Отидете към основна версия

2 336 58

Шампанското е изцяло френско

  • франция-
  • шампанско-
  • русия

Френското правителство води преговори

Снимка: БГНЕС/EPA

Наименованието шампанско е изцяло френско и страната ще продължи да обсъжда неговото използване в Русия. Това обяви френският министър на земеделието Жулиен Денорманди, цитиран от ТАСС.

Френският представител настоява, че думата има изцяло френски произход. Руският държавен глава Владимир Путин даде одобрение за нов закон.

Той предвижда, че външни производители не могат да използват термина шампанско при внос в страната. Наименованието е запазено за руските фирми.

Очаква се френските производители да използват наименованието пенливо вино. Компаниите се обърнаха за подкрепа към френското правителство.

Отправен беше призив износът към руската страна да бъде спрян до намиране на решение. Някои водещи компании вече обявиха, че ще се съобразят с промяната.

Франция призова за преговори по въпроса.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Министър забравил да декларира големи хонорари

    Френският правосъден министър призна, че е допуснал неточност в данъчната си форма, съобщи Фигаро. Известен е като един от водещите адвокати в стра ...
    07.07.2021
    8 194
    12
  • Франция изумена от Русия

    Индустриална група в сферата на производството на шампанско във Франция разкритикува нов руски закон, съобщи Фигаро. Законът беше одобрен от руския ...
    05.07.2021
    10 494
    107
  • Шампанското може да е само руско

    Руското правителство пусна нов закон, който забранява на чужденци да използват понятието шампанско в страната, съобщи Би Би Си. Руският държавен гл ...
    04.07.2021
    6 747
    66
Новини по държави: