Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 09:06 1 822 33

Навални не се предава! Опозиционерът заведе нов иск срещу руските власти

  • русия-
  • кремъл-
  • алексей навални-
  • новичок

45-годишният Навални беше номиниран, но беше пренебрегнат за тазгодишната Нобелова награда за мир

Навални не се предава! Опозиционерът заведе нов иск срещу руските власти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският опозиционер Алексей Навални заведе нов иск срещу администрацията на ИК-2 на Федералната наказателна служба на Руската федерация във Владимирска област в Покров, където излежава присъдата си.

На 9 декември е насрочено предварително заседание по делото. Това съобщава сайтът на съда, цитиран от ТАСС.

Както следва от материалите на съда, на 18 ноември Навални подава искова молба, в която оспорва решенията и действията на държавните органи, местните власти, други органи, организации, надарени с определени държавни или други публични правомощия. Същността на исканията не е уточнена.

На 25 ноември Владимирският окръжен съд ще разгледа иска на Навални срещу ИК-3.

Активистът срещу корупцията, който миналата година оцеля при покушение с бойно отровно вещество, за което той обвинява Кремъл, е най-известният вътрешен опонент на руския президент Владимир Путин.

След завръщането си в Русия през януари от Германия, където се лекуваше след покушението, той беше осъден по стари обвинения в присвояване на средства и сега е хвърлен в наказателна колония недалеч от Москва, но продължава да дразни Путин.

45-годишният Навални беше номиниран, но беше пренебрегнат за тазгодишната Нобелова награда за мир.

Движението му в Русия беше забранено като "екстремистко" от Кремъл, а някои от неговите сподвижници бяха принудени да напуснат Русия под натиска на властите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не знаех

    40 6 Отговор
    Ама този жив ли е още !!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Антимилиционер

    10 25 Отговор
    Соросът иска още полоний, понеже дозата му беше малка. Путин и онзи лейтенант Буширов, дето ходи да гледа катедралата в Салсбъри Англия, да се самосезират

    Коментиран от #20

  • 3 Антимилиционер

    5 18 Отговор
    Соросът иска още полоний, понеже дозата му беше малка. Путин и онзи лейтенант Буширов, дето ходи да гледа катедралата в Салсбъри Англия, да се самосезират
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcaniba

    43 4 Отговор
    тоя парцал на външни субсидии, продължава да отработва / заработва шекелите, дори и у тюрмата!!!
  • 6 Дългият

    5 38 Отговор
    Руско-СъвеЦка Демокрация...като СоциализЪма...все нещо не трябва да е както трябва...
  • 7 Руснак

    6 53 Отговор
    Ако беше платен от запада нямаше да се върне а щеше да си стои в Германия.Навални е руски патриот.Той е за анексията на Крим и против шайка генерали от КГБ да грабят руския народ Да си строят имения по 1 милиард.Хората на власт в Русия сега са наследници на болшевиките а те бяха отявлени русофоби.СССР съществуваше на база подтискането на руснаците и толерирането на другите националности.

    Коментиран от #9, #12, #13, #21, #28

  • 8 Верно ли

    37 3 Отговор
    Работодателите тотално го зарязаха и сега се чуди как да напомня за себе си.
  • 9 Гочо

    8 12 Отговор

    До коментар #7 от "Руснак":

    Тези бизони,мислиш ли че ще вникнат в думите ти...
  • 10 Факт

    4 25 Отговор
    СССР е държава на комунистити както и Османската империя е държава на исляма.Тоест и в двете важна е не националноста а идеологията.Ако си грузински болшевик имаш право да избиеш милиони руснаци в името на възхода на комунизма.И ако си новоприел исляма еничар за теб са запазени най добрите властови позиции в империята забранени за турците.

    Коментиран от #24

  • 11 Сандо

    21 2 Отговор
    От погледа на свободната и демократична преса убягва факта,че по вина на алчния и деморализиран Запад света е изправен пред нова война.Къде по-лесно и политкоректно е да занимават стадото с отрепката Навални,отколкото да бият тревога пред зомбираното общество и да поставят наглите и безотговорни политици и военни на стената за разпити.
  • 12 Апропо

    23 5 Отговор

    До коментар #7 от "Руснак":

    Това че е платен отвън е факт. Има достатъчно информация в интернет , включително и You Tube . Използват за финансиране биткойни .
    Друг въпрос е от какво всъщност се от какво живее охолно според Вас ?
    Вярвате ли , че ако пречеше на Путин щеше да е жив и да му разрешават да лае от затвора ? В килия с интернет ?
    И още нещо , при изказване в ЕП призова ЕС и САЩ да въведат нови санкции на Русия. Как мислите , ако гражданин на САЩ призове да се въведат санкции против САЩ ,как ще го посрещнат в родината ?
  • 13 Извенник

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "Руснак":

    "Ако беше платен от запада нямаше да се върне а щеше да си стои в Германия." ...... .... ......

    Ама той ако не се върне няма да му се плати..... нужен им е в Русия за да ръчка, плюе и да саботира!!!! Това им е делото на МАЙЦЕПРОДАВЦИТЕ родоотстъпници!!!!
  • 14 Антимилиционее

    13 2 Отговор
    Дайте буустер доза Новичок на сороснята.
  • 15 Бегай !

    8 3 Отговор
    Тоя е г-н Никой ! Кога краде не оспорва ? Смешник !
  • 16 Мисли

    2 13 Отговор
    Ако беше платен нямаше да се страхуват толкова от него.Има стотици НПОта в Русия финансирани от вън.Просто ги закриват и толкова.Невални има подкрепа и атакува директно върхушката от олигарси.Путин в посока Сталин.70%от младите биха емигрирали на Запад при възможност.Хората на Путин обмислят забрана младите до 35 години да нямат право да гласуват.Върви се към сталинизъм а в такава среда технологичното развитие е невъзможно.

    Коментиран от #17

  • 17 Гошо

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Мисли":

    Какво 35 годишни Хората на Путин мислят да въведат забрана за гласуване на всички които не са членове на "единна Русия" като следят най внимателно за поява на вътрешна опозиция В най скоро време ДВ ,Роитерс ,ББС ,СНН ще по ликуват данни за тази вероятност
  • 18 Презвитер Козма

    2 11 Отговор
    Има кураж Навални, не е страхлив плъх като комуниста и палач Чегевара, който веднага след като е пленен започва да хленчи и моли за милост!
  • 19 Костова

    7 1 Отговор
    Едва ли някоя тема бе по-дъвкана в медиите повече от този за Навални. И ето, господин Стайков още не знае, че Навални не е хвърлен в затвора не за старо присвояване на средства. А за неспазване на задълженията си като условно осъден. Неколкократно не се е явявал на
    определените му дати (два пъти в месеца), за да се подписва. Навални сам призна, че четвъртъците, които му бил определил съда, му били неудобни, той искал друг ден. И още високоверният фюрер на руската опозиция се изказа, че руските закони не важели за него.
  • 20 Костова

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Баширов ходи да разглежда въпросната катедрала. И Петров също. Още, според честната дума на Западните медии точно Баширов и Петров вдигнали също и военния склада на нашия известен търговец на оръжия в Чехия.
  • 21 Костова

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Руснак":

    Че кому е нужен Навални в Германия ? Получил е поръчение - обратно в Русия и да обработва дадените му демократични пари. Обещали са, че Западната общественост и медии ще се преборят за него и руската власт нищо му не може. Да, пребориха се. По отношение на присъединяването на Крим към Русия Ви препоръчвам едно видео на you tube - Как Собчак пинала Алексея. Видеото е образователно и много забавно, смяла съм се на глас. Не съм фен на Ксения Собчак, но там тя направо нокаутира Навални. Лъсна простата истина, че това е един глупав човек.

    Коментиран от #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Я проверете

    6 1 Отговор
    банковата му сметка и имотите на тоя и откъде му идват парите...Дали случаЕно не идват от запад?
  • 24 ДазДраПерМа

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    преди да пишеш им прочети Конституцията където черно на бяло е забранена всякаква идеология което никак не е добре но е факт
  • 25 ДазДраПерМа

    3 1 Отговор
    има къде по известни и кадърни опоненти на Путин които мислят за доброто на Русия а този само проси санкции от Щатите против собствената му страна.
  • 26 гост

    3 0 Отговор
    Стойков,моля те да си изясниш:
    1. Иска срещу ИК - или ИК - 3 е?/ ИК - изправительная колония/
    2. Кои други органи и месни власти са НАДАРЕНИ С ДРУГИ ПУБЛИЧНИ ПРАВОМОЩИЯ.
    В противен случай се оказва, че ти си много НАДАРЕН, ОДАРЕН ОЗАРЕН и т.н. а НАВАЛНИ ПРОСТО ИСКА ДА ПРИВЛИЧА ВНИМАНИЕ!

    Коментиран от #29

  • 27 От страни

    3 0 Отговор
    Карали са го да мие дошумето а той не искал - иск. Нали трябва нещо да мърда, да приказва че го забравиха не само хората а и неговите господари - краварите и швабите.
  • 28 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Руснак":

    Ама верно си руснак? Щото за руснак изглеждаш много глупав. Или си от тия дето ходеха с него по улиците и на последен модел айфон снимаха колко им е лош живота?
  • 29 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Верно че на едно място ИК-2 а на друго ИК-3. Абе да пише нещо...
  • 30 Пацо Пърцуцата

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Костова":

    Спомням си как германците го качила на самолета за русия- с полиция, даже спец отряди бяха на акцията. Само и само да не избяга
  • 31 Отряд1

    0 1 Отговор
    Чудя се как...
    1. Не е починал от Ковид?
    2. Не се е самоубил?
    3. Не е открил огън срещу "пазачи" и те са били принудени да го "гръмнат" ...

    Този г-н Навални явно е от метално тесто...
  • 32 Бодак

    1 0 Отговор
    " Активистът срещу корупцията, който миналата година оцеля при покушение с бойно отровно вещество"

    В едно изречение две лъжи. PRопагандни лъжи
    Корумпиран тип, на заплата от чужбина - плащат му да хули правитеклството си (т.е. работи зз чужди интереси, почти предател) бил "активист срещу корупцията" (странна, нелепа, гледна точка, г-н Стайков.

    " ...оцеля при покушение с бойно отровно вещество".

    Навсякъде службите познават десетки начини за отстраняване ( с икономически и юридически похвати) и в пъти повече начини за убийство. Глобалните пропагандни медии владени от САЩ и Англия ни се мъчат да ни убедят, че руските служби избират най-сложните начини за убийства - с бойни отровни вещества и радиоактивни вещества. Слугинажа и папагалите по света и у нас преповтарят тези безумни измислици ...
    Излагате се, Стайков - и името си и името Факти

    Коментиран от #33

  • 33 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бодак":

    Три. Нито е активист, нито е срещу корупцията, нито е имало покушение с бойно вещество.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания