Отидете към основна версия

5 630 32

Вучич: Сърбия гледа на бомбардировките на НАТО по различен начин

  • сърбия-
  • нато-
  • александър вучич-
  • бомбардировки

Ние трябва да кажем с какво сме съгласни и какво не, гордо да защитаваме своята позиция, но и да гледаме да пазим достойнството на онези, които са ни приятели, каза силният човек в Белград

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия има различно виждане за бомбардировките на НАТО през 1999 г. от 19-те страни, участвали в тях, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Помолен да коментира вчерашно изявление на германския посланик Томас Шиб, че бомбардировките на Югославия през 1999 г. са били необходими за предотвратяването на "хуманитарна катастрофа и геноцид в Косово", Вучич отбеляза, че не би казал нищо лошо и обидно за посланик Шиб, който просто е повторил обяснението, което НАТО представи като оправдание за въздушните нападения.

"Сигурен съм, че в този момент посланик Шиб е трябвало да отговори по начин, който отговаря на германската политика", каза Вучич.

Сръбският президент каза, че понякога е добре да се чуят такива изявления, за да стане ясно какво мислят за тези събития развитите страни и тези, които са участвали в бомбардировките.

"Нашата работа е да отговорим и да кажем, че не е истина, че гледаме на нещата по друг начин. Трябва да работим и да сътрудничим с Германия, която е най-големият инвеститор и главен търговски партньор на Сърбия. Това не е само въпрос на пари, а и на промени в страната. Ние трябва да кажем с какво сме съгласни и какво не, гордо да защитаваме своята позиция, но и да гледаме да пазим достойнството на онези, които са ни приятели, да не превръщаме приятелите в неприятели", каза Вучич.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: