Last news in Fakti

14 Декември, 2021 13:12 4 761 47

Съратник на Навални: $60 млрд. годишно изтичат от Русия, част от тях към България

  • алексей навални-
  • награда сахаров-
  • леонид волков

Руски чиновници се занимават с износ на корупция, твърди Леонид Волков

Съратник на Навални: $60 млрд. годишно изтичат от Русия, част от тях към България - 1
Снимка: ЕП

Близкият съратник на руския опозиционер Алексей Навални Леонид Волков твърди, че от Русия изтичат около 60 млрд. долара годишно, като основно се вливат в европейската икономика.

Пред комисиите по външни работи и развитие и подкомисията за човешките права в Европейския парламент в Страсбург, той подчерта, че част от тях идват и у нас:

„България не е основната дестинация за руските пари, но толкова много от тях изтичат в Европа, че съществена част от тях влизат и в България. Износът на капитал от Русия по официални данни е около 60 млрд. долара годишно - огромни пари, които основно се вливат в европейската икономика. Това че в България на Слънчев бряг цели села, комплекси и вили са изкупени от руски чиновници е факт. Ние сме ги откривали неведнъж при нашите разследвания“.

Волков определи това като „износ на корупция“ и предупреди:

„Трябва да е ясно, че износът на корупция не се случва просто така. Когато руските чиновници си купуват някоя страхотна вила, след това започват да се месят в местната политика, опитват се да купят местния съдия, полицай или депутат. Защото той е свикнал да работи така и не иска да му се задават излишни въпроси за произхода на средствата му“.

На въпрос как си обяснява липсата на интерес у българските политици и българите като цяло към руската опозиция и специално към намиращия се в затвора Алексей Навални той отговори:

„Възможно е българското общество да не разбира степента на заплахата. Но дори само ако си припомним историята с отравянето с „Новичок“ на Емилиян Гебрев, то България е една от трите страни, пострадали от това, заедно с Русия и Великобритания“.

Леонид Волков е в Страсбург за връчването на наградата "Сахаров", присъдена тази година на Алексей Навални.

Заедно с него е и дъщерята на руския опозиционен лидер Дария Навални, която ще получи присъдената на баща ѝ награда.

Тя заяви, че е оптимист, както и баща ѝ:

„Последния път общувахме с него по повод тази награда. Той ми каза, че много се гордее, че аз идвам да я получа и ми благодари за това. Всичко при него е добре, доколкото може да бъде така при човек, който е в затвора. Това, че баща ми получи наградата показва, че трябва да продължим да бъдем оптимисти“.

Връчването на приза ще се състои утре.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЛАВА НА БКП, РУНДЬО ИЗМЕННИКА И

    16 39 Отговор
    ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХО-ФАТМАШКА ДС-МАФИЯ ОТ БКП

    Коментиран от #25

  • 2 црррр

    37 9 Отговор
    Съратник на Навални: $60 млрд. годишно изтичат от Русия, част от тях СА към България,в български чекмеджета. А оттам заминават за Абу Даби.
  • 3 сила

    39 12 Отговор
    ами само вижте строежа до Царево на ОПГ УРАЛ МАШ......шефа му играе мачлета с Тиквата,познават се откакто беше главен секретар на МВР
  • 4 Пич

    42 5 Отговор
    Абе , гледам , че от известно време , някакви ми прескачат оградата , оставят някакви сакове , и си подвикват - " Ну давай , сейчас убежаем " ... Та се чудех , какъв език говорят... Може да е руски..
    А саковете - пълни с пари...

    Коментиран от #6, #15

  • 5 истина е

    53 12 Отговор
    Добре , че беше Путин ,защото щеше да се търкаляте по канавките , с по бутилка водка в ръка !!!

    Коментиран от #13

  • 6 ИЧ...

    11 23 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    ТВА СА...ХИТЛЕРА, ЕСЕМЕСА И КОПРИНКАТА.
    ФАТМАКА знае защо
  • 7 кгб и дс

    18 14 Отговор
    ние сме на всеки километър,от тук до края на света!
  • 8 Чук и Гек

    13 19 Отговор
    А-ааааа! А Чук спореше, че Копейкич се е обзавел от партийната субсидия!
  • 9 ДаЗдраПерМа

    45 5 Отговор
    тоя си живурка в Люксембург в къща -дворец и от много години не е стъпвал в Русия но всичко знае кой откъде и как

    Коментиран от #16, #29

  • 10 Съратникът

    46 7 Отговор
    Съратник на Байдън: Милиарди изтичат от България към сащ в злато и снимки на самолетчета
  • 11 Todor

    33 2 Отговор
    Най-вероятно тия 60 млн само минават “транзит” през България за заблуждаване на противника .
    А може и всичко да е измислица.Като си в опозиция винаги ти трябват нови открития.А като ги няма си ги измисляме.

    Коментиран от #43

  • 12 барчо

    31 4 Отговор
    Много интересно се получава. Когато изтичат пари от запада към България, това се наричат чужди инвестиции и те са добре дошли, но когато това става от Русия, то вече не са добре дошли и не се наричат инвестиции, а някак си така се определят, че да звучат като престъпление.Ако говорим за действително изтичане на капитали и пари, то нека погледнем към нас в България. Почти всеки от ония във властта, били достатъчно, за да направят големи пари са ги изкарали навън под формата на сметки в офшорки, имоти, бизнес. Ако говорим за глава от населението като проценти на имащи достатъчно пари, то със сигурност ние водим руските олигарси и всички останали по света. Ако е открил тоя човек престъпление, да сезира съдът и да действа, а не да словоблудства.
  • 13 барчо

    33 4 Отговор

    До коментар #5 от "истина е":

    Ако не беше Путин, до сега щяхме да сме свидетели как Русия се разпада на отделни 5-7 княжества, които щяха да са бедни и щяха да чакат милостиня от запада. И тя щеше да е дотогава, докато и изпомпат всички изкопаеми. След това ще заприличат на пустиня с жители тук там, както казваш по канавките.
  • 14 Павел пенев

    23 2 Отговор
    Този талибан не казва нищо ново,но неговите данни касаят годините до 2008,когато започна финансовата криза, а руснаците разбраха, че няма да спечелят нищо от закупуването на имот в България. Инвестицията в Слънчев бряг особено дадена като пример се оказа чиста загуба.
  • 15 Само питам

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Да не са украинци,защото написаното не е на руски ?

    Коментиран от #36

  • 16 Ха ха

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДаЗдраПерМа":

    От тези 60 млрд. долара колко ли остават в Люксембург?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    8 16 Отговор
    "$60 млрд. годишно изтичат от Русия, част от тях към България" Руснаците и олигарсите, и опозицията имат извратени представи за света, че злото се движи в една посока от ДРУГИТЕ към тях. Истината е, че злото се движи в двете посоки. Корупционните потоци се движат в двете посоки. С потока на пари от Русия към Европа се подклажда рубладжийска корупция в Европа и България. Така Русия си купува местни рубладжиски лакеи, които се отблагодаряват като работят във вреда на народа си и в полза на московските злодеи. Така тормозят освен източно европейскжте народи също и руския народ.
  • 19 Лобира се, а не "лонира"

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "От тези пари плащат и на Малинов":

    Пеевски, що го драха руснаците в арабско. Щото не слуша, щото щипе от парите за руската кауза в България. И той и Бойко и Доган, прохарват руски интереси в Европа. Един път ги пляснаха през ръцете, но нали и меркел и оня рошавия Борисчо му играят по свирката на щедрия към тях и партиите им Путин, отне толкова време да се захванат прокуратурите навсякъде и с нашите ГЕРБандити и Руски ДПСлуги.
  • 20 Механик

    13 2 Отговор
    Какво "одухотворено" личице има тоя!!! Смърди на соросня, та се не трае.

    Коментиран от #23

  • 21 мародер

    4 5 Отговор
    Добър ден амбразурчик! Само така!
  • 22 Изкупиха земите на България

    6 9 Отговор
    Боклуци мръсни
  • 23 Христо Христов

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Механик":

    А на Десовия лицето одухотворено ли ти изглежда, щото аз бих му дал 5 години строг тъмничен само за физиономия!!!
  • 24 поредня

    6 3 Отговор
    нпо никаквец! А твоите пари от кого са?Какво работиш?Какво произвеждаш?Какво продаваш?Кой си ти изобщо?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Костова

    10 1 Отговор
    Някои от нас се интересуват от руската опозиция умерено. И точно защото се интересуват знаят много добре кой е Навални и кой е евреинът Волков, живеещ охолно на чужди демократични средства. Разчита се, че читателите имат слаба памет и са забравили за клипа, в който директорът на Фонда за корупцията се среща с представител на английските спец с ужби и му проси да дадат поне още някой милион, ако искат да видят резултати в борбата на Навални срещу руската власт.
  • 27 Това е така

    6 13 Отговор
    защото в тази територия живеят предимно русофили, които не разбират заплахата. Варна, Бургас, Поморие са вече руски губернии и в един прекрасен ден ще обявят референдум както в Крим.

    Коментиран от #32, #44

  • 28 Сатана

    6 0 Отговор
    Факти,дайте да уточним дали този е “съратник” или “събутилник” на Альоша Навални?
  • 29 Костова

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДаЗдраПерМа":

    Официално Волков живее в Литва, но си пътува където иска, преди водеше блоговете си от Кипър. Известно време бе в Германия.
  • 30 Костова

    9 0 Отговор
    Усещам накъде бие Стайков, като насъсква читателите срещу руснаците, които имат имоти в България. А факти някакви да посочи, с имена и доказателства за руснаци, които напират да завладяват постове в нашата власт? Реално за сега посоката на българската политика се ръководи от Канада (Англия) от Брюксел, от САЩ.
  • 31 099

    7 0 Отговор
    Слугите на чужди страни в Русия да мълчат! Какви ли не още и д.и.о.т.и.и. ще пробутат.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 болен соросоид

    4 4 Отговор
    Ама как така ще изтичат към България? В нашите упорки пише че рушняците ни източват чрез енергийни проекти.
  • 34 Tутанкамон

    5 0 Отговор
    Гешев и Цацаров да прочетат това на тиквата, щото той и да чете не може...
  • 35 $%^

    3 8 Отговор
    В Русията се краде най-много и по стар обичай всичко се инвестира навън,защото не се знае какво ще се случи.С какви пари мислите руснаците са купили тези над 100 000 имота в България.

    Коментиран от #38, #42

  • 36 То е ясно...

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Руснаците използват наемници от Чечня...
  • 37 Къде

    5 1 Отговор
    Къде и в коя област нашата държава е в час? Може ли някой да ми каже?
  • 38 И ти не си

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "$%^":

    в час. Руските имоти в България са 500 000.
  • 39 БСП на Бунището

    4 5 Отговор
    Ами точно насред Скандала с групата Държавни Изменници,изнасяли в Руското посолство Военни секретни материали,Румен Радев връчи орден Мадарски Конник на Руския Посланник в България - за заслуги в развитието на Добросъседските отношения между двата Братски Народа....Орден Мадарски конник...На Руския посланник...Ми тва е положението, Михаил Волков, в България....
  • 40 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ЕВРЕЙСКИ " ГЕНИАЛЧО " - ПАРИТЕ ВЛАГАНИ В ЕВРОПА И ГЛАВНО В АЛБИОНА ---СА МНОГО ПОВЕЧЕ !!!!!!!! НОБЕЛ Е ЕВРЕИН ---САХАРОВ Е ЕВРЕИН ---НАВАЛНИ Е ЕВРЕИН --И УБИТИЯТ НА МОСТА Е ЕВРЕИН !!!!! САМО ПИТАМ : КЪДЕ СТЕ ---КУ КЛУКС КЛАН ??????????

    Коментиран от #47

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Костова

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "$%^":

    Извинявайте, ама големите корупционери в Русия влагат парите си в Западни имоти и банки. Най - предпочитана дестинация е Англия, Америка. Следват Испания, Кипър, Италия. А най-бедните от средната класа идват и в България.
  • 43 Моряка

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Todor":

    Е че какво лошо има,нали наши строители печелят,а братята са винаги добре дошлина 80 % от народа.И си плащат.Не са като новите US-братя,да ти изкупят Мариците на безценица и после да ти продават нашия ток три пъти по скъпо.Или пък да се самонастаняват(окупират) във военните поделения,където си поискат.Как ли се чустват например жителите на Безмер или Ново село,които ще се изпарят мигновенно ако стане нещо.Или пък съкварталците на МНО-2,координационен център на НАТО,дето ще се изпарят заедно с комшиите от Пирогов и с военния хотел Шипка.
  • 44 Моряка

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Това е така":

    По добре Крим,отколкото Анадола.
  • 45 лудия

    6 0 Отговор
    Този не вред. Просто това няма логика- А тук малко са богаташите които купуват имоти. Тук купуват обикновените руснаци ,които могат до си го позволят.После ,се чудят как да го продадат.
  • 46 Хазарчето

    0 0 Отговор
    Хазарските "руснаци" изнасят милиардите в Британия,Люксембург,Кипър,Израел,Швейцария,Бахамите...... При Горби и Елцин изнасяха стотици милиарди всяка година.В България купуват имоти средна ръка руснаци. Логично хазарчето Волков отклонява вниманието към България за да не мислим за милиардите на руските хазари в Запада.
  • 47 Не е вярно

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "ПЕНКО":

    Не е вярно - Густево Нобелоски е македонец!
Новини по държави: