Отидете към основна версия

3 697 51

Русия иска спешен отговор от САЩ

  • хакер-
  • русия-
  • сащ-
  • киберсигурност

Миналата седмица Москва, която притесни Запада с увеличаването на войските си в близост до Украйна, представи списък с предложения в сферата на сигурността, за които иска да преговаря

Снимка: shutterstock

Русия настоява за спешен отговор от страна на Съединените щати на свои мащабни искания в областта на сигурността. Страната отново предупреди за възможна военна реакция, ако не види политически действия, които да успокоят опасенията ѝ, предаде Ройтерс.

Миналата седмица Москва, която притесни Запада с увеличаването на войските си в близост до Украйна, представи списък с предложения в сферата на сигурността, за които иска да преговаря. Той включва и обещание, че НАТО ще се откаже от всякаква военна дейност в Източна Европа и Украйна.

Вашингтон обяви, че някои от предложенията са очевидно неприемливи, но че ще отговори по някое време тази седмица с по-конкретни идеи за формата на евентуалните преговори.

Константин Гаврилов, руски дипломат във Виена, коментира, че отношенията между Москва и НАТО са достигнали "момента на истината".

"Разговорът трябва да бъде сериозен и всички в НАТО прекрасно разбират, въпреки своята сила и мощ, че трябва да се предприемат конкретни политически действия, в противен случай алтернативата е военно-технически и военен отговор от страна на Русия", каза той, цитиран от РИА Новости.

Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков пък заяви, че до момента Москва не е получила отговор от Съединените щати по предложенията си.

"Мисля, че те ще се опитат да превърнат това в бавен процес, но ние се нуждаем от спешен отговор, защото ситуацията е много трудна и има тенденция да се усложнява", подчерта Рябков по информация отново на РИА.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания