огромната заплаха" за Кремъл и Путин? Всички мощни спецслужби,никога не биха допуснали подобна,левашка постъпка.В самата Русия службите негласно са го пазели.За да не се случи подобно нещо на терен.Ще тръгнат да използват БОВ,за една политическа амеба.Хмеркелица явно е притискана от нещо " скрито" от кравефермата.Другото е прозрачно,тъ,по и елементарно.През нея,да се спре СП-2. Случи ли се,дойчо ще се вкара в такъв икономически екъшн- крах,че ВСВ ще им се стори приказка.Целта на краваря,е да ги закачи на шистовата си игла през шляхтите.Това ще срине тотално цялста им индустрия.
  • 12 западна пропаганда

    26 1 Отговор
    Абе тоя Новичока като оцета бе , всички го пием , а не умираме от него.
  • 13 Ергъуионх

    28 1 Отговор
    Преди години дете на наши близки припадна в детската ясла и изпадна в кома.25 дена правиха всевъзможни изследвания за отравяне включително и проби изпратени в Германия.Накрая лекар инфекционист се сети да провери за някаква бактерия по яйцата.Спасиха детето,оказа се ,че е консумирало рохко яйце.Та и с Новичока..така
  • 14 1234

    27 2 Отговор
    Цяла година да гледам на Къци Вапцаров кръстословиците няма да ми омръзне толкова, колкото тоя новичок вече ми втръсна. Поне 1 да отровят. Такава некадърност не бива.
  • 15 Навални е отровен

    31 2 Отговор
    отровата се казва „западничок”
  • 16 ****

    27 3 Отговор
    Май цялата работа е конспирация на запада и тук има пръст руската ваксина,цялата работа е да се спре ру.ваксина от продажба защото западните фирми ще загубят милиарди от това.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 С НОВИЧОК

    14 1 Отговор
    РУСНАЦИТЕ В МОСКВА СИ РАЗРЕЖДАТ СПИРТА. ..А ВИЕ ГОВОРИТЕ ЧЕ БИЛ ОТРОВЕН? ??ХА ХА
  • 19 тоя па...

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    ...помним с тоя ник каква помия етническа омраза и невежество си ръсил тук .....а сега ми ревеш от към ценностна система!
  • 20 Бачо Киро

    12 2 Отговор
    Ринк, нищо не разбираш. Англетата лекуват новичок с минерална вода и дъвка турбо ...
  • 21 Отоплител

    7 0 Отговор
    Аз споделям от личен опит.Никога не пия кафе от непроверени места и с непроверени хора.Ако Навални не е спазил това правило си е за негова сметка.Но не ми се вярва.По вероятно е мястото да е проверено и хората също.И имам съвет към Навални да си актуализира списъкът с приятелите.
  • 22 Patriot

    7 2 Отговор
    «Дурачьок», това е истината!
  • 23 Наполовина правилно

    8 0 Отговор
    Отрови подтискащи холинестеразата има под път и над път. Въобще не не нужно да е новичок и въобще не 'убиват всички наоколо'. При добро желание, могат да го отровят и с неща които се продават като хранителни добавки. Хуперзинът например се използва в дози от 0.2 милиграма (200 микрограма). Ефекта от например 10 милиграма (нищожно количество) ще е точно отрова.
  • 24 Млден

    3 1 Отговор
    Протестиращите в България са против правителството . Германия защо не командирова специалисти за лечение на пострадалите.Да видят какъв спреи ползват.
  • 25 Бабо МерГел

    1 1 Отговор
    Ако бяха решили руснаците да го тровят,просто щеше да бъд мъртъв!
    Братушките са безпогрени !
  • 26 Бабо МерГел

    3 1 Отговор
    Ако бяха решили руснаците да го тровят,просто щеше да бъд мъртъв!
    Братушките са безпогрени !
  • 27 ннн

    0 1 Отговор
    В либералния западен свят квичат като прасета по Коледа-Навални бе отровен, отговаряйте как и по какъв начин. Защо не се зададе въпроса-защо? Та той, Навални се подвизава от години на руската политическа сцена, финансиран по не най-прозрачния начин. Та той винаги е бил в опозиция, но никой не се опита да го ликвидира физически до момента, в който трябваше да се реши съдбата на Северен поток-2. Момента е удобен-малко преди руските местни избори., където партията на Навални не е и никога не е била фактор, освен в западната пропаганда. Та, кой има повече изгода от това така наречено отравяне. В крайна сметка, отровен е на руска територия и, бидейки руски гражданин едва ли западните служби и службици щяха да бъдат допуснати до случая, ако наистина Кремъл бе отровил въпросния политически лидер. Това, което дрънкат западните политици остава в риториката характерна за студената война. И за брутално промита, немислеща аудитория.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания