9 Април, 2021 21:50 5 600 32

Вучич: Сърбия гледа на бомбардировките на НАТО по различен начин

  • сърбия-
  • нато-
  • александър вучич-
  • бомбардировки

Ние трябва да кажем с какво сме съгласни и какво не, гордо да защитаваме своята позиция, но и да гледаме да пазим достойнството на онези, които са ни приятели, каза силният човек в Белград

Вучич: Сърбия гледа на бомбардировките на НАТО по различен начин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия има различно виждане за бомбардировките на НАТО през 1999 г. от 19-те страни, участвали в тях, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Помолен да коментира вчерашно изявление на германския посланик Томас Шиб, че бомбардировките на Югославия през 1999 г. са били необходими за предотвратяването на "хуманитарна катастрофа и геноцид в Косово", Вучич отбеляза, че не би казал нищо лошо и обидно за посланик Шиб, който просто е повторил обяснението, което НАТО представи като оправдание за въздушните нападения.

"Сигурен съм, че в този момент посланик Шиб е трябвало да отговори по начин, който отговаря на германската политика", каза Вучич.

Сръбският президент каза, че понякога е добре да се чуят такива изявления, за да стане ясно какво мислят за тези събития развитите страни и тези, които са участвали в бомбардировките.

"Нашата работа е да отговорим и да кажем, че не е истина, че гледаме на нещата по друг начин. Трябва да работим и да сътрудничим с Германия, която е най-големият инвеститор и главен търговски партньор на Сърбия. Това не е само въпрос на пари, а и на промени в страната. Ние трябва да кажем с какво сме съгласни и какво не, гордо да защитаваме своята позиция, но и да гледаме да пазим достойнството на онези, които са ни приятели, да не превръщаме приятелите в неприятели", каза Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търтей

    74 2 Отговор
    Няма да е зле да чуем мнението Германският политик за Американските бомбандировки над Дрезден и Хамбург през Втората световна.

    Коментиран от #30, #31

  • 2 Последния Софиянец

    51 3 Отговор
    Нормално !Под бомбите се гледа по друг начин.Горе от бомбардировачите от съвсем друг начин.
  • 3 Малето

    36 12 Отговор
    Бухарите са допедафци, заруй Титова Югославия беше много по-напред и сега не дават на хамерикандийците а за вас фърчила на чертеж ма сте ги платили
  • 4 Фридман

    55 3 Отговор
    Бомбардировките са си бомбаррдировки в тех няма нищо градивно и позитивно, който ви каже друго е соросоиден лъжец който иска да крои държави според интересите си!!!
  • 5 кнаус 485

    37 4 Отговор
    Президент Александър Вучич, гони го тоя , а не се обяснявай, това е нормалната реакция при такъв гаф, гледал съм в Ниш пред университета на паметника на загиналите от бомбардировките колко много цветя има...не се страхувай от германия ,хората ще те разберат и после ще те преизберат, иначе и ти ще си гола вода....
  • 6 Гласове

    46 4 Отговор
    Запазени са видеозаписи. В един от тях Байдън казва на всеослушание в Сената: "Аз сам предлагах да се бомбардира Белград. Сам казвах, че трябва да изпратим американски пилоти и да взривим всички мостове на Дрина. Сам призовавах да се лишат от доставките на нефт". На друг запис той подчертава по време на форум на косовските албанци, които НАТО твърди, че се опитва да защити: „Бих могъл да представя на всяко жури в света убедителни доказателства, че вие ​​(и вашите лидери, събрани тук) имате пълното право да отмъстите и да пуснете от синджира кучетата на войната".
  • 7 Професора

    62 7 Отговор
    Краварите бомбиха Сърбия с бомби с обеднен уран който вятъра го разнесе не само над Сърбия но и над България, сега последиците са бум на онкологични заболяваня!

    Коментиран от #12

  • 8 бобчо

    62 4 Отговор
    А бе аз да попитам, анли ние сме в ЕС , ЗАЩО Германия е най - голям инвеститор е търговски партьор , а у нас Бойколанндия само Лидъли, Кауфланди и Метровци инвестират ? Нали Сърбия е съюзник на врага , а бойко и дясната ръка на Меркел! Изобщо, защо влезнахме в тоя ЕС, каква ни е далавератаа ??

    Коментиран от #22, #25

  • 9 Баце

    42 3 Отговор
    Какво ли ще кажат американците, ако пуснем няколко бомбички над Вашингтон под предлог "геноцид над чернокожото население"
  • 10 Вучич А

    18 3 Отговор
    Ние гледаме на с хубаво око на американските бомбардировки над Германия в Дрезден и Хамбург
  • 11 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    38 6 Отговор
    Защо разделиха американците Сърбия, а искат да запазят Украйна цяла, защо не помогнат на партизаните в Източна Украйна както помогнаха на шиптарите в Косово?

    Коментиран от #13

  • 12 Камикадзе 🛩

    26 3 Отговор

    До коментар #7 от "Професора":

    И за тях има Йелоустоўн !!! За всяко прасе идва Коледа.
  • 13 😁😁😁😁

    6 16 Отговор

    До коментар #11 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":

    Ти от името на Руската федерация ли пишеш и приказваш...😁😁....
  • 14 бай Даньо

    12 26 Отговор
    Сърбите са винаги били помияри около масата на силните за жалост трохите който обират са наша законна собственост ... Ама мир да има на Ганчо му требе да маа сръбка скара за тва е гоуем миротворец и скърби искрено за титова Югославия!
  • 15 667

    13 2 Отговор
    Като съсипваме България като нация така ще е.
  • 16 Сръбе

    4 14 Отговор
    на връбе
  • 17 Българин

    2 24 Отговор
    Руските подлоги и мафиози заслужават това са враговете на България
  • 18 барчо

    19 4 Отговор
    Вучич си играе на голям политик, но всъщност е пълна дупка. Няма как да върви неговата политика и тако и вако. Германеца просто обижда сърбите чистосърдечно и нагло. Няма значение дали му е наредено или не. А държава, която не уважава другата, явно няма нужда да се политикантства. Наглеца вън, плюс нота, защото ако това не стане, то следващите обиди и действия ще са още по-нагли.
  • 19 Наглост

    16 0 Отговор
    Особено защитиха хората на Балканите онези с обеднен уран, ама няма медицинска и демографска статистика, точно по този въпрос.

    Коментиран от #20

  • 20 барчо

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "Наглост":

    Има такава статистика и са заведени дела срещу американците където трябва с пълна документация от медицински заключения, но едва ли нещо ще се получи.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Има резон да питаш

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "бобчо":

    Но попитай оня с Трабантчето и мадридския комарджия.
  • 23 Русофил плюс

    14 1 Отговор
    Както казват, всяко зло за добро. Сърбия безспорно изстрада тези бомбандировки, при положение, че мирното решение беше почти достигнато. Истината е, че атлантиците бяха вече решили да направят демонстрация на сила - личната неприязъм между Клинтън и Милошевич беше достигнала връхната си точка. Тези бомбандировки бяха обаче първата поука, която Русия си взе по отношение на Запада. "На 24 март 1999 г. Примаков (Министър-Председател) пътува към Вашингтон за официално посещение. Докато лети над Атлантическия океан той научава, че НАТО започва да бомбардира Югославия. Примаков решава да откаже посещението, нарежда на пилота да обърне самолета над океана и се връща в Москва. Това се нарича и до днес „Примаковски лупинг“" След серия от такива "лупинги" предизвикани от Запада, днес не трябва да се очудваме, защо отношенията между Русия и Запада са на това ниво. Едва ли, обаче, само Русия е виновната, нали лицемери?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 дончичо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "бобчо":

    Не им трябвахме е за ЕС,а в НАТО, за да затворят пространството за Русия да няма коридор през Сърбия и Черна Гора до Адриатика и Италия
  • 26 Гост

    9 0 Отговор
    Преведено на човешки език - Вучич внимава
    в картинката защото личните му сметки са в Западни банки. Един от новите му приятели е Тони Блеър. Самият Вучич има имоти в Англия. За нормалния човек не е ясно защо трябва да се опитваш да запазиш достойнството на онези, които са бомбардирали народа ти. Тази шайка отдавна няма нито достойнство, нито човешки характеристики. Байден беше един от главните инициатори на бомбардирането с обеднен уран, от който все още хора се разболяват от рак там.

    Коментиран от #27

  • 27 4745

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    На теб пукали ти за сърбите?! На мен не!!! Долни шумадийски свине! Винаги са ни нападали в гръб! За какво мислиш че имаме проблеми със С. Македония?! Помисли!
  • 28 Къса памет

    1 5 Отговор
    В Сребреница сърбите устроиха вторият по големина геноцид в Европа.
  • 29 Тако и Вако

    3 1 Отговор
    Вучич е сръбският Барба Ганьос,фурнаджийска лопата - и тако и вако. Сръбската върхушка е клекнала и надупена към САЩ,но пусто все още ги е страх от сръбския народ.
  • 30 От Швеция

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Търтей":

    Забрави ужаса във Виетнам,
    там където САЩ ги гориха живи с напалм ,
    и разстрелваха и деца и старци !

    НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ ТОЗИ УЖАС!
    на демократичната Американска нация!
  • 31 Знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Търтей":

    Верно -- това е най-голямата касапница в историята на войните. Дори Хирошима и Нагасаки бледнеят. Там, и да звучи цинично, не усетиха нищо - стана за 2-3 секуди.
    Претъпкания с бежанци Дрезден, към 500 000 бе бомбандиран с часове, с обикновени и запалителни бомби. По различни данни от 300 000 до 500 000 са целенасочено избитите мирни граждани.

    Така воюва Западът - убийството на цивилни е част от войните му - навсякъде. Същото се случи в Америка ( над 100 милиона убити местни, от Западняците, по американски данни), а Австралия - милиони, в Индия 2-3 милиона изтребени от англичаните
  • 32 1122

    1 0 Отговор
    Какъв е тази различен начин бе съседе,като фойерверки за нова година ли,или когато ви събаряха мостовете го приемахте ,че правят бентове за риба.Ама много им вярвате на тия разбойници бе.Не виждате ли че те правят всичките конфликти по целия свят.Евреите ги подтикват и им гледат сиира,и те стават куражлии,НО,ако Русия и Китай им се оперят няма да има кой да им помогне,защото целия свят им е сърбал попарата на тия кравари,включително и индианците и африканците дето са на тяхната територия.
Новини по държави: