16 Април, 2021 07:12 5 390 71

Зеленски: Ситуацията в Източна Украйна е под контрол!

  • русия-
  • украйна-
  • донбас-
  • володимир зеленски

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Западът, включително Франция и Германия, трябва да спре да участва в пропаганда срещу действия на Русия на нейна собствена територия

Зеленски: Ситуацията в Източна Украйна е под контрол! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че ситуацията в източната част на страната е под контрол. "Най-важното е, че армията е в готовност", посочи той след заседание на съвета за сигурност в Киев.

Зеленски определи като изключително важно утрешното си пътуване до Париж. Той ще бъде приет от президента на Франция Еманюел Макрон, а към разговора им ще присъедини чрез видеовръзка и германският канцлер Ангела Меркел.

Днес Русия отвърна на снощния призив на Меркел и на американския президент Джо Байдън да намали броя на войниците, струпани на украинската граница.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Западът, включително Франция и Германия, трябва да спре да участва в пропаганда срещу действия на Русия на нейна собствена територия, с които тя не застрашава никого.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kloun

    95 4 Отговор
    Зеленски казва че не вярва на хартии,а на силата.Сега го привикват за Минските договорености.Жалко за Украйна,ще изсмучат от нея каквото могат и ще остане в руини.НАТО,САЩ,демокрация това е химера за справедливист.7 години след като Крим се присъедини към Русия Зеленски се опитва да подкопава мира в региона,изключително подло и недостойно поведение.

    Коментиран от #3, #10

  • 2 малулчев

    73 1 Отговор
    Под контрола на кого бе зеления ? Големи циркаджии излязохте.

    Коментиран от #4

  • 3 Сандо

    84 3 Отговор

    До коментар #1 от "kloun":

    Какво им оставиха на Украйна?От най-богатата и развита република на СССР сега са просяците на Европа,по-зле от редица африкански страни,както впрочем и с нас постъпиха.Сега имат само една почва,най-хубавата на света,и нея започнха да им отнемат.Но пък обилно им продават оръжие и всичко необходимо за война,вкл.и евроатлантически ценности.

    Коментиран от #16, #31

  • 4 За овце

    5 26 Отговор

    До коментар #2 от "малулчев":

    Под контрол е от когото трябва 😇
  • 5 ужас

    30 6 Отговор
    Европа и Русия си подхвърлят тоя горещ картоф, но никой не го иска.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нищо ново..

    54 3 Отговор
    Наглостта е Вечното Безсилие,смях през сълзи.Западните момчета и момичета/дано не към ги обидил на пол/ го демонстрират това Безсилие откакто Русия стъпи на крака.Тя,и Китай бяха мишената на западното Високомерие дълги години,а сега палачинката се обърна.Бумерангът се връща,дами и господа,живеем в наистина интересни времена,слава на Русия,слава на Изтока!

    Коментиран от #29

  • 8 Tarnovetz

    49 3 Отговор
    Преди няколко години на Maйдана в Киев се проведе мирна демонстрация - в подкрепа на установяването на по-тесни връзки с ЕС, Свидетел от Швеция по-късно свидетелства, че един-два снайперисти са стреляли срещу полицията и срещу протестиращите, и погрешно полицията помислила, че протестиращите са стреляли срещу нея. Така мирната демонстрация беше окървавена и накрая про-руския президент трябваше да подаде оставка. Това беше заговoр-бунт, организиран от много богат украинец - нехристиянин и не-славянин, който нае снайперисти от Кавказ, за да cвали президентa и да прекъсне връзките с Русия,

    Коментиран от #22, #45

  • 9 Бкп

    31 5 Отговор
    Подрънкаха ръждиво желязо в балалайня, разбраха,че целият нормален свят вкл. Китай е срещу тях и ще се свият като бити пе....ли.
  • 10 Най много

    33 3 Отговор

    До коментар #1 от "kloun":

    да успее да присъедини и Киев към Крим -))
  • 11 Рошко

    30 4 Отговор
    На мен ми се струва че скоро зеленски ще е губернатор на Украйна, в състава на руската федерация
  • 12 ИВАН

    9 42 Отговор
    ПИТАМ СЕ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ОБИЧА РОСИЯ ЗАЩО ????

    Коментиран от #13, #26

  • 13 Хахаха..

    36 3 Отговор

    До коментар #12 от "ИВАН":

    Защото Москва на сълзи и сополи не вярва,адаш..

    Коментиран от #46

  • 14 Дрън Дрън

    31 2 Отговор
    "ситуацията" не е под контрол, защото продължават нападенията в ДНР и ЛНР над мирни цивилни граждани от нацистката хунта в Бандерия, вчера и днес.
    ОССС (ОSCE)-наблюдатели, изобщо не изпратиха разследването до ООН за убития с дрон от Бандерия 5-год. Владик Шихов - играещ в двора на къщата си, убитият от снайпер цивилен пенсионер в дворана къщата си- Донбас, и убитото момче, спасило 2 деца обстрелвани от Бандерия.
    Наглостта на нацистка Бандерия под чадъра на САЩ, стига дотам да отрича убийствата на над 140 деца, нападения над болници, училища, църкви и употреба на забранени от Женевска и други Конвенции фосфорни и касетъчни снаряди.

    Бай Дън няма какво да предложи както на Русия, така и на Окраина, ДНР и ЛНР, освен военни бази, оръжие, биолаборатории и ядрени ракети, насочени срещу Русия.
    След като Бандерия не спази Минските Споразумения, и за пореден път от миналия месец нарушава подписаните от нея Договори, Русия няма друг изход освен връщането на собствената й територия в границите на Русия, подарена на Бандерия от Ленин, Сталин и Хрушчов.
    До 1920 г. държава О краина я няма на картата.
    Недопустимо е да се допуска нацистка държава, с 12 биолаборатории на Пентагона до Европа, и САЩ военни бази с насочени в бъдещето ядрени ракети срещу Русия.
    Буре с барут, което трябва да бъде унищожено след незаконния преврат 2014 г.
    Зеленски и Бай Дън-просто няма какво да предложат, нито ще спазят обещанията си Горбачов-НАТО да не се разширява в И. Европа, Зеленск
  • 15 Доко

    27 1 Отговор
    Войната там е неизбежна поради икономически загуби на САЩ, чиято алчност е безгранична. Осъществявайки съвременното колонизиране на богати на природни и др. Икон. ресурси държави. Те разбутаха уредените държави в арабския свят, мигрантската криза и за това САЩ трябва да бъдат наказани. Рано или късно всеки получава заслуженото.
  • 16 Роко

    4 38 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Кой ги превърна в най - бедни (всъщност не са най - бедни но това е друга тема). 24 години управление на проруски крадци могат да съсипят всяка държава (България също е пример за това то не бяха големи шлемове то не бяха балкански потоци) и когато Янукович се продаде за пореден път на руснаците (Путин му предложи 15 милиарда за да спре преговорите с ЕС което той и направи) украинците не издържаха на поредната гавра и протестираха след като Янукович си подаде оставката групичка предатели започна да стреля по народа. Но народа не се уплаши и се противопостави на предателите. Путин се възползва от хаоса настанал в Киев за да окупира Крим (за окупацията и незаконния референдум редица руски военни бяха наградени с медали от Путин) после се опита да спретне същото и в Донбас, но местното население не гореше от желание да се присъединява към родния гарван (може би защото наистина е местно население, а не преселници от Московията като рассияните в Крим) им спретнаха комунистически рай (със всичките му благинки - робски труд, совхози, дефицит на всичко включително и на човешки права.

    Коментиран от #19, #58, #62

  • 17 Дрън Дрън

    18 1 Отговор
    Зеленски и Бай Дън-просто няма какво да предложат, нито ще спазят обещанията си Горбачов-НАТО да не се разширява в И. Европа, Зеленски подписал Мински Споразумения,и отхвърлянето им няколко месеца след това.
    Дън хитро иска да спечели време, за да разположи военни бази и ракети срещу Русия в О краина.
    САЩ искат поредния създаден от тях "замразен конфликт", чрез който да контролират Русия, а в бъдеще да я унищожат.

    Възниква въпросът какво правят полски, британски, американски военни инструктури в "задният двор" на Русия, част от тях обучаващи крайни о краински радикали в терористични дейности срещу Русия.
    Както и засилените военни учения НАТО на границите на Русия?

    Няма да се изненадам ако има мащабна провокация в Крим или Русия от "международната хунта НАТО$
  • 18 Xxx

    22 1 Отговор
    Последно време се лее яка пропаганда против Русия. Целта на САЩ явно е да отслаби Русия...Явно пропагандата е станала част от демокрацията налагана от САЩ. Обективното представяне на фактите е забравено от медиите.
  • 19 Сандо

    25 1 Отговор

    До коментар #16 от "Роко":

    Роко,толкова си далеч от истината,че спокойно могат да те наемат за пропагандатор на евроатлантическите ценности.И заради такива облъчени и зомбирани,затънали във всекидневната медийна помия,ние сме на тоя хал.И понеже системата е така направена,че да се множите,всякаква надежда за бъдещето ни е изгубена.Остани със здраве и дано да ти се случи нещо за да прогледнеш.

    Коментиран от #32

  • 20 Kcanba

    15 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Зеленски: Ситуацията в Източна Украйна е под контрол!
    т.е. Източна Украина контролира ситуацията!!!
    Иде преформатирането на бандерия, а клоуна още живее със старите кодеци....
  • 21 dron

    1 18 Отговор
    Ленинградски тролове , купихте ли долари ? Търговията с токсичните
    руски дългови облигации е забранена и скоро 2014-15 ще си я спомняте с умиление.Путин вече подготвя купони за основните храни,
    щото цените хвърчат нагоре ,а доходите надоле...Я някой от ватенките да напише колко пъти са паднали доходите /не на обръча около путин,разбира се/ на населението след 2014.Сега идва по-лошо!
  • 22 Роко

    2 29 Отговор

    До коментар #8 от "Tarnovetz":

    Нещо бъркаш хронологията прословутите снайперисти стреляха едва след като Янукович си подаде оставката като очакваха че хората ще се разбягат и ще се примирят. А снайперистите бяха изпратени наистина от не христянин и не славянин но и не украинец а именно В.В.Путин като целта му беше или украинците да се примирят да продължи да ги стриже или да открадне Крим. Е украинския народ не се примири и задейства план Б кражбата на Крим

    Коментиран от #25, #33, #34, #36, #37, #38, #39, #40, #42, #43

  • 23 Бисмарк

    2 13 Отговор
    Договорите с Русия не струват хартията на която са написани

    Коментиран от #28

  • 24 пешо

    19 1 Отговор
    в това, че ситуацията е под контрол, няма съмнение. забавното е, че тоя смешник си мисли, че я контролира той.
    не знам защо, но много ми прилича на съпруга на синоптичката деса.
  • 25 Комонист

    1 21 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    Истината поражда омраза, не им я припомняй на русофилите няма да разберат
  • 26 пешо

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИВАН":

    иванчо, не си задавай въпроси, които първо са несъстоятелни, и после са доста над възможностите ти. или обратното.
  • 27 USA

    13 1 Отговор
    Пусто колко народ измира заради печалбите на едни зор ми е да ги нарека хора.

    Всичко е заради тръбите за газ през Украйна, Майдана беше направен заради тях и си мислеха че ще ги вземат и те ще диктуват цените за Европа но Путин им обърка сметките и стана "лош и диктатор".

    Та сега му правят сечено навсякъде и за Южен и за Северен поток - все пак милиарди са вложили в Майдана. И докато с Южен поток се справиха бързо защото имаха една продажна тиква в територията със Северен не вървят така работите и е на път да бъде завършен.

    Това е последен опит "да разлаят кучетата" за да спрат СП2 - ех може да се пострелят малко укрите и да измрат още малко от тях но печалбите на някои са по-важни - нито те нито марионетките им ще пострадат.
  • 28 ФЕЙК

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бисмарк":

    Пак фейкове цитирайте правилно, истински цитат:

    "Не се надявайте, че веднъж възползвали се от слабостта на Русия, ще получавате вечно дивиденти. Руснаците винаги идват за своите пари.
    И когато дойдат, не се надявайте на подписаните от вас йезуински договори, които ви оправдават.
    Те не струват хартията, на която са написани.
    Затова с руснаците трябва или да играеш честно, или въобще да не играеш.."

    Ото фон Бисмарк

    Коментиран от #49

  • 29 Роко

    3 14 Отговор

    До коментар #7 от "Нищо ново..":

    Ма верно ли? А знаеш ли че Китай никога не е признавал окупацията на Крим и според Китай той е украинска територия. Колкото до възхода на Русия нещо си в грешка от 300 години не се беше случвало Русия да губи война от Турция (добре че беше тя че другите им съседи много ги биеха) но през последните няколко години им се случи на няколко пъти това във военната сфера виж в икономиката положението е още по - смешно БВП на Русия е колкото на Белгия, а при доходите на населението изостават дори от най - бедната страна в ЕС (минималната заплата в БГ е двойно по - висока от тази в Русия)
  • 30 Дрън Дрън

    2 0 Отговор
    "Йезуитски" се приема като лъжливи, хитри, лицемерни.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Роко

    1 10 Отговор

    До коментар #19 от "Сандо":

    Приятелю надявам се да се излекуваш от тежката форма на русофилия от която страдаш (заболяването е тежко и заразно но лечимо както доказа великия БЪЛГАРИН Иван Вазов). Надявам се да успееш за да дадеш шанс на децата си да водят нормален живот.
  • 33 Фейк

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    Французи и италианци направиха разследване за снайперистите, вкарани от Яценюк в момента в Лондон, чрез посредничеството на Саакашвили, наемници грузинци.
    През април 2014 г. германски журналисти от предаването „Монитор“ по телевизия WDR публикуват свое разследване, според което на площада е имало и снайперисти, различни от тези на полицията, и че е стреляно и от хотел “Украйна”, който се намира под контрола на протестиращите. Стрелбата от хотела е забелязана и от западни журналисти, включително екип на BBC.

    На първата годишнина BBC публикува свое разследване, което включва свидетелствата на един от протестиращите, бивш военен. Той разказва как е бил вербуван за стрелец още през януари, а в най-критичните дни през февруари му е било предоставено оръжие, с което е обстрелвал полицията от сградата на Консерваторията, която също се намира под контрола на протестиращите.
  • 34 Фейк

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    италианската медия Il Giornale публикува филм на разследващия журналист Джена Микаселин, озаглавен “Украйна, скритите истини”. Това разследване не само потвърждава предишните разкрития, но и добавя доста части от липсващия пъзел – най-вече относно това кой стой зад организацията на стрелбата.

    В резултат на едногодишно разследване Микаселин се е свързал с трима грузинци, които разказват как са били част от специално подразделение, създадено от тогавашния президeнт на Грузия Михаил Саакашвили – който в онзи момент току-що е загубил изборите и се готви да сдаде властта. Като част от тази структура те са били пратени като провокатори на протестите на опозицията в Украйна. Двама от интервюираните от италианския журналист грузинци – Коба Нергадзе и Кваратескелия Залоги – се намират в Македония. Третият, Александър Ревазишвили, се укрива в друга източноевропейска страна, но е помолил да не бъде съобщавано коя. Тримата свидетелстват, че са били част от групата, открила огън по демонстрантите и полицията в най-драматичните дни на февруари 2014 г.
  • 35 Костова

    9 1 Отговор
    Зеленски ще се разходи до Париж. Макрон ще се изкаже, че подкрепя териториалната цялост на Украйна. Меркел също ще кимне с глава. За пореден път ще поставят Зеленски на мястото му и ще му откажат подкрепа за влизане в НАТО, за която той толкова се моли. Изказванията
    и на тримата участника ще се облекат в изтъркани вече дипломатически фрази. А ние тук ще прочетем разводнена и безинтересна статия за състоялата се среща
  • 36 Фейк

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    Залоги разказва пред камерата как при първата му среща с Мамулашвили е бил в офис на Националното движение (управляващата партия). Той е бил в група от общо 25 души, от които десет са подписали да участват в операцията. Коба Нергадзе показва документ на негово име, доказващ членството му във военно подразделение, съставено от бивши полицаи и военен персонал. “Беше структурирано като военно подразделение. Реално беше служба за сигурност, създадена от Михаил Саакашвили. Трябваше да отидем в Украйна и не можехме да откажем”, заявява той.

    Александър Ревазишвили потвърждава, че е бил част от същата служба за сигурност на Саакашвили и е участвал в трагичните събития в Украйна. Преди това е бил снайперист в грузинската армия и точно затова е бил извикан от Мамулашвили. “Мамука веднага ме попита дали наистина съм бил снайперист в армията. Каза ми – щом е така, трябва да отидеш в Киев… Трябваше да се занимаваме с провокациите. Трябваше да провокираме специалните полицейски части „Беркут“. Задачата ни беше да ги провокираме така, че да ги тласнем срещу тълпата”, казва той. “Заминахме на 15 януари. В самолета получих паспорта си и още един паспорт – с моята снимка, но с различно име. Дадоха ни по 1000 долара на човек с обещание да ни дадат още 5000 след това”, разказва Залоги.
  • 37 Фейк

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    Грузинците заявяват, че с нарастването на напрежението в Украйна в средата на февруари се появяват и нови действащи лица. Ревазишвили разказва как един ден в палатката им се появява Мамулашвили и води със себе си млад човек в униформа, който им е представен като американски военен инструктор.

    Американецът се казва Брайън Кристофър Бойнджър и е бивш офицер снайперист от 101-ва военновъзушна дивизия. След Майдана се премества на фронта в Донбас, където воюва като част от грузинския доброволчески отряд. “Бяхме в постоянна връзка с Брайън, който беше човек на Мамулашвили. Заповедите ни ги даваше той. Трябваше да следвам всички негови нареждания” разказва Нергадзе.
  • 38 USA

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    Значи тези протестират за свалянето на Янукович и го свалят като той си подава оставката ама според теб тези продължават да протестират (не се знае защо - сигурно за да го върнат) ама Путин праща снайперисти които да стрелят и по едните и по другите и единственото което постига е бандеровците да дойдат на власт.

    Виждате ли колко е логическа пропагандата и опорките - трябва да си доста тъп да им вярваш.

    Коментиран от #48

  • 39 Фейк Истината

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    Разказите на грузинците посочват като част от организацията на стрелбата и Сергей Пашински, един от лидерите на протестите, около когото се появяват съмнения още по време на самите събития. На 18 февруари в багажника на спряна за проверка от демонстрантите кола е намерена автоматична карабина с оптичен мерник. След няколко секунди се появява Пашински и нарежда колата да бъде пусната да мине. Тогава Пашински е депутат от партията на Юлия Тимошенко “Батькивщина”. След като опозицията овладява властта, той е назначен за шеф на кабинета на изпълняващия длъжността президент Турчинов. По-късно заедно със станалия вътрешен министър Арсен Аваков – друг от ръководителите на протестите – основава партия “Народен фронт”. През следващите години името на Пашински е замесено в редица скандали, включително застрелването на невъоръжен човек.
  • 40 Истината Чети

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    Италианският журналист погрешно заявява, че Пашински е станал председател на парламента – явно го обърква с Андрей Парубий, ръководител на отбраната на Майдана, който също е крайно любопитен образ. Той е съпартиец на Пашински в “Батькивщина” и “Народен фронт”, но политическата му кариера започва като съосновател на неофашистката Социал-национална партия на Украйна. Тази партия, вече под името “Свобода”, взема активно участие в протестите и получава четири министерства в първото “майданско” правителство. Само няколко години по-рано Европейският парламент излиза с декларация, че се притеснява от влизането в украинския парламент на тази “расистка, антисемитска и ксенофобска” организация.)
  • 41 Истината

    7 1 Отговор
    Грузинците Нергадзе и Залоги разказват пред Микаселин, че са се намирали в хотел “Украйна”, където са били и “всички шефове на опозицията”. “Пашински и още трима, сред които и Парасюк, донесоха в хотела чантите с оръжията. Лично те ги донесоха в моята стая”, разказва Нергадзе. Въпросният Владимр Парасюк се прочува на протестите с ултиматума, че ще прогони Янукович с оръжие. По-късно той става командир в батальона “Днепр” и народен представител. “Бях там, в хотел “Украйна”. На 18 февруари донесоха в стаята ми оръжия. В стаята с мен имаше двама литовци. Те взеха оръжията. Мамулашвили дойде с Брайън в хотела и обясни, че ще има стрелба на другия ден. С тях имаше още един човек, когото не познавах”, допълва разказа Залоги.
  • 42 Истината

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    15 или 16 февруари. Пашински ни нареди да си съберем нещата и ни заведе в сградата на Консерваторията.Влязох в сградата заедно с цялата ни група. Пашински дойде с други хора, почти всички бяха маскирани. По чантите, които носеха, разбрах веднага, че носеха оръжия.Нергадзе описва как е попитал Мамулашвили какво става и за какво са оръжията. “Каза ми: Нещата се усложниха. Трябва да започнем да стреляме. Не бива да отиваме на предсрочни президентски избори”. “Никой не ни каза, че трябва да убиваме хора. Трябваше да стреляме, за да предизвикваме хаос и объркване. Започнах да чувам стрелба от съседната стая. В същия момент литовците отвориха прозореца. Единият стреля веднъж, след което другия затвори прозореца”, разказва грузинецът.
  • 43 Истината

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Роко":

    "Не можех да разбера какво се случваше, Пашински извика всички да бъдат готови, да вземат оръжията и останалото оборудване. Трябваше да стреляме по групи от двама-трима души. Всички започнаха да стрелят по 2-3 изстрела наведнъж. Пашински обикаляше напред-назад и до него беше онова младо момче, което се казваше Парасюк. Нямахме голям избор. Заповядаха ни да стреляме както по Беркут, тоест полицията, така и по демонстрантите, без да правим разлика. Бях напълно слисан и изумен”, заявява Ревазишвили."

    Италианският журналист изтъква как насред хаоса и ужаса демонстрантите от Майдана търсят убежище в хотел “Украйна”, и така жертвите се оказват до своите убийци.
  • 44 Нормален

    6 2 Отговор
    По света ще настане мир, когато индианските народи си възстановят земите и властта и американец не остане на тази земя!
  • 45 Костова

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Tarnovetz":

    Янукович не е бил проруски президент. Той играеше и с Русия и със Запада. Точно той подписа съглашение с ЕС за приближаване към този съюз. Франция и Германия му обещаха, че ще си остане президент до следващите избори, че никой няма го пипне Е, щяха да го пипнат украинските фашисти, ако руснаците не му бяха помогнали да избяга от Крим. Янукович изпълни каквото искаха от него, да не пуска полицията срещу демонстрантите, а Франция и Германия не си удържаха на думата. Това трябва да помни всеки политически ръководител , на който тези държави обещават нещо си.

    Коментиран от #53

  • 46 Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха..":

    Путин в едно интервю каза, че той не невеста или жених, че да се харесва на всички. А действува в интересите на Русия.
  • 47 АНГЛОСАКСОНСКИ И ЦИОНИСКИ

    8 1 Отговор
    СИЛИ СЕ БЪРКАТ В РАБОТАТА НА ПРАВИТЕЛСТВАТА ПО ЦЯЛ СВЯТ..КОРУМПИРАТ ГИ..РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ..ИЗСМУКВАТ ВСИЧКО ОТ ДЪРЖАВАТА..ТРОВЯТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ С ОТРОВНИ ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА..ПОВЕЧЕТО ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕЗИ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФАБРИКИ СА ЕВРЕИТЕ...ПРОВЕЖДАТ ЛЕГАЛЕН ГЕНОЦИД..💀💀💀
  • 48 Хаха

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "USA":

    Един и същ пише отговаря си и очаква рубли Факти ли сте
  • 49 Бисмарк

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "ФЕЙК":

    Договорите подписани от Русия не струва хартията на която са подписани

    Коментиран от #52

  • 50 Со кратце

    5 0 Отговор
    Когато Янукович подписа всички условия на "опозицията" за насрочване на нови избори и оставката си, както и Беркут да не използва оръжия срещу протестиращите и уверенията на Русия към САЩ, че няма да се намесва, след няколко часа Майдана съгласуван и координиран в САЩ посолство, започна.
    Има прихванати разговори, колко човека трябва да загинат над сто.
    Бай дъ уей, когато Янукович прочете "предприсъединителни условия" за асоцииране на О краина към ЕС-който бе започнал малки траншове към О краина, той заяви, че поставените условия от ЕС означавт унищожаване на икономиката на Украйна и загуби от 25 милиарда долара.
    Тази е истината за преврата в О краина, ЕС загуби огромен пазар- О краина, и бъдещо членство НАТО-САЩ загуби, затова започна незаконния преврат срещу Янукович, който си беше корумпиран, тази е и причината Русия да не защити О краина 2014 г., нещо подобно на Саркисян и Пашинян в Армения, заиграли се с Лондон, САЩ, Париж-накрая Азербайджан си прибра териториите.
    Става въпрос за пари, за много пари, пазари и военни бази САЩ в О краина за унищожаването на Русия.
  • 51 Българин

    1 7 Отговор
    Тези 21 въпроса бяха зададени на 9 февруари 2019 г. от "Контра Пропаганда" към руския посланик Макаров. За цели 2 години не успя, или не посмя, да отговори на нито един от тях.
    Нека се опита да ОТГОВОРИ новият посланик – Митрофанова.
    .......
    „В рубриката „Питай посланика” задаваме важните за обществото ни въпроси, а именно:
    1. Ще признае ли Русия откъде е дошла азбуката и писмеността, която ползва?
    2. Ще признае ли Русия за избиването на Волжките Българи и изселването на етническите българи от Крим, които руската пропаганда нарича татари?
    3. Ще признае ли Русия за подмолната роля на Граф Игнатиев в съдебния процес срещу Васил Левски, вследствие на което Апостолът на Свободата е осъден на смърт чрез обесване?
    4. Кога Русия най-сетне ще ни покаже оригинала на Сан Стефанския мирен договор от 03.03.1878г., подписан между Османската и Руската Империя, в който българските земи се споменават само като окупирана от Руската Империя територия?
    5. Кога Русия ще спре да ни натяква, че ни е освободила безкористно от властта на Османската Империя, след като ни е задължила да си платим 16 милиона златни франка за да откупим свободата си, а също и да платим разходите за войната и за окупацията на Княжество България от руските войски в периода след 1878г.?
    (Поясняваме, че в договорите е дефинирано именно „Окупация”)
    6. Кога Русия ще признае факта, че войната с Османската Империя от 1877-1878г. е водена с цел завоюване на територии и с цел основаване на Задунай

    Коментиран от #56, #65, #66, #67

  • 52 Истината

    7 1 Отговор

    До коментар #49 от "Бисмарк":

    Фейк, Истината:
    "Нe ce нaдявaйтe, чe вeднъж възпoлзвaли ce oт cлaбocттa нa Руcия, щe пoлучaвaтe вeчнo дивидeнти. Руcнaцитe винaги идвaт зa cвoитe пaри.И кoгaтo дoйдaт, нe ce нaдявaйтe нa пoдпиcaнитe oт вac йeзуитcки дoгoвoри, кoитo ви oпрaвдaвaт.Тe нe cтрувaт хaртиятa, нa кoятo ca нaпиcaни.
    Зaтoвa c руcнaцитe трябвa или дa игрaeш чecтнo, или въoбщe дa нe игрaeш.."
    Биcмaрк
  • 53 Tarnovetz

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Костова":

    Крим беше даден на Уkрайна с еднолично решeние на Генсека Никита Хрушчов – рoдeн в Уkрaйна - но не християнин и не-славянин – това не е истинcкoто му име – и то по случaй Уkрайнa заедно c Русия. В Уkрайна има дълбоки верcки и етниески различия – буре с бaрут.
  • 54 Бисмарк

    0 6 Отговор
    С монголите само изолация и банкрут това е най долното племе на земята нищо човешко, същото и с русофилистиците Бисмарк
  • 55 Монгола

    5 0 Отговор
    Руснаците извадиха 3 кораба в Черно море и всичко стана ОК и приемливо вече за Зелендки в източна Украйна и менторите му дори се отказаха да минават Босфора 😄😄😄😄😄
  • 56 Пример

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Отговори на Рубрика "Питай"
    1-Признае "азбуката" - да, когато престанете да "лепите шамари" и отмените незаконните санкции наложени без доказателства над Русия
    прекъснете русофобията с доводите " хайли лайкли".

    2. Да, когато Турция признаят "арменският геноцид", а САЩ изселването, и геноцида на индианци, както и окупацията на Южни щати САЩ.
    3.Недоказано твърдение, посочете архиви.
    4.Когато Австро Унгария и Британия покажат своите договори и допълнения.
    5. Ще спрем да ви "натякваме",като спрете да снабдявате нацистки и терористични групировки в Сирия и О краина с БГ оръжие.
    БГ въоръжаваше ли ли ИД, ако признаете, тогава?

    6.Когато Британия и САЩ признаят, че са имали интереси БГ да е в НАТО срещу Русия, Британия признаят, че не са имали интереси Кипър -Турция и продължаване на робството в БГ, когато Англия признае и разсекрети Мюнхенското предателство, досието на Хес, Гладомора в Ирландия, зверствата и геноцида в Африка.

    Когато в БГ учебниците започне да пише "не присъствие", а турско робство, когато напишете истината "Кой предаде Левски", "уби Ботев", "кой уби Стамболов".
    Когато върнете да се изучават "Хубава Яна" в учебниците си, както Ботев и Вазов, Константинов в учебниците си.
    Когато престанете да сте васали на САЩ, и започнете да водите адекватна външна политика.
  • 57 Монгола

    8 1 Отговор
    При руснаците хлабаво няма, бързо убеждава черноморския флот базиран в Севастопол. Сега разбрахте ли, че руснаците са пазителите на мира? Ако не бяха руснаците тези щяха да, нападнат мирното население ДНР и ЛНР, а краварите щяха да обстрелват с ракети от Черно море градовете в източна Украйна!
  • 58 Хохълът.

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Роко":

    Роки,не заблуждавай читателя... викат му.,натъманяване на нещата...По силния печели ..!!!.Свивай се и ,скимти..!!.На никой не му трябва твоя шантав анализ..Тоя платил,на оня,апа адругия на първия..Много работи знаеш ,!.
  • 59 Бесен Язовец

    7 1 Отговор
    Добре, че презинт на Руската Федерация е Владимир Владимирович Путин, това ако беше стария Никита отдавна щеше да ги е направил на мармалад после в буркани и след това намазани на филия и изядени за закуска!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Инкогнито

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Не прехвърляй твойте навици на другите!
  • 62 Ей ,..роко,роки

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Роко":

    Помияр кажи Бау -Бау
    И за подлога на кравар не ставаш
  • 63 GnG

    4 1 Отговор
    Този КЛОУН, кого продължава да ЛЪЖЕ !

    Руснаците, му казаха ясно да не дрънка оръжия, защото ще му ги отнемат всичките !
  • 64 dron

    1 4 Отговор
    Другарите да мислят за купони и зимнина ,щото се задава скъпотия и глад.Путин в бункера и родата му в САЩ вече се запасили!?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ти Отговорим,Неукииий

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Кога ти рядко сбъ.ркан, ще спреш да ни натякваш твоите измислени глупости и фи г н я.
    -Да ти разясним , Значи, Ако Не Беше -Царска Россия, сега щеше, да си мохамед и да биеш минимум челото в земята 3 пъти в ден.
    Още 1350 година. България губи своята държавност,а 1396 година., е просто историческа дата.
    Че ни е освободила Безкористно от властта на Отомано-османската Империя- ОСВОБОДИЛА Е Тази територия -Да?
    (Поясняваме, за-теб невежа, че в договорите е дефинирано именно „окупация”,защото това са били 5 века -Земи на отоманските Султани!!!
    Руската Империя ги отнема от друга Империя-, пояснявам е ти ц .р в у.л , за да го Запомниш!)
    ,като дори поставя фундаментално административно правните принципни, на ново регулирано поземлени деление, и на съвсем новите бъдещи Български Държавни управници и власти.
    -Царска Россия и Нейният последен Император Николай- ll, е Признал факта (за твое жалко съжаление), че войната с отоманската империя от 1877-1878г. е водена с цел Освобождаване на местното Християнско население от Крайно Насилие и Геноцид на Българският Е
    етнос-живущ там, като дори горе споменатия е плащал от хазната в злато и пари на предпримача Стефчо Стамболовь ,за предоставените продоволствия, на маската Храна,а-муниции (не муниции)по време на войната.
    Какво Не си разбрал/а?
    Ако та' питат нещо,за( l,ll,lll Български Държави) ,ще има да гледаш ,като неподготвена ученичка, но иначе, помия да изливаш -Дал Господ Бог тука.
  • 68 Българин

    0 3 Отговор
    Един и същ пише и отговаря, русофил от сайта
  • 69 Финландец

    0 0 Отговор
    Предполагам че Бай Дани и Путин ще се споразумеят за следното:
    Путин ще нареди да се изтеглят всички руски войски от сухопътните граници на съединените щати, а байдън ще изтегли своите армии и тези на неговите сателити далече от руските граници. Ще бъде чудесно споразумение И светът ще си отдъхне
  • 70 Пешо от Свищов

    1 0 Отговор
    Путин ќе го спаси целиот свет од американската окупација
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: