25 Май, 2021 21:37 1 886 36

Ердоган: Трябва силна комуникация срещу ислямофобията

  • турция-
  • ислям-
  • реджеп ердоган

По думите му ислямофобията се е проявила в последно време при много трагични събития - от Босна и Херцеговина до Мианма

Ердоган: Трябва силна комуникация срещу ислямофобията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Обществата и страните, изложени на ислямофобия, трябва да създадат силна мрежа за комуникация на международната сцена, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Анадолската агенция.

Усилията за предотвратяване на ислямофобията, играещи важна роля за мира и сигурността на цялото човечество, трябва да се осъществяват чрез механизми на здравия разум, които ще бъдат създадени, каза президентът.

Ислямофобията като раково образувание се разпространява по целия свят, особено на Запад, заяви Ердоган в Анкара на Международен симпозиум, посветен на медиите и на ислямофобията, уточни БТА.

По думите му ислямофобията се е проявила в последно време при много трагични събития - от Босна и Херцеговина до Мианма.

След трагичните събития на 11 септември американските власти започнаха да прилагат стратегия за демонизация на мюсюлманите, каза Ердоган и добави, че това е разпалило "вируса на ислямофобията", съществувал вече в културната структура на много западни общества.

Той посочи, че държавните структури на Запад, които са отговорни за осигуряването на безопасността на населението, в момента се надпреварват в проявите си на враждебност към исляма.

Ердоган каза, че радикалните течения на Запад, които доскоро са били смятани за маргинални, в момента формират политическия дневен ред, което според него е доказателство за това, че Западът е нагазил в блато.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    37 25 Отговор
    Ислямът е регилия на омразата.
    Коранът проповядва насилие и отмъщение.
    Тази религия туморът на човечеството.

    Коментиран от #8

  • 2 Хахаха

    38 16 Отговор
    Ком взе да се крие зад религия, този ще свърши жестоко, като Кадафи ... примерно ...
    Превърна Света София в джамия, а риве, че мюслитата вече никой не ги ще ...

    Коментиран от #12, #27

  • 3 Галя

    24 29 Отговор
    До горния господин- нито си чел нито знаеш какво пише в Корана моля ви не пишете глупости

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 $8.50 и €10.40

    16 8 Отговор
    Турция се нуждае от честни и сериозни хора, които нямат нищо общо с мафията, неспособността, тероризма и предлагат на турския гражданин хляб, достойнство и сигурност.
  • 7 Сашо

    25 3 Отговор
    Противниците на исляма по цял свят винаги са си били много и още ще бъде така макар че не е виновна религията а хората които вършат глупости и се оправдават с религията
  • 8 Тоалетна хартия

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Исляма е ,като комунизмът, добре написано, лошо изпълнение...!!!
  • 9 😁😁😁

    7 20 Отговор
    Израел ви пречи, турците сте избрания народ да спасите света,господин Ердоган или сега или никога,изправете се срещу злото,тероризма както вие казахте 😁
  • 10 Тоалетна хартия

    21 13 Отговор
    На Балканите омразата към ислямът никога не се е отишла, не че се възражда!! Не мразя мохамеданите, а тия ,коита се турчеят...
  • 11 Аз да пиша

    23 12 Отговор

    До коментар #3 от "Галя":

    Аз съм го чел ,и съм чел хадисите-не че знаете какво значят те!. Прав е горния ,че исляма е религия на омразата. Мола ви,преди да коментирайте се осводомете, че така ставате смешна. Или най-добре е ,да се образовате ,не пишете небивалици
  • 12 и не само

    19 12 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    в продължение на 50 години забраняват обучението на млади свещеници за православната вяра. те са затворили църковната школа, която съществува от векове. те искат да премахнат ортодоксалността. те искат малкото християни, останали след геноцида и преследването, да нямат свещеници. пълното унищожаване на християнството, това искат лицемерните турски ислямисти.
  • 13 Петър

    15 13 Отговор
    Ако имаха, акъл щяха ли да си режат п**ките

    Коментиран от #35

  • 14 За Запада ислямът е

    12 5 Отговор
    мачкане с камиони,камикадзета,керамични ножове и още много други лоши неща.Но не са самопоканени,поканени са..
  • 15 Че е мирна

    23 13 Отговор
    религия могат да го потвърдят от Батак, от сгазените в Ница, от закланите в църквата в Марсилия и от много, много други места.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Squad 2015

    19 11 Отговор
    Първо мюсюлманомигрантите си ги прибери в Анадола, и второ тогава си комуникирайте по джихадиски заедно колкото искате, спасявайте си мира в вашите страни не се загрижвайте за мира в Европа а само се махнете и непречете
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лаете срещу комунистите

    9 3 Отговор
    които уж затворили черквите в България - ЛЪЖА! Те ги реставрирана и поддържаха,както реставрираха и поддържаха хиляди къщи на възрожденци! А русофобите от 1878 до 1944 даже не намериха гроба на Левски! Що ми дремаха 56 години?Захари Стоянов,русофоба,дето умря 1889 и пишеше биографията му за пари, 13 год.не си мръдна пръста да изрови костите му/уж ги знаел къде са/.ЗАЩО?? Хайтов пък почна да ги "търси и нищо не намери,комунистите ги скрили.Че къде са били съхранявани костите на Левски,защо фашагите въобще не са ги извадили на показ,пантеонче са спретнат насред София???? Ами защото пръст не са мръднали да ги открият,затова..
  • 20 Squad 2015

    15 3 Отговор
    Расизма ще съществува дори да останат само двама бели, мъж и жена за да продължат съществуването на бялата раса. Расизма никога няма да бъде унищожен, той е само подтиснат заради управляващите които си мислят че са изкоренили расизма заради закони , заплахи , и военен контрол а той спи докато не бъде пробуден, съберели се достатъчно гняв ще избухне като супер вулкан който ще унищожи на един път всички толерантни мултирасови либерални мултикултурни демократически глобалисти джендъри
  • 21 аз съм

    13 11 Отговор

    До коментар #16 от "Уйче мъдясало":

    Българин и смятам , че ВСЯКА една религия е ВРЕДНА за човечеството ...спор няма , че преди много години и християните са били подобни на мюслитата НО сге в западните общества религията не е определяща а е нещо като част от наследството на предците но нищо повече. мюсулманите обаче сте на ниво животни и вие поставяте религията на първо място и така смятате останалите за неверници ...така , че винаги ще си останете неприети . просто си живейте във вашите страни по вашите закони и не ни се бъркайте

    Коментиран от #28

  • 22 Зная това,прав си

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Уйче мъдясало":

    Но от католик до православен разликата е голяма и вечно враждуваща!
  • 23 KARDJALISTAN

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Уйче мъдясало":

    ЕЙВАЛА ТОЧНО ТАКА
  • 24 Госあ

    5 3 Отговор
    На Изток, най ви обичат ислямците догане. Да знайш. Ей го уйгурите ги закараха на спа, а в Япония е пълно с чалми. Хахахахаха

    Коментиран от #30

  • 25 Българин

    11 8 Отговор
    Мюслитата са примитиви. Примитивна религия извънредно семпла откъм теория, никаква тоеретична мисъл, само омраза. Медитация на омразата. Петминутките на омразата по Оруел. Клякаш на килимче по пет пъти на ден, кланяш се в екстаз, отвсякъде мирише на нозе, някакъв вие на арабски, след това се обуваш и след два часа пак същото. Хора доведени до групово поведение на бактерии, размножение, доминация, унищожение на другите видове. Никаква мисъл, наука, култура, изкуство, крарсота е забранена, свободата е омразна, чувството за превъзходство е компенсаторна реакция на непълноценен индивид в тази налудна секта за изостанали араби и цветнокожи. Това е светът на исляма!

    Коментиран от #26, #29, #32, #33

  • 26 Гост

    9 8 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Недей да обвързваш Исляма с невежеството си, личи че въобще не си чел, а относно образование, чистота, религиозна доктрина на Исляма и на другите небивалици, написани от твоя милост, искам да ти кажа:МНООГО СО ДАЛЕЧЕ ОТ ИСТИНАТА! Чети, образовай се, тогава говори за Исляма!
  • 27 Гост 0

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Като папагали повтаряте едно и също, заучени фрази, без капка истина...
    Всъщност на ЕрдоАн, не му дреме за вас,а за комантарите ви още повече, вие сте прекалено ниско за да ви има за фактор, приемете го.
  • 28 Какви много години бре пръцал

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "аз съм":

    Та втората световна предизвикана от християни беше само преди 70 години.

    Коментиран от #36

  • 29 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Добър пример е какво се случва с Египет и Мароко (най стария университет) понеже са единствените днес съществуващи цивилизации след появата на исляма. Но това не е изключение за християнството и големия упадък през тъмните векове. Изобщо, монотеистичните заповеднически религии от пустинята имат много вредно влияние върху човешкия прогрес и природата.
  • 30 А, те на изток много ви обичат и вас

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    В Китай е пълно с християни хахаха

    Коментиран от #31

  • 31 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "А, те на изток много ви обичат и вас":

    Оу, нямаш и на идея колко ви обичат. Да, има християни, разбира се, но си имат едно на ум. Аз не съм християнин освен това, въпреки че съм кръстен без моето осъзнато позволение.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 КИШИНЕВ

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Че те самите Араби са си цветни
  • 34 Нане

    3 3 Отговор
    що сички терористиса мюслита? Тоя що не мисли така?
  • 35 Килимявки

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Петър":

    Ако имахте акъл щеше да си махнете калъфите и жените ще ви обичат повече.
  • 36 Е и кво

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Какви много години бре пръцал":

    Тя ВСВ не е с религиозни подбуди, докато религиозните водят войни от 20 века, нещо което не може да се сравнява с двете световни взети заедно
Новини по държави: