Отидете към основна версия

4 994 38

Ердоган: Търпението ни се изчерпва! Няма да гледаме повече терористични атаки!

  • турция-
  • сирия-
  • реджеп ердоган

Двама турски полицаи загинаха преди няколко дни при нападение в района на антитерористичната операция "Ефратски щит" в Сирия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че готов да вземе необходимите мерки, за да отстрани бързо заплахите срещу турските военни, станали неотдавна мишена на нападения в Северна Сирия, съобщава БТА.

"Търпението ни се изчерпва. Нямаме никакво намерение да търпим повече терористичните атаки от сирийска страна, които заплашват сигурността на нашата страна и на народа. Много скоро ще предприемем необходимите стъпки, за да дадем достоен отговор на атаките, в които загинаха наши полицаи", заяви Ердоган след заседанието на кабинета, главна тема на което е била борбата срещу терора.

Турски източници коментират изявлението на Ердоган като сигнал за възможна трансгранична операция на турската армия в Северна Сирия.

Двама турски полицаи загинаха преди няколко дни при нападение в района на антитерористичната операция "Ефратски щит" в Сирия. Смята се,че атаките са дело на кюрдските милиции, които са съюзници на Кюрдската работническа партия /ПКК/.

Ердоган обяви също, че въпросите по климатичните промени ще бъдат ресор на министерството на околната среда и благоустрояването и ще бъдат прибавени към официалното име на министерството.

Преди няколко дни Великото национално събрание на Турция ратифицира парижкото споразумение за климата.

Турция е последната страна от Г-20, която ратифицира документа.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: