Last news in Fakti

16 Април, 2021 22:15 2 038 8

Зеленски благодари на Макрон

  • володимир зеленски-
  • среща-
  • еманюел макрон

Ангела Меркел се включи в разговора

Зеленски благодари на Макрон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският държавен глава Володимир Зеленски обяви, че има топли отношения с френския президент Еманюел Макрон, съобщи РИА Новости.

Днес Зеленски проведе разговор с Макрон. Той благодари за срещата.

Припомни и че е получил подкрепа за френското президентство още по време на кампанията за президентските избори. Обсъдени са подробности за влизането на Украйна в международни групи.

Проведена беше и видео среща с германския канцлер Ангела Меркел. Призовава се за намаляването на движение на руски представители по украинската граница.

Зеленски призова за провеждане на четиристранна среща, в която да участва и руския държавен глава Владимир Путин. Идеята е да се договори решение на украинския въпрос.

Обсъжда се вариант за реализиране на мирни преговори.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болгарочка

    13 2 Отговор
    Зеленски има притеснително топли отношения с Еманюел такива европейски - европейски либерални , та чак до водата на запад европейски😜
  • 2 Давай макароне!!!

    15 1 Отговор
    Сега е момента да пробуташ малко овехтяло оръжие на укритие, както го стори с малякосите 🤣
  • 3 Les Misérables

    11 2 Отговор
    Циркът продължава с пълна пара.
  • 4 Прост човек

    14 2 Отговор
    Е зеленски
  • 5 Убиец

    10 4 Отговор
    -Смятате ли, че Зеленски е убиец на деца?
    -Ммм, да!
  • 6 3,14К

    8 1 Отговор
    Зеленски не е дозрял за тази работа и да угоди на националистите, които го подгониха за оставка, сега ще вкара страната във война. Това е да им осигури терен да безчинсват и да си вдигне рейтинга. Иска да провокира руснаците да влязат в Донбас, който е безвъзвратно загубен и не му трябва, но е удобно да се плаче пред света.А Макрон не участва на обща пресконференция.
  • 7 Гост

    5 0 Отговор
    Обсъжда се влизането на Украйна в международни групи?! Какви групи? По бродиране на украинската въйшиванка? Международна група за награждаване на най - атрактивен костюм, носен от участниците в гей парадите? Или участие в Г.-30; 50 ; 100?
  • 8 Хи хи хи

    4 0 Отговор
    Зеленски явно е забравил франсетата как подкрепиха Хафтар в Либия, гърците в Средиземноморието и Пашиян в Карабах
Новини по държави: