Отидете към основна версия

1 785 53

Дария Навалная в Страсбург: Умиротворяването на диктаторите не работи

  • дария навалная-
  • алексей навални-
  • еп-
  • награда сахаров

Самата същност на авторитарната власт предполага постоянно повишаване на залозите, агресията и търсене на нови врагове

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Нека тези, които апелират за прагматизъм към диктаторите, да отворят учебниците по история и ще видят неприложимия политически закон - умиротворяването на диктаторите никога не работи" - това заяви дъщерята на руския опозиционен лидер Алексей Навални Дария Навалная при получаването на наградата "Сахаров" на Европейския парламент в Страсбург. Тя бе присъдена на баща ѝ тази година:

"Колкото и някои да се опитват да се лъжат, като се надяват поредният безумец, вкопчил се във властта, да започне да се държи прилично в отговор на отстъпките и флирта, това никога не се случва. Самата същност на авторитарната власт предполага постоянно повишаване на залозите, агресията и търсене на нови врагове".

"Никой да не смее да поставя знак на равенство между Русия и режима на Путин. Русия е част от Европа и ние се стремим да станем част от нея" - тези думи на баща си Дария предаде на евродепутатите и още:

"Но ние искаме и самата Европа да се стреми към себе си. Към тези невероятни принципи, които са заложени в основата ѝ. Ние се стремим към Европа на идеите, тържеството на човешките права, демокрацията и достойнството, но изобщо не желаем да сме в Европа на канцлерите и министрите, които мечтаят да се уредят в борда на директорите на държавните компании на Путин или да се качат на яхта на някой от олигарсите".

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: