Отидете към основна версия

1 902 36

Ердоган: Трябва силна комуникация срещу ислямофобията

  • турция-
  • ислям-
  • реджеп ердоган

По думите му ислямофобията се е проявила в последно време при много трагични събития - от Босна и Херцеговина до Мианма

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Обществата и страните, изложени на ислямофобия, трябва да създадат силна мрежа за комуникация на международната сцена, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Анадолската агенция.

Усилията за предотвратяване на ислямофобията, играещи важна роля за мира и сигурността на цялото човечество, трябва да се осъществяват чрез механизми на здравия разум, които ще бъдат създадени, каза президентът.

Ислямофобията като раково образувание се разпространява по целия свят, особено на Запад, заяви Ердоган в Анкара на Международен симпозиум, посветен на медиите и на ислямофобията, уточни БТА.

По думите му ислямофобията се е проявила в последно време при много трагични събития - от Босна и Херцеговина до Мианма.

След трагичните събития на 11 септември американските власти започнаха да прилагат стратегия за демонизация на мюсюлманите, каза Ердоган и добави, че това е разпалило "вируса на ислямофобията", съществувал вече в културната структура на много западни общества.

Той посочи, че държавните структури на Запад, които са отговорни за осигуряването на безопасността на населението, в момента се надпреварват в проявите си на враждебност към исляма.

Ердоган каза, че радикалните течения на Запад, които доскоро са били смятани за маргинални, в момента формират политическия дневен ред, което според него е доказателство за това, че Западът е нагазил в блато.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: