Отидете към основна версия

6 871 77

В Скопие: Петков е тарикат, Радев е елементарен

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • кирил петков-
  • румен радев

Балканският „харвардец” да продава на някой друг всичките си провинциални трикове за комисиите, пише журналистът Зоран Иванов за премиера Кирил Петков

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Македонският журналист Зоран Иванов, който нарече бившия министър на външните работи Екатерина Захариева кучка, определи българския премиер Кирил Петков като тарикат, който иска да измами хората в РСМ, предаде БГНЕС.

"Румен Радев е същият като Додик /президент на Република Сръбска, който разрушава Босна и Херцеговина и отрича съществуването на геноцида в Сребреница./. Радев е елементарен, чете се като буквар", написа Зоран Иванов за българския държавен глава във фейсбук профила си.

"Петков е отракан, но прозрачен. С тези комисии смята, че е тарикат, а ние тук пием петрол. Да не си е помислил някой да му приеме комисиите без те да бъдат прецизирани какво конкретно трябва да договорят. В тях задължително трябва да участват международни посредници. Без това условие балканският „харвардец” да продава на някой друг всичките си провинциални трикове за комисиите", пише журналистът Зоран Иванов за премиера Кирил Петков.

След скандалното писание за Захариева, Заев съобщи, че уволнява Зоран Иванов от поста му в Управителния съвет на държавната информационна агенция МИА, където бе назначен от неговото правителство. Само няколко месеца след това, обаче, Иванов ръководи форума, посветен за 30-ата годишнина от независимостта на РСМ в сградата на правителството в присъствието на самия Зоран Заев.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: