Отидете към основна версия

1 586 10

Най-малко 9 загинали в Ню Йорк и Ню Джърси заради урагана Айда

  • айда-
  • ураган-
  • ню йорк-
  • ню джърси

Рано в четвъртък бяха предприети усилия за възстановяване, за да се върнат на работа транспортните системи, обслужващи милиони жители в гъсто населената област

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко девет души са починали в Ню Йорк и Ню Джърси вследствие на проливните дъждове и наводненията заради урагана Айда, чиято сила вече е на буря от четвърта категория.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение късно в сряда вечерта. Повече от 100 хиляди домове остават без електричество заради стихията.

Кадри показват пометени коли и потопени под вода метролинии. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио описа наводненията като "исторически" и призова хората да останат по домовете си. Властите спряха полетите Ню Йорк и Ню Джърси.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио описа наводненията и времето в сряда вечерта като "историческо метеорологично събитие", а Националната метеорологична служба обяви за първи път извънредно положение при наводнения в Ню Йорк.

Рано в четвъртък бяха предприети усилия за възстановяване, за да се върнат на работа транспортните системи, обслужващи милиони жители в гъсто населената област.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул призова отиващи на работа да си останат вкъщи и помоли за търпение, която "да ни даде малко време, за да имаме пълно възстановяване на влаковия транспорт", след като услугата беше прекъсната в голяма част от района, оставяйки много пътници блокирани за една нощ.

Бурята предизвика "екстремни нива на валежи" от 5 до 7,6 см на час по коридора от Филаделфия до Ню Йорк, съобщи Националната метеорологична служба.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение късно в сряда.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини