Last news in Fakti

4 Януари, 2022 20:20 1 290 6

Учениците на Острова се връщат в клас на фона на недостиг на учители

  • великобритания-
  • омикрон-
  • пандемия-
  • ваксина

В същото време и някои болници в Англия заявиха, че изнемогват поради недостига на персонал и рязкото увеличаване на хоспитализациите

Учениците на Острова се връщат в клас на фона на недостиг на учители - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Учениците са завръщат след коледната ваканция на фона на остър недостиг на учители. Болници в Англия обявиха кризисно положение също заради недостиг на персонал.

Учениците в Англия и Северна Ирландия се завръщат в училищата, където ще бъдат тествани и ще бъдат задължително с маски в класните стаи. Заместник министърът на здравеопазването Маги Троуп заяви, че правителството е осигурило достатъчен брой комплекти за тестване.

Голям проблем обаче е отсъствието на много учители, които се самоизолират, заради положителни проби. Все още няма сведения доколко пенсионирани или напуснали учители са откликнали на призива на правителството да се завърнат временно на работа. Сериозни опасения има, че след отварянето на училищата ще се увеличат случаите на заразявания с лесно предавания вариант Омикрон.

В същото време някои болници в Англия заявиха, че изнемогват поради недостига на персонал и рязкото увеличаване на хоспитализациите. Здравни босове твърдят, че има недостиг от около 100 000 здравни работници.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мецана

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    И не пише как да намериш евтино лаптоп!
  • 3 Hoho Boho

    11 0 Отговор
    Тия, ваксинираните с трета доза на 51%
    имат рязко увеличаване на хоспитализациите.
    Странно...
    Ами сега?
  • 4 Ганьо Сан

    11 0 Отговор
    Абе ,на тези нищо не им достига ,бе! Нито медици,шофьори,учители,продавачи,мениджъри,програмисти ,строители, диджеи ,овчари ,.....нищо ,бе!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бооц!

    5 0 Отговор
    Ами щото се надяват скоро и учениците да намалеят. Нали ги ваксинират. Така няма да има недостиг на учители.
Новини по държави: