Last news in Fakti

21 Декември, 2021 13:09 1 662 27

Русия и САЩ започнаха преговорите за гаранции за сигурност

  • сащ-
  • русия-
  • нато-
  • украйна

Mосква все още не е решила какви стъпки ще предприеме, ако предвожданият от Вашингтон западен военен алианс НАТО откаже да разгледа позицията ѝ

Русия и САЩ започнаха преговорите за гаранции за сигурност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Започнаха контакти между Русия и САЩ по въпроса за исканите от първата гаранции за сигурност и има вероятност страните да постигнат разбирателство. Това е уверил руски дипломат, цитиран от РИА Новости.

Русия все още не е решила какви стъпки ще предприеме, ако предвожданият от Вашингтон западен военен алианс НАТО откаже да разгледа позицията ѝ, отбеляза високопоставеният преговарящ по сигурността Константин Гаврилов, но Брюксел разбирал, че Москва не блъфира.

Русия поиска гаранции, че НАТО няма да се разшири към Украйна или да разположи там оръжия и войски, въпреки стремежите на Киев да се присъедини към алианса и оплакванията, че руски войски, струпани близо до границата ѝ, сигнализират за заплаха за нахлуване.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Примати

    8 50 Отговор
    Забелязахте ли в какво мрънкало се превърна русийка. С нейните гаранции за сигурност е като просякина пред САЩ и НАТО … ха ха ха …

    Коментиран от #9, #20

  • 2 $%^

    6 43 Отговор
    Единствените "гаранции",които Запада трябва да даде на Кремъл са,че ще бъде шамаросан незабавно.Навремето Рейгън им заяви,че ще ги накара да ядат камъни и от СССР остана само спомен.Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина ще последва съдбата на СССР.Неизбежно е.

    Коментиран от #3, #19

  • 3 7268

    7 33 Отговор

    До коментар #2 от "$%^":

    САЩ не са решили ,не са пратили Русия някъде в небитието.Друг е въпроса ,че това не е в интерес на никой и може да доведе само до по-нататъшни проблеми и дестабилизация.

    Коментиран от #5, #15

  • 4 шам фъстък

    22 3 Отговор
    Не бързайте да се радвате толкова за тъпите янки и натото! Ще поживеем,ще видим.
  • 5 Напротив

    21 5 Отговор

    До коментар #3 от "7268":

    ако можеха да го направят да са го направили.
    Ако си спомняш случая с U-2, те са летели над СССР, в тяхното въздушно пространство, защото СССР не са могли нищо да направят. Само са гледали планера отдолу и са скърцали със зъби.
    Докато не си направили ракета.
  • 6 Ами ...

    6 3 Отговор
    "Западната солидарност с Украйна беше подкрепена от желанието на новото германско правителство да блокира завършването на газопровода „Северен поток 2“, докато миналата седмица беше съобщено, че администрацията на Байдън обмисля изпращането на военни хеликоптери, първоначално предназначени за Афганистан. " The Guardian На мен никак не ми прилича на преговори. 😀

    Коментиран от #16, #22

  • 7 Ха ха ха

    10 5 Отговор
    Брей, големи пророци се пръкмали тука, Русия ще........ ит. н., пророкува смело, проблема е само, че баш пророците като нашата Ванга или американският баш такъв Едгар Кейси точно друго са предрекли за Русия, остави ами те и познават за разлика от пишмани те тука:)))))

    Коментиран от #8

  • 8 $%^

    4 16 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха":

    Русофилистиците го удариха на мистика и езотерика.Утре ще станете и "вярващи".Баба ти Ванга е много популярна в Русия,но истината е,че голяма част от "пророчествата",които се въртят из руските сайтове са пълна измислица.Това го е заявявала нееднократно нейната племеница.Да не говориме,че самата баба Ванга в едно интервю,малко преди да се пресели в по-добрият свят,сама си каза,че е "изкуфела".Едгар Кейси също е говорил доста несвързани неща за "Новата Атлантида" и прочие,които всеки може да си ги тълкува както иска.Като катрените на Нострадамус.

    Коментиран от #13

  • 9 Да ти прави впечатление

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    Че САЩ + всички членки от НАТО са на колене?!
    Голям смях, много са силни натовци и се събират на среща, що не ударт Русия тогава?
    Готвеха втори Авганистан за Русия в Украйна и сами се сготвиха!😄
  • 10 dron

    1 15 Отговор
    Тези ултиматуми на кремъл вълнуват ли някой освен путин ? И кого точно плашат и с какво ? Ще спрат
    да продават въглеводороди ли ? Ми к,во ще ядат тогава?

    Коментиран от #17, #23, #27

  • 11 1944

    1 9 Отговор
    расиюшка пак на колене. петрола пада. инфлацията в московията е два пъти над прогнозната. за четвърти път вдигат основния лихвен процент тази година. от вчера е 8,5. лихвите по кредитите минаха 30%. а скоро освен на изток ше ги погъделичкат и талибаните от юг. пак ше ядат циркони в империята на злото.

    Коментиран от #18

  • 12 боил

    10 3 Отговор
    На Русия и писна от провокации и да и обикалят военни кораби и самолети около границите на държава си Всяко търпение си има граници . Хайде да видим дали САЩ и Европа ще започнат война с Русия заради Украйна, а после идва ред на Тайван , да не говорим за тормоза , на който е подложена България заради СМакедония ....все откъснати от държавите си територии, които сега се правят на извънземни цивилизации и се опитват да заличат историята .
  • 13 Ха ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "$%^":

    А вие либерастите го ударихте на 32 пола:))) и превърнат Европа в афроарабски халифат:), нищо, че и нашата Ванга и американеца Едгар Кейси особено отдавна го е казал, те са вярвали в Бог, всеки сам избира в какво да вярва, гн либераст:)и дали да следва извратените с 32 пола от запад:)

    Коментиран от #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 смешки под шипковия храст

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "7268":

    Да не стане обратното , нов пролив между Канада и Мексико.
  • 16 Христо

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ами ...":

    Ще клекнат краварите , ще клекнат.
  • 17 пощаджията

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "dron":

    Като гледам вълнува всичките членки на алианса. Цяла седмица пищят на умряло.
  • 18 буля Зузуля

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "1944":

    Цяла европа на колене , Газа 1850 € и си плащат като попове без да мрънкат.

    Коментиран от #21

  • 19 мушмул

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "$%^":

    в мамента единствения шамаросан са европейците с новите цени на газа . Ама гледам че не спорят за цената. Явно студа е по силен от глада.

    Коментиран от #26

  • 20 Никаква просякиня не е Русия

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    Просто запознава САЩ с ответна реакция, ако например САЩ не изтеглят атомните си оръжия от Европа - Русия разполага свои таки ва на територията на Белорус. Външният министър на Белорус е потвърдил тази възможност.
  • 21 1944

    1 7 Отговор

    До коментар #18 от "буля Зузуля":

    плащат щото имат пари. матушката ти няма пари , има рубли. и колко газ доставя расия на европа? що не прочетеш ако можеш де? нищо и половина. след десет години по малко.

    Коментиран от #25

  • 22 Костова

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ами ...":

    Немското правителство не е обявявало, че ще блокира Северен поток 2. Имаше някои неадекватни мрънкания на Аналена Бербок, но бързо я поставиха на място.
  • 23 Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "dron":

    Не знаете какво означава думата ултиматум или не можете да четете. Става въпрос за преговори, руснаците казват какво искат, американците си изтъкват своите искалки. Двете държави правят или не правят взаимни отстъпки. За това става въпрос. А не за ултиматуми.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Абе

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "1944":

    Колко газ доставя, нищо работа:))), Путин като каже едно изречение, че ще увеличи доставките и цената на световната борса пада:))), абе то и тока дето ръсиш глупости тук и той е от руски реактори и тецове ако щеш и за в бъдеще ще е от руски реактори, само дето може да се наложи да се плаща на съседите:), я на Турция, я на Сърбия от новите им аеци руско производство :))
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "dron":

    Вълнува ги,болката е грандиозна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания