Last news in Fakti

3 Септември, 2021 21:40 1 940 22

Жертвите се увеличават! Най-малко 45 души са загинали в североизточната част на САЩ заради бурята Айда

  • сащ-
  • ураган-
  • айда

Президентът Джо Байдън обвини климатичните промени за лошото време като обяви, че ситуацията е на живот и смърт и призова за обединение по темата

Жертвите се увеличават! Най-малко 45 души са загинали в североизточната част на САЩ заради бурята Айда - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 45 души са загинали в североизточната част на Съединените щати от лошото време, причинено от бурята Айда.

След като удари Луизиана, Айда достигна Източното крайбрежие под формата на внезапни наводнения и торнадо като някои от засегнатите са имали секунди да се спасят. В Куинс, Ню Йорк тричленно семейство с две годишно дете загина след като приземният им апартамент бе наводнен толкова бързо, че не е имало време да се отговори на техният зов за помощ. За жертви и щети бе съобщено също в Ню Джърси и Пенсилвания.

Айда връхлетя Луизиана в неделя вечер местно време като буря от четвърта степен причинявайки наводнения и оставяйки милиони без ток или вода. Вашингтон Поуст съобщава за стотици хиляди все още без ток в югоизточната част на щата. Това става на фона на жеги в региона.

Американският президент Джо Байдън ще бъде в Луизиана днес, където ще се запознае с щетите на място. Вчера Байдън обвини климатичните промени за лошото време като обяви, че ситуацията е „на живот и смърт“ и призова за обединение по темата.

Междувременно властите в Луизиана, цитирани от Вашингтон Поуст, съобщиха за три жертви от дом за възрастни хора вследствие на Айда. Заради бурята дом за възрастни хора е трябвало да бъде евакуиран в хранилище. Здравните власти казват, че са били обезпокоени от условията в хранилището, но не става ясно как възрастните са починали и също защо смъртта им е била свързана с бурята, посочва Вашингтон Поуст.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дай кравар ,дааай

    13 10 Отговор
    ДА МРЪЪЪТ ВЕЕЕЕЕ..ГАДНИ КРАВАРИИИИ
  • 2 Механик

    28 6 Отговор
    Срамно, но ме кефи. Не мога да си изкривя душата.
    А когато дойде ред дасе отчитам пред Бог, само ще го запитам, дали САЩ плакаха,когато пъснаха атомните бомби над Япония, дали страдаха, когато пръскаха над Виетнам с "Ориндж Агент" от който и до сега се раждат хора с малформации и умират в ужасни мък, точно като хората в Сърбия, които бяха посеяни с уран и до сега носят последствията от това.

    Коментиран от #3, #5, #6, #13, #19, #21

  • 3 666

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Срамно е, да.
  • 4 ема

    12 3 Отговор
    "Господ пази и обича Америка " казваха ! И той ли се отвърна от тях ?

    Коментиран от #10

  • 5 ела

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Много добре казано - но това ще " разгневи" предателите и промитите мозъци .За тях истината няма значение важното е да служат вярно и покорно на господарите си.
  • 6 Мълния

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Жертвите на Айда обаче нямат нищо общо с Виетнам или атомните бомби. Важното обаче е някой да е зле, за да се почувства микроскопичната ти дребнава душичка по добре.

    Коментиран от #7, #20

  • 7 Механик

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мълния":

    Моята "душичка" не се чувства добре, когато американски ГРАЖДАНИ, били за пари или от "патриотични" подбъди, отиват на другия край на света и убиват хора, които живеят на хиляди мили от САЩ.
    Да, тия дето сега се давят са същите ония, дето ръсят бомбите. Да, тия неса хората, които палят войните, но са хората, които участват в тях. Тия, "обикновенни" хора са тези които натискат спусъците на хиляди мили от сащ.
    Разбра ли сега, колко ми е дребна душичката? И разбра ли защо тая душичка се кефи, когато американските хипопотами се давят?
  • 8 Васил от Льонеберя

    15 2 Отговор
    Най великата нация, дето живее в картонени къщи, струващи стотици хиляди долари.
    Даже индианците по поречието на Амазонка имат повече акъл и не си строят картонени къщи, а наколни жилища. Ескимосите иглута.
  • 9 Джото се събудило

    3 0 Отговор
    и приказва.Айде пак аз съм Сънчо,ида от горица..
  • 10 Анонимен

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "ема":

    Не Той се отвърна от тях, а те се отвърнаха от Него.

    Коментиран от #22

  • 11 Кирчо Шпека

    12 1 Отговор
    Представям си само, акот това се бе случило е Русия, как соросоидите щяха да квичат жално на най-тънката жица за това колко е лош Путин и как той тъне в охолство ,а хората живеят в картонени къщи, каквито са били тия къщи в САЩ.
    Представям си ка Денсчо Джамбазов, Ингилизовата или тоя, дебелият щяха да ни обясняват как тия дървените, електрически стълбове в Русия са показтелни за това колко са западанали руснаците.
  • 12 В.В.П.

    6 5 Отговор
    Срещу майката природа ,даже и мощна Америка е безсилна..!!.Жалко за загиналите!!Нелепо
  • 13 Масон

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Сърбия е враг на България
  • 14 БОРУНА ЛОМ

    8 1 Отговор
    ОЩЕЕЕ! ЗА КРАВАРИТЕ САМО ГАДОСТ! СЪСИПАХА ЦЕЛИЯТ СВЯТ! СЕГА СЕ ВРЪЩА ОТ ПОЧИНАЛИТЕ ДУШИ ПО ТЯХНА ВИНА!
  • 15 Не ме интересуват!

    4 1 Отговор
    Само ако взривят атомна бомба там съобщете. ...
  • 16 Анонимен

    1 1 Отговор
    Да си нахлупат маски - те нали пазят от всичко!
  • 17 Анонимен

    4 1 Отговор
    Хайде стига глупости с тези приказки за промените в климата . Действат точно като джебчии - докато ни говорят и плашат как ще се променя климата ръцете им са постоянно в джобовете ни !
  • 18 От страни

    0 0 Отговор
    Като чета това за исказването на президента на Файзер за трите бустерни ваксини в годината и двете всекидневни хапчета до края на живота - жертвите им малеят. То се е видело че няма хора способни да ги спрат - ами Бог - има ли го да ги спре?
  • 19 яко ни лъжат

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    А БРЕ ФАКТИ- ХАРПА РАБОТЕШЕ ЛИ???? ХАРПА РАБОТЕШЕ ЛИ???? НИЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ОРЪЖИЯ. НАРПА НАВОДНИ ГЕРМАНИЯ, СЕГА ДОЙЧО СИ ГО ВРЪЩА. ОСНОВНАТА ВИНА НА ТОВА КОЕТО СТАВА СА КЛИМАТИЧНИТЕ ОРЪЖИЯ.
  • 20 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мълния":

    То днешните американци нямат и нищо общо с ония дето са купували и продавали негрите за роби ама що тогава ги карат да прекланят колене и да се извиняват?
    Има лична арма, има карма на семейство, на народ, на страна и ако с тяхно мълчаливо съгласие са ставали тия неща що пък не? А твоята малка душица почуства ли се по добре след като се опита да научи други на морал?
  • 21 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    И аз съм на това деридже - срам ме е, знам че не е добре ама се радвам и се надявам че с тия урагани поне за малко ще си гледат работата и светът ще си почине малко.
  • 22 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Щом продават църкви за спортни зали и за тату-салони....