30 Август, 2021 12:00 1 924 12

Ураганът Айда връхлетя Луизиана, Ню Орлиънс потъна в мрак

  • айда-
  • ураган-
  • карибско море-
  • луизиана

Президентът Джо Байдън призова гражданите в щатите Мисисипи и Луизиана да се вслушват в препоръките на официалните представители и да вземат опасността насериозно

Ураганът Айда връхлетя Луизиана, Ню Орлиънс потъна в мрак - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ураганът Айда удари крайбрежието на американския щат Луизиана, недалеч от Ню Орлиънс, с ветрове със скорост 240 километра и поройни дъждове.

Градът остана без ток, там е въведено и предупреждение за поройни дъждове.

Над 700 хиляди са домакинствата без ток в щата Луизиана, евакуирани са десетки домове за грижи и хосписи. Над 15 хиляди души са настанени в убежища. Силният вятър доведе дори до промяна в течението на част от река Мисисипи.

Близо 5 хиляди войници от Националната гвардия са мобилизирани. Федералната агенция за управление на кризи е изпратила над 200 линейки и повече от 130 хиляди палатки, милиони пакети с храна и вода в Луизиана.

Заради Айда беше прекратен добивът на петрол в почти целия район на Мексиканския залив. Най-големият тръбопровод на горива в Съединените щати, който наскоро спря работа заради хакерска атака, преустанови доставките по две от линиите си между Тексас и Северна Каролина от съображения за сигурност.

Президентът Джо Байдън призова гражданите в щатите Мисисипи и Луизиана да се вслушват в препоръките на официалните представители да вземат опасността насериозно. Той обеща властите да направят всичко възможно, за възстановяване на засегнатите райони възможно най-бързо.

Междувременно от Американския център по ураганите понижиха Айда до буря от трета категория, тъй като ветровете ѝ отслабнаха до 175 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Защо

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "БОРУНА ЛОМ":

    ... злорадстваш!!! И аз не харесвам "краварите", но и между тях има обикновени хора като нас!!!! Истината е че враг е т. н. "истеблишмънт" на САЩ!!!
  • 4 руски говедари

    2 28 Отговор
    Географската локация там винаги е била такава преди въобще САЩ да съществуват.Господ си знаеше работата когато през ВСВ война бяха избити над 25 милиона руски мизерника.Ето това е справедливост !

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Види му се края вече.....

    14 1 Отговор
    Природата ще въведе ред....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мммммм

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "руски говедари":

    Истинската справедливост е била когато се е развяло руското знаме в Берлин, бе човек, да си чул Германия да печели някога война битка да но война????
  • 8 Механик

    11 2 Отговор
    Ами те не знаят ли как да се справят с ураганите? Нали по-миналата година се бяха наредили по улиците със сешоари в ръка и гонеха предния ураган?
    Вадете сешоарите, пийте по една белина за отскок и дружно на улицата, щатски дебили такива.
  • 9 Киро Шпека

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "руски говедари":

    Истинакста справедливост е била, когато няколко милиона изпаднали германци си хвърляха знамената пред мавзолея на Ленин и гледаха като ИЗПАДНАЛИ германци, каквито си бяха.
    Понял?
  • 10 Антитрол

    3 2 Отговор
    "Най-големият тръбопровод на горива в Съединените щати, който наскоро спря работа заради хакерска атака".

    И как така става "хакерска атака" на компютри с които се управлява горивопровод. Тези компютри да не би да са инсталирани с бозата Уиндоус и да са свързани с интернет и в свободното време операторите да си разцъкват интернет игрички и да си преглеждат фейсбука. Хайде стига с пропаганда на която се ловят само тъпи американци и соросоиди.

    А жалко за обикновените американци принудени да живея в дървени бараки които вятъра ги отнася - как не почнаха да строят нормални къщи с тухли и бетон като ужким са богати и сороснята се подиграва на руснаците че някъде по селата имало дървени къщи.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гюро Михайлов

    3 0 Отговор
    Дай боже всички урагани с имена от А доЯ да връхлетят тази консуматорска страна, която тероризира целия свят за тяхна угода.