Отидете към основна версия

2 873 119

Северна Македония чака изборите в България

  • северна македония-
  • избори-
  • стево пендаровски

Страната е отворена за външно мнение

Снимка: БГНЕС/EPA

Българската страна отговори на всички въпроси по общите проекти. Това обяви държавният глава на Северна Македония Стево Пендаровски, цитиран от Нова Македония.

Президентът обяви, че двете страни опитват да върнат доверието помежду си. Отговор е даден на всички въпроси, относно общите железопътни линии и коридор осем.

Отново се призовава историческите въпроси да бъдат оставени на историците. Според Пендаровски до изборите в България, македонското правителство трябва да се ограничи до определен тип върпоси.

Няколко месеца след вота, вероятно преговорите ще бъдат подновени. Пендаровски повтори, че македонците знаят кои са и че това няма да се обсъжда.

Той коментира и предложението на гръцкият външен министър Никос Дендиас да работи като посредник по спора. Според него в балкански въпроси като този, трудно трета страната от региона може да бъде приета като независим посредник.

Пендаровски смята, че е важно европейските представители да разгледат въпроса и да осигурят външна подкрепа за неговото решаване.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: