Last news in Fakti

17 Октомври, 2020 10:14 5 020 12

Има задържани за бруталното убийство на учителя във Франция

  • франция-
  • убийство-
  • учител

Не е ясно дали нападателят е бил свързан по някакъв начин с учителя и дали е имал съучастници

Има задържани за бруталното убийство на учителя във Франция - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Четирима души, включително един непълнолетен, са задържани през нощта на петък срещу събота след убийството във Франция на учител по история, съобщи Франс прес, позовавайки се на съдебен източник. Задържаните са роднини на нападателя, който бе убит от полицията.

Нападението, определено като терористичен акт, бе извършено в парижкото предградие Конфлан-Сент-Онорин, близо до училището, в което е преподавал убитият. Не е ясно дали нападателят е бил свързан по някакъв начин с учителя и дали е имал съучастници.

Според френски медии, които цитиран съдебен източник, нападението е дело на 18-годишен чеченец, роден в Москва, живял във Франция. Твърди се, че е намерен е негов документ за самоличност.

Тези данни не са официално потвърдени, но Асоциацията на чеченците, живеещи в Европа излезе с комюнике, в което осъжда нападението и заявява, че не приема никакви форми на религиозен екстремизъм и актове на насилие, предаде ТАСС. Нито една общност не може да носи отговорност за отделни действия на нейни съотечественици, подчертава организацията и призовава политиците и медиите да се въздържат от изявления, които могат да нанесат вреда на чеченската общност, предаде БТА.

След войната, която руската армия води в Чечения срещу ислямистките сепаратисти в края на 90-те и началото на века, Франция даде убежище на много чеченци, отбелязва Асошиейтед прес. През последните месеци имаше случаи на насилие в чеченските общности във Франция - в района на Дижон, в Ница и западния град Сент Дизие. Смята се, че тези случаи са свързани с местни криминални кръгове.

Френският президент Еманюел Макрон неотдавна предложи приемането на нов закон за борба със "сепаратизма", имайки предвид най-вече радикалните ислямисти, обвинени в индоктриниране на уязвими хора чрез домашно обучение, екстремистки проповеди и други действия, припомня АП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеченец

    9 0 Отговор
    Маски долу иначе.макрон заминава
  • 2 Грейс

    26 8 Отговор
    Хак ви е! Още санкции на Русия няма ли да наложите?
  • 3 интересно

    20 6 Отговор
    роден в москва живял във париж дали е ходил до чечня изобщо? и това със документа за самоличност е много изтъткан номер ...

    Коментиран от #7

  • 4 Има още много за прибиране...

    13 3 Отговор
    Като са започнали това добро начинание,да приемат и останалите от наемниците на Ердоган...Така поне ще имат оправдание,че немогат да направят нищо срещу инвазията на най ,,прогресивната" религия в света...
  • 5 Ццццж

    9 2 Отговор
    А защо са го убили вместо да го заловят и разпитат. От къде се знае дали е мюслюман или немен псикопат

    Коментиран от #8

  • 6 Френски гей

    7 3 Отговор
    Франция да се изтегли от Африка. Айде марш ве империлисти
  • 7 Алфа Вълкът

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "интересно":

    От новите руснаци е бил! 😆😆😆😆😆
  • 8 0000

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ццццж":

    Събуват гащите и гледат дали е с къс ръкав
  • 9 Колко жалко

    2 0 Отговор
    Очаквахме да е някой от гостите на Меркел, па то се оказа от гостите на Путин.

    Коментиран от #11

  • 10 Сандо

    3 3 Отговор
    Докато Западът не разбере,че има линии,които не трябва да се преминават,че индивидуалните права не могат да бъдат абсолютни,че трябва да се уважават чуждите религии и идеологии,че лъжите,лицемерието,алчността и двойните стандарти са път към катастрофа - така ще бъде.Няма обаче никакви индикации,че нещо ще се промени в положителна посока.
  • 11 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Колко жалко":

    Само че,от неканените гости на Путин.Виж ,Макрон ги е приел с разтворени бузки.
  • 12 макрон

    2 0 Отговор
    Ти ги приемаш в държаната си да ги направиш хора....а те ти се из....т на милоста и добродушието. Трябва ли да се приемат мюслита в цивилизовани държави се пита от доста време...
Новини по държави: