Отидете към основна версия

1 746 23

Украйна се надява да приеме папата

  • aleteia-
  • папата-
  • папа франциск-
  • украйна-
  • църква-
  • святослав шевчук

Папата често споменава Украйна в словата си

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна очаква визита на папа Франциск. Това заяви Святослав Шевчук, глава на Украинската гръкокатолическа църква, предаде Aleteia.org.

Святослав Шевчук заяви: „Точно както папата посети Ирак, точно както ще посети различни страни по света въпреки трудностите заради COVID-19, така Украйна очаква визита на Светият отец. Спомням си как една стара жена наскоро се обърна към мен, за да ми каже, че когато папата дойде и докосне украинска земя, тогава войната ще свърши”.

Отношенията между Украйна и Светия престол ще предложат средство не само за предотвратяване на каквато и да е форма на ескалация на конфликта в Украйна, но и за научаване как да насърчават диалога и помирението, посочи още архиепископ Святослав Шевчук.

Папа Франциск често споменава Украйна в своите речи. Святослав Шевчук му благодари за това и каза, че Украйна е много благодарна на папата за неговите молитви и солидарност с украинския народ. Архиепископът добави, че ситуацията в Източна Украйна не може да бъде разрешена с военни средства, а само чрез дипломация. „Аз съм ангажиран с диалога, защото с диалог можем да излекуваме раните и мирът ще надделее над войната", посочи той. Украйна от години се сражава срещу руския окупатор на изток.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: