Отидете към основна версия

3 341 59

Асад е отишъл в Москва

  • башар асад-
  • сирия-
  • война-
  • русия-
  • владимир путин-
  • москва

Путин е поздравил Асад за победата му на президентските избори, на които нямаше независими наблюдатели

Президентът на Русия Владимир Путин се е срещнал с президента на Сирия Башар Асад, предадоха световните агенции. Срещата е била вчера в руската столица Москва, обяви Кремъл, предаде БТА.

По време на нея Путин е поздравил Асад за победата му на сирийските президентски избори. Той също така е казал, че чуждите сили, които са били разположени в Сирия, без да има решение на ООН за това, са пречка за консолидирането на страната. Путин е определил присъствието на тези чужди въоръжени сили в отделни части от територията на Сирия като явно противоречие на международното право.

"Това не ви дава възможност да положите максимални усилия за консолидация на страната и за придвижването напред по пътя на нейното възстановяване с такива темпове, които биха били възможни, ако цялата територия беше консолидирана от законното правителство", е заявил Путин. Руският президент е подчертал пред Асад, че редица страни влияят деструктивно на провеждането на политически процеси в Сирия.

Путин обаче е заявил пред Асад, че властите на Сирия сега контролират 90 процента от територията на страната. Това е станало възможно чрез съвместните усилия на Сирия и Русия срещу терористите, понесли сериозни и значителни щети. Руският президент е изразил надежда, че със съвместни усилия ще може да се помогне на народа на Сирия да си стъпи на крака и да се съдейства за възстановяването на икономиката, социалната сфера и здравеопазването на страната. Путин е казал още, че Асад прави много за диалога с политическите си опоненти. От своя страна Асад е благодарил на Путин за това, че Русия съдейства на Сирия в борбата с коронавируса и че оказва друга помощ на страната.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания