Отидете към основна версия

1 426 9

Програма мисли за подобряване качеството на живот на хората

  • украйна-
  • програма-
  • правителство-
  • хора

Украинското правителство посочи 12 ключови приоритета

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал представи на депутатите от Върховната Рада актуализирана програма за работа на правителството, която определя 12 национални приоритета. Това съобщи в събота пресслужбата на украинския кабинет.

"Програмата се състои от три групи национални приоритети: граждани, държава, икономика. Дванайсетте национални приоритета съдържат 97 задачи и над 2000 събития", уточняват от пресслужбата на ръководителя на правителството.

Шмигал уточни, че програмата предвижда подобряване на качеството на услугите за гражданите, възможни източници на финансиране, постигане на очакваните резултати и наблюдение на нейното изпълнение. В изпълнението на плана ще бъдат включени анализатори, представители на бизнеса и обществеността, както и ще бъдат използвани цифрови инструменти.

По-рано премиерът посочи, че планът се основава на предизборната програма на украинския президент Владимир Зеленски. Досега кабинетът на министрите в страната работи без план, одобрен от Радата.

На 4 юни 2020 г. парламентът изпрати правителствената програма за преразглеждане. Версията на документа, представена тогава в Радата, беше остро критикувана от депутатите. Вторият вариант беше разгледан на 18 юни, но гласуването отново се провали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: