Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 18:33 2 446 29

Военният министър на Швеция: Русия отвлича вниманието ни с миграционната криза!

  • полша-
  • русия-
  • мигранти-
  • беларус-
  • александър лукашенко

Това е хибридна атака, целяща да дестабилизира Полша, да дестабилизира Европа

Военният министър на Швеция: Русия отвлича вниманието ни с миграционната криза! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С миграционната криза на полско-беларуската граница Русия иска да отвлече вниманието от Украйна. Това обяви министърът на отбраната на Швеция Петер Хултквист в ефира на "Шведското радио".

По думите му ситуацията с мигрантите трябва да се разглежда като "атака срещу Европа, в която Руската федерация играе ключова роля".

"Това е хибридна атака, целяща да дестабилизира Полша, да дестабилизира Европа. Ако Русия искаше, тя би могла да спре притока на мигранти. Но действието има за цел да отвлече вниманието от Украйна", цитира думите на шведския военен министър порталът EADaily.

Миналия понеделник повече от 2 000 намиращи се в Беларус бежанци от страни от Близкия изток дойдоха до полската граница, за да влязат в Европейския съюз. Официална Варшава определи това като "най-големият опит за масово проникване със сила" и засили охраната на границите. Срещу бежанците беше използван лютив спрей и има съобщения за стрелба, открита от полски граничари.

Хиляди мигранти остават в палатков лагер. Хората възнамеряват да продължат опитите за пробиване на оградата от бодлива тел, за да влязат на територията на Европейския съюз.

По-рано беше съобщено, че раздаването на храна в бежански лагер на беларуско-полската граница е довело до сбиване и е завършило с блъсканица.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    55 10 Отговор
    европейците имат много любопитен обичай-на всеки сто години да нападат Русия и да си чупят зъбите..(руска поговорка) , явно сме към края на новите 100

    Коментиран от #4

  • 2 Тихомир

    49 3 Отговор
    На 18 Юни 1940г. Швеция подписва споразумение с фашистка Германия, позволяващо преминаването на военни части на Вермахта през нейна територия. До прекратяването на това споразумение през 20 Август 1943 г. от там преминават 2,14 милиона германски войници и над 100000 германски железопътни вагона.
  • 3 тнт

    41 6 Отговор
    Полша и Украйна са готови дори на война за да спрат СП-2!Просто Дуда и Зеленски са за Карлуково!
  • 4 херодот

    6 38 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    И какво правеха при Аустерлиц Багратион , Кутузов и сам Руския Цар? Ами ГОЛЯМ БОЙ ЯДОХА !!! И зъбките им разкъртиха ..... И в Русия дълбока бягаха и в миша дупка се завряха !
  • 5 СМЕХ

    55 4 Отговор
    2000 емигранти ще дестабилизират ЕС! По 2000 емигранти влизат всеки ден на територията на ЕС от Италия и Испания обаче еднократно 2000 хил от Беларус били проблем хахаха хохохо смех смех
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Грух Джуланов

    38 3 Отговор
    НАТО иска да насъска Украйна на конфликт с Русия и всички такива изказвания само това целят.
  • 9 Mortal Kombat

    32 6 Отговор
    Май някой трупа армия по границата на Беларус и този някой ще умре ако се пробва да нападне Беларус!
  • 10 Lublana

    31 9 Отговор
    Полша е беларуска територия още от време уно! Литава, Латвия, Естония са руски крайгранични
    губерни също от време уно.
  • 11 Императора

    35 5 Отговор
    Путин е отличен шахматист.
  • 12 Рейган

    34 5 Отговор
    Полша и Украйна са краварски колонии не са суверени държави!
  • 13 В.В.П.

    28 4 Отговор
    Тая,Европа е пълен леш .,Труп..Няколко Хил..мигранти ,И тя Взе,че Се дестабилизира..!!Умря.!! Никой не може да спира ,хората,да си търсят щастието .Поляците са ,по зли , и от немците..
  • 14 Каква Русия

    34 2 Отговор
    Става въпрос за друга държава -Белорус. Крайно тенденциозно изказване на шведския министър, което поражда сериозни въпроси и съмнения какво цели или кави хора са на такива постове. Сигурно е едно Полша със сигурност иска да издои ЕС, включително и братска Швеция. Полските номера са известни - ежат се но като видят дебелия бягат в ЕС и вият като хималайски мечки.
  • 15 Монгола

    24 3 Отговор
    Проблема на поляците е, че емигрантите не са от Африка, а от Близкия изток в Полша и специално във Варшава се търсят чисто черни черпаци!
  • 16 Пърсивал

    27 3 Отговор
    Типично шведско гейско изказване!
  • 17 смех

    22 3 Отговор
    Че Швеция не са участвали във война от 1540-та защо имат военен министър
  • 18 Орсула Фондерлаен

    18 3 Отговор
    Много ми харесва какво е казал министъра от Швейция истинско европейско гейско изказване емоционално пропито с гейска евро философия! Супер е много е модерно гейско супер - супер направо чудесно
  • 19 Бай Ко Нур

    28 4 Отговор
    Русия не иска да спира притока на мигранти бе авторе. Русия не е ходила да води войните в тия държави , че да ги храни и издържа .
    Швеция имаше ли контингент в Афганистан ? Имаше !
    Полша имаше ли контингент в Афганистан ? Имаше !
    Е кво реват тогава ?

    Коментиран от #22

  • 20 В.В.П.

    16 2 Отговор
    10 млн,шляхти ,се мотаят из Европа..Обезценяват труда ,и заплатите,..Обаче ,не дават никой даже и да мине през ,територията им .И реват за хибридни и други глупости..Ясно е че тия ,клетници ,не отиват ,в Полша..Много ревете,,,от ЕС.!!.А ,като ги бомбандирахте ,в къщите им ,чухте ли ,как плакаха децата!!..Сирия Ирак,Палестина,Ливан,Афганистан.ииии...още.
  • 21 БПФ

    7 4 Отговор
    Еврогeйците да си зададат въпросът - защо мигрите не щат да ходят в Русия, но искат при тях?

    Впрочем аз на мястото на мигрите и в Полша нямаше да ида...

    Коментиран от #26

  • 22 Sassin

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Ко Нур":

    Добре казано!
    Аз бих ги откарал директно зад океана😂
  • 23 ХултКвийййик

    10 2 Отговор
    Кой докара мигрантите в Гейропа!? Не беше ли извратената сатанистка Баба Меркел!?! Или забравяме, което е неудобно да се каже... И защо Русия да ви оправя бакиите? Нали искахте маймуни, за да ви облагородят,че в западна Гейропа всички сте обърнали резбата, извратеняци! 🤬
  • 24 Сивата чапла

    3 1 Отговор
    Тия наглеци от класа!
  • 25 United states

    0 21 Отговор
    Намираме се на две крачки от тоталния крах на русийка. Беларус трябва да бъде жестоко санкциониран от ЕС , като по този начин ще му остане единствено Москва да го издържа. Украйна и Полша трябва да продължат със сдържането на руската армия както по западния така и по югозападния фронт( от гледна точка на Русия и Беларус). Дефакто удържането на бежанците е сдържане на хибридната война. Напомням ви че ключовата дума в дългата телеграма на Джордж Кенан е сдържане. Когато си атакуван от власт , която приема себе си за универсална и единственото което знае е експанзията , единственото което е нужно да правиш е да сдържаш армията и. Успех Полша успех Украйна СЛАВА
  • 26 Сивата чапла

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "БПФ":

    Щото не само ти си гледал Холивудска боза!
  • 27 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    търсят ПОВОД ЗА ОЩЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ И РАКЕТИ.....Защото те ПЛЮЯТ НА ЕСъто!!!!!!..ИСКАТ ДА ЗАМЕСТЯТ ГЕРМАНИЯ!!!!!!?...И ТРИМОРИЕТО е само началото/ако помните израза американски----СТАРАТА/НЕПОСЛУШНА/ европа и НОВАТА европа!!!!!!!!БУШ ГО РЕКНА!!!!!по повод нападението над ИРАК!!!!!!!!А ТАМ!!бяхме под ПОЛСКО КОМАНДВАНЕ!!!!!!
  • 28 МалкоЛогика

    9 1 Отговор
    Нормален човек сам решава към какво да насочи вниманието си. Явно заплатата на този чиновник зависи от това дали прокламира правилните идиотщини.
  • 29 ттт

    2 0 Отговор
    Шведите станаха смешни. Помните ли, когато търсиха руска подводница?

    Та и сега, какво искат да направи Русия с мигрантите? Да ги убеди да си стоят в Афганистан? Ами хайде шведите да опитат да го направят! Да убеди Беларус да ги държи насила на своя територия? Това са разходи за охрана, дрехи, храна, отопление, медицински грижи. Путин има идея: нека ЕС поеме тези разходи на Беларус и последната да държи мигрантите в себе си. Единствената друга възможност е, ЕС пак да поеме тези разходи, но мигрантите да са на негова територия. Апропо, ЕС плаща по 3 000 000 000 евро на Турция всяка година, та Турция да ги издържа на своя територия. Очевидно лидерите на ЕС знаят решението на проблема, но предпочитат да ругаят Беларус.
Новини по държави: