Отидете към основна версия

26 705 119

Нападател с викове "Аллах Акбар" обезглави мъж във Франция

  • франция-
  • аллах акбар-
  • убийство-
  • париж-
  • полиция-
  • учител

Според полицейски източник мъжът, нападнат в парижко предградие, е бил обезглавен

Снимка: БГНЕС/ EPA

Мъж е бил намушкан в гърлото с нож в парижкото предградие Конфлан-Сент-Онорин. Заподозреният за ужасното престъпление е застрелян от полицията, съобщи "Ройтерс". Жертвата на атаката е гимназиален учител.

Според полицейски източник мъжът, нападнат в парижко предградие, е бил обезглавен, а нападателят е мъртъв, застрелян от полицията. Според очевидци той е крещял "Аллах е велик". Убитият вероятно е учител в парижко предградие, който е показвал в клас карикатури на пророка Мохамед, според полицейски източник. Би Би Си предаде, че атаката е станала около 17:00 ч. местно време близо до училище.

След атаката с нож в парижко предградие министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, който е на посещение в Мароко, е решил незабавно да се върне във Франция. Антитерористичната прокуратура е сезирана за атаката в парижко предградие. През последните години Франция на няколко пъти стана мишена на терористични нападения. Вестник Le Parisien съобщи, че нападателят е баща на един от учениците на учителя, но тази информация все още не е потвърдена.

Според френските медии полицейските служители намерили мъртъв мъж на земята и след това забелязали заподозрения на 200 метра от атаката. Той заплашил полицейските служители с хладно оръжие, след което те го застреляли. Районът е отцепен от полицията. Силите на реда призоваха местното население да избягва района на престъплението, защото тече разследване и се събират доказателства.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: