Last news in Fakti

15 Декември, 2021 20:50 6 066 21

Премиер: Няма да гушкате внуците си тази Коледа

  • марк рюте-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • локдаун-
  • омикрон

Понастоящем в страната са поставени по две дози на 72% от населението, но засега нидерландците се въздържат от масова трета ваксинация

Премиер: Няма да гушкате внуците си тази Коледа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на Нидерландия удължи противоепидемичните мерки за населението до 14 януари, а премиерът на страната Марк Рюте заяви, че за да бъдат защитени възрастните хора, тази година няма да има „гушкане на внуците под коледната елха”, съобщава „Фокус”.

„Разбирам, че това е горчиво послание“, каза Рюте, когато обяви, че училищата ще затворят за Коледа седмица по-рано от планираното. „Но е абсолютно необходимо да се сведе до минимум контактът между деца и възрастни хора”.

Нидерландия въвежда нощен локдаун. От 17 ч. до 5 часа сутринта магазините, ресторанти, барове и културни заведения ще останат затворени, а супермаркетите ще остават отворени до 20 часа.

Правителството реши да продължи със своите строги мерки, въпреки че страната е докладвала средно по 16 640 положителни случая на ден за период от седем дни, значително по-малко в сравнение с предходните седмици.

Една от обявените мерки беше ускоряването на кампанията за поставяне на бусер-дози в отговор на варианта на коронавируса Омикрон. От януари всеки на възраст над 18 години ще може да получи допълнителна инжекция.

Понастоящем в страната са поставени по две дози на 72% от населението, но засега нидерландците се въздържат от масова трета ваксинация.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    46 3 Отговор
    Записите показват, че в момента има общо 42 250 смъртни случая и над 7 милиона нежелани събития от ваксините срещу коронавируса в Ухан (COVID-19) в Европейския съюз, Обединеното кралство и Съединените щати.

    Тези числа представляват само малка част от жертвите на ваксината, тъй като техните семейства обикновено не искат да преминават през досадния процес на докладване на смъртни случаи, свързани с ваксината, и неблагоприятни ефекти на националните здравни власти.

    Въз основа на исторически данни, нежеланите събития от лекарства и ваксини са често срещани, но недостатъчно докладвани, като по-малко от 0,3 процента от всички нежелани събития и един до 13 процента от сериозните събития са докладвани на Администрацията по храните и лекарствата. По същия начин се съобщават по-малко от един процент от нежеланите реакции на ваксината.
  • 2 Раданч Татлъту

    34 2 Отговор
    И кво....,да гушнат букета,не ли!?☠☠☠🙉🤡🥳👍
  • 3 Грульо

    52 2 Отговор
    Е как няма, нали са набучени над 70%? Ваксините не пазят ли. :D
  • 4 Майна

    44 1 Отговор
    НАЛАГАТ УБИЙСТВЕНИ МЕРКИ И ИНЖЕКТИРАНЕ ЗА ДА ТЪПЧАТ БАНКОВИТЕ СИ СМЕТКИ ...,РАЗБИТИ ЖИВОТИ НА ЮИЛИОНИ, ПРЕДСРОЧНО СВЪРШЕН ЖИТЕЙСКИ ПЪТ НА ЗДРАВИ ХОРА ..ДОКЛАД ОТ 14 ДЕКЕМВРИ, ВИЖТЕ.,,Докладът установи, че миналата година най-малко 35 американски представители и 13 сенатори са притежавали акции в Johnson Johnson, което е произвело единствената еднократна инжекция на COVID на пазара.

    Междувременно 34 представители и 11 сенатора притежаваха акции в Pfizer, големия фармацевтичен гигант, чиято двойна доза mRNA е одобрена съгласно „разрешение за спешна употреба“ от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) за деца на възраст до пет години.

    Акционерите на Moderna са по-малко, като само двама представители и техните съпрузи притежават акции в корпорацията, финансирана от Бил Гейтс .
  • 5 Тези от година на година

    25 0 Отговор
    Все повече стават 4 пол
  • 6 1520

    54 1 Отговор
    тези напълно са откачили ще прегръщам когото си искам ще се заразявам с каквото си искам
  • 7 Vaccine

    49 0 Отговор
    Администрацията по храните и лекарствата в САЩ решава какво да се прави. Да пусне или забрани продукт, свързан с дейостта им. За съжаление ваксините за Ковид-19 са все още в експериментален стадий. Странно, точно във "ваксинираните" САЩ и Западна Европа в момента има бум на ковид. Нидерландия също затваря, няма полезен ход...
  • 8 корона

    50 1 Отговор
    Понастоящем в страната са поставени по две дози на 72% от населението, но засега нидерландците се въздържат от масова трета ваксинация.
    Кво стана със свободата,дето идва с масовата ваксинация?Ни свобода,ни Коледа,само пълен цикъл,после бустер,после ре-бустер,после ре-ре-бустер,после ре-ре-ре бустер,после...букета иза вас,и за внуците ви.
    Бе ще искате да бягате с 200,ама вече хлопна мандалото.Както се изрази австралийския премиер,от тук нататъка смисъла на живота е само"Подържане на ваксинационния статус".
  • 9 Киро Факиро

    55 0 Отговор
    Е защо не паднаха мерките в хошандия, като са всички ваксани с еврейските отрови!? Защо в Австралия отвориха затвори за неваксинирани, това ли е демокрацията!?
  • 10 Ха ха ха

    37 0 Отговор
    Ами ако продължават да се дупчат, скоро няма да спре ПЛАНдемията
  • 11 боко

    5 2 Отговор
    Мръсните гербаци продадоха на гинка ми----а енерготои парите отиват при МУТРАТА която унищожи ТАНОВ
  • 12 Vaccine

    23 0 Отговор
    Ваксината за Ковид-19 е скъпо удоволствие за вярващите. RNK "ваксините" скочиха за заявки през 2022 г. с около 40%. ДОсега Модерна беше около 25 евро, а Phizer - около 20 евро за доза. Умножаваме по милиарди и бустерираме и слагаме още 40% отгоре за каймак...

    Коментиран от #14

  • 13 James 🇺🇸

    26 0 Отговор
    По-скоро изчистване на пенсионерите, щото да не им плащат пенсии. Те вземат пенсии, но не работят, не плащат осигуровки и данъци по бизнеса, много от тях и коли не карат вече. Тази схема е ясна като бял ден
  • 14 James 🇺🇸

    27 0 Отговор

    До коментар #12 от "Vaccine":

    Забрави за парите които ще се изсипят по лекарства за лечение на болестите които ще дойдат след ваксините - онкоболни които ще станат онкоболни след ваксината, тромбози, инсулти, etc
  • 15 Тенкю

    22 0 Отговор
    На психара и дебил фаучи
    Заедно с още двама трима под дирижирането на банкерите от една близкоисточна държава затриха всичко нормално
  • 16 6efket

    10 0 Отговор
    Ковикром
  • 17 Механик

    17 0 Отговор
    Те там в Холандия, изобщо не се стремят да гушкат внуци. Там е модерно след две тревици и едно гъбено чайче да се гушкат дедо с дедо и да се пипат по "глупостите"
  • 18 Hoho Boho

    16 0 Отговор
    Честита Коледа на ваксинирана Нидерландия...
    Дотам ви докараха ваксините - да я празнувате дистанционно
  • 19 Майка ви

    12 0 Отговор
    ненормална...
  • 20 Котис

    5 0 Отговор
    Тия са малоумници!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: