Отидете към основна версия

5 417 71

Зеленски: Ситуацията в Източна Украйна е под контрол!

  • русия-
  • украйна-
  • донбас-
  • володимир зеленски

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Западът, включително Франция и Германия, трябва да спре да участва в пропаганда срещу действия на Русия на нейна собствена територия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че ситуацията в източната част на страната е под контрол. "Най-важното е, че армията е в готовност", посочи той след заседание на съвета за сигурност в Киев.

Зеленски определи като изключително важно утрешното си пътуване до Париж. Той ще бъде приет от президента на Франция Еманюел Макрон, а към разговора им ще присъедини чрез видеовръзка и германският канцлер Ангела Меркел.

Днес Русия отвърна на снощния призив на Меркел и на американския президент Джо Байдън да намали броя на войниците, струпани на украинската граница.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Западът, включително Франция и Германия, трябва да спре да участва в пропаганда срещу действия на Русия на нейна собствена територия, с които тя не застрашава никого.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: