Отидете към основна версия

1 657 11

Сирийската частна авиокомпания "Чам Уингс" спира полетите си до Минск

  • беларус-
  • мигранти-
  • сирия-
  • граница-
  • александър лукашенко

Съобщението дойде часове, след като полската полиция съобщи, че тялото на млад сириец е открито в гора близо до границата между Полша и Беларус

Снимка: shutterstock

Сирийската частна авиокомпания "Чам Уингс" спира полетите си до Минск, съобщи Франс прес. Причината е ситуацията на границата между Полша и Беларус.

Европейският съюз призова арабски авиокомпании да спрат превоза на имигранти към Беларус заради позицията си, че властите на Александър Лукашенко ги използват като оръжие срещу Запада, като им обещават лесен достъп до убежище в Европа. След като бъдат привлечени с такива обещания, хора от близкия изток биват превозени със самолет до северноевропейската страна.

"Заради трудната ситуация на границата между Беларус и Полша и понеже повечето ни пътници на полетите до Минск са сирийски граждани, решихме да прекратим полетите", пишат от авиокомпанията и допълват, че не могат да различат мигранти от обикновени пътници.

Съобщението дойде часове, след като полската полиция съобщи, че тялото на млад сириец е открито в гора близо до границата между Полша и Беларус.

"Причината за смъртта не може да бъде установена на местопроизшествието“, казаха от полицията, като добавиха, че група от около 100 мигранти са се опитали да пресекат границата през нощта в същия район.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: