Отидете към основна версия

2 464 10

Кабинетът в Атина сложи таван на цената на PCR

  • гърция-
  • сириза-
  • коронавирус-
  • пандемия

От централата на опозиционната партия СИРИЗА определиха намалението на цената като "подигравка за гърците" и отново обвиниха правителството, че не разбира реалната обстановка в страната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Опозицията в Гърция настоя за предсрочни избори, като обвини правителството, че няма стратегия за справяне с Covid-19.

Кабинетът не може да се справи с пандемията и е токсичен за страната, заяви лидерът на опозицията Алексис Ципрас, отправяйки искането за предсрочен вот.

То беше провокирано от фиксираното от държавата намаление на цената на PCR тестовете за Covid-19 в частните лаборатории в Гърция.

До 47 евро се определя най-високата допустима цена на PCR в частна лаборатория, реши министерството на развитието в Атина. От тази сума 35 евро е цената на теста и 12 евро са за вземане на пробата. Разпореждането влиза в сила от утре.

От централата на опозиционната партия СИРИЗА определиха намалението на цената като "подигравка за гърците" и отново обвиниха правителството, че не разбира реалната обстановка в страната.

В изявлението на СИРИЗА се посочва, че правителството е оставило без контрол 2 години частните лаборатории да извършват "грабеж" от обикновените граждани, които сега са подложени и на „цунами“ от високи цени на стоки от първа необходимост.

За безплатни тестове за всички се обявиха всички опозиционни партии.

От лекарския съюз в Гърция също са „за“ безплатни тестове, а като цел изтъкват – за да се определи размерът на пандемията.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: