Отидете към основна версия

2 266 43

Новият канцлер: При общо 30 милиона ваксинирани ще спрем нови вълни на заразата

  • германия-
  • олаф шолц-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • омикрон

Олаф Шолц обеща, че правителството ще отговори с цялата възможна твърдост на провокациите и насилието, причинявано от антиваксърски групировки

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Олаф Шолц произнесе първата си реч пред Бундестага днес. Той говори над 70 минути, като подробно обясни детайлите от коалиционното споразумение и очерта най-важните предизвикателства във външната политика. Акцентът в речта му бе върху справянето с пандемията.

Шолц обяви, че правителството ще направи всичко възможно, за да се справи с кризата от пандемията. „Нещата ще се оправят. Ще спечелим тази битка и ще преодолеем проблемите“, заяви той.

"Поемаме управлението в тежки за всички ни времена. И за мен е тежко. Но правителството ще използва всички възможни средства, за да може Германия да се върне бързо и сигурно към живота и свободата от преди пандемията".

Канцлерът заяви, че поставената цел до Нова година да се имунизират още 30 милиона души може да бъде постигната. До 18 ноември от оставащите 30 милиона неуминизарини ваксина са си поставили 19 милиона, посочи той.

"При общо 30 милиона ваксинирани ще спрем нови вълни на заразата".

Шолц заяви и че правителството ще отговори с цялата възможна твърдост на провокациите и насилието, причинявано от антиваксърски групировки, които през последните седмици отправят смъртни заплахи към политици, обсаждат къщите им и се бият с полицията.

„Това малцинство, което организира маршове с факли и заплашва живота и сигурността, призовава към насилие, е проблем за всички останали. Няма да допуснем те да застрашат демокрацията“, заяви канцлерът.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: